Wednesday, December 30, 2009

Sayonara Abe Yazid !!

Wednesday, December 30, 2009



Ok!sungguhlah penat bulan ni..Keje sentiasa melambak tp nasib kwn2 office yg best! Entry kali ni psl abg yazidin! hari ni last day dia! sure bosan pasni..takde kwn nk bergosip..tak de kwn nk mntk tolong..takde kwn nk di buli..bosannyeee







pasni sape la aku n kema nk jadikan bhn hiburan..hurmmm




Td kitrg wat farewl tok dia..order dominos..belikan hadiah baju kemeja kaler purple..haha kat G2000! cantekk weh..suke suke!!hehe aku paksa dia pakai masa 1st day dia kat office baru!haha


kak muz(bufday gurl) with gurunye,abg yazid~



& celebrt gak bufday2 kwn2 yg lahir bln dec! **mls nk cite psl ni..tak de hati!! kejam..mongok..tolol..tak berhati perut!! selfish!! taksuke..gi jahanam!!



*STOP*




ok sambung psl abg yazid..


smlm aku,kak basya,kema,kak shikin n abg yazid gi karok kat ampang park..3 jam tanpa henti..mcm2 ktrg wat..haha semua best! mebi gile sbb tensi ng keje.lg2 kak basya!hahah inul malaysia ok!




krg jez blanje abg yazid karok je..ok la..fun gile..next plan ng abg yazid.gi bowling!yibaaaa...



ucapan tok abg yazid..



-smoga sonok kt tmpat baru..(ingat..pulangkan hadiah alek kalau nk masok petronas alek...haha)


-pls jgn 'lurus' kan diri anda di sana..nnt lg dasyat kene buli..haha


-jgn lupe ktrg!









*org lain yg di harap blah..lain lak blah..heh!~

Monday, December 21, 2009

*chiQa our baby!~

Monday, December 21, 2009

yeah..perkenalkan anak kami.. nurul chiqa binti azizi hafiz..hahaha..baru 4 bln..wat masa ni..papa dia bela sbb mama dia dlm pantang..kahkahkah..


ok..suke sgt!


hrp2 tak wat hal la minah tu..

tp pg td mengamok..mebi tak biasa..takpe la..nnt mama bg susu..hahaha





*pls pls pls..kamu jgn nakal..lalala!~

Friday, December 18, 2009

Salam Tahun Baru To All Muslimin..

Friday, December 18, 2009
Salam..

Semoga tahun ni lebih bermakna dari sebelumnya..




Hari ni terpaksa datang office sbb ada kerja urgent yg tertangguh sbb smlm balik awal.
ZFIN sahaja dah ada 20 invoices kene setl..nasib la ada kawan2 yg datang gak hari ni..

Minggu ni semua ok..alhamdulillah tak bnyk mslh kat office..
Ngan kawan2 office makin hari makin rapat..seronok kawan ngan dorg..baru aku tahu apa kak ina rasa masa last2 day dia nk resign..dia tak jemu2 ckp "akak sebenarnya,syg nk tinggalkan petronas sbb kwn2 kat sini"

Semoga mereka terus cm ni n tak de hasad2 dengki ke..cemburu apa2 ke..n hrp sgt sume open minded n sentiasa fikir apa erti kawan..

syg2 korang!~





*sambung wat kerja.. ;p

Tuesday, December 8, 2009

Saya Sayang Kwn Skolah Saya -5 Cerdas! 2004/05

Tuesday, December 8, 2009


Saya bangga sangat dengan kawan2 skolah saye sbb mereka masih seperti yang dulu!
Kaum2 lelaki masih lagi menjadi pengaturcara dlm setiap perjumpaan yg diadakan..Saya sangat kagum dengan mereka! Sumpah!~



Saya juga sukar bernafas (jika guna gas ammonia cekgu kimia yg berbau busok tu) haha tak la..sye tak leh hidup tanpa jumpe meraka! Mereka buat saye bahagia!
Saya sayang mereka mereka dan mereka!




Walaupun mereka suka naikan darah saya..tapi sye syukur mereka masih waras walau tiada kata maaf! saya tak kesah sbb mereka ahli 5c.


Harapan saya.Semoga kami kekal bersaudara dan hepy2 cm selalu..






notakaki: maaf jika ada yg tiada dlm pic ;p

Monday, December 7, 2009

bad!

Monday, December 7, 2009
too bad!




demmm!




.....

Tuesday, December 1, 2009

Familyz Trip 28-30 nov 09

Tuesday, December 1, 2009
Setiap tahun still ke negeri yg sama n tempat penginapan yg sama..tak silap aku dah 4 tahun kot..
before tu still negeri sama cuma hotel lain.

Maklumlah..family ramai so tak leh gi jauh2.
Tahun ni plg best sbb tak de org 'asing' sgt..hahaha
plg syok tahun ni semua bakal2 cucu menantu ( ye ke?) semua ada..

dan tahun ni semua pergi!~ 3hri 2 mlm

Tempah 6 unit. Dengan family masing2 -Mak teh,Mak tam,Mumy n Mama (plus menantu mereke) semua unit sendiri cuma yg lain je unit ngan Mak Ngah sbb ada 3 bilik!~

Best tak terkata..Tgok je pic nnt k?


























pic yg lain lihat di FB ku..!~




*hargailah family anda!~

Pak Din & Epit







Post kali ni psl Pak Din n Epit..Aku kenal dorg masa sekolah..tu pun kebetulan sama class Form 4&5..

Pak Din = Masa sekolah amatlah pendiam. Pakai songkok dan duduk je kat tempat dia.Tak begitu aktif mcm yg laen.Konon Ulat Buku.Tapi terbongkar kejahatan dia lepas aku usik dia kt tempat dia sbb nk dgr sore dia..then masa tu sape ntah kacau dia.n dia ckp ******(terpaksa dirahsiakan atas keganasan ayat yg melampau). Dan sekarang..bertamabah sewel dari tahun ke tahun..dia suke jemput aku lepak ng dia even di saat akhir..tp dia suke kasi aku marah tiap kali lepak ng dia..so apa ntah motif dia ajak aku!!


Epit = Masa skola tak pendiam langsung! Semua org dia kacau. Dia ni Ketua Kelas masa tu tp perangai hampeh! Jahat ke Nakal ke aku tak tahu. Cekgu pun ada gak dia lawan.Tp takpe sbb dia da mintak maaf masa majlis graduasi ( dia plg over nages!wakakaka) Dia ni dari skola suke cari psl ng aku.Smpi aku meluat tgok muke dia.Dasar tiang elektrik!


okey tu pendapat aku psl dorg..

dan dorg gak tak abes2 nk bg aku sumpah seranah dorg smpi sekarang..dorg berdua ni..bile aku tak pat join gi tmpt best yg aku mmg nak gi dorg MMS pic yg wat aku rasa nk hantar virus kat dorg je smpi dorg meletop kat sana ng tempat tu sekali!!!!!!!!!

dah tau aku tak pat join tak yah la nak MMS ape2 kan??gaban!! tunggu ah korg nnt..(even dorg tak heran ugutan aku kan..) tak pe2..tunggu ah!!



frm Epit = dia tau aku nk ikot wlu utk saje2 n dia lagi hasut dorg nk gi sbb time tu aku holiday ng fmly!



frm Pak Din = kata nk tgok cite 2012..aku tak nk sbb da tgok..tetibe mms tiket cite laen yg mmg aku nk tgok!! sengal!~




(bukit dia mmg cari psl kan...aku tak tipuuuu..dia jahat gile...sengaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)












*takpe la..korg tetap kawan aku! takde korg aku tak hepy wlupun kite sentiasa gado..huh!~

Saturday, November 21, 2009

♥ baby it's you ♥

Saturday, November 21, 2009
Can somebody explain to me -Why everybody is trying to be
Living like a celebrity -Doing what they see on MTV.
Ice is cool but I am looking for more, -simple things is what my heart beats for.

Cause that's me
I don't ask for much
Baby..
Having you is enough


You ain't got to buy nothing -It's not what I want
Baby it's You
We don't have to go nowhere -Its not what I want
Baby it's you

It's not for what you got -I know you got a lot
No matter what you do -You always gettin Hot
It's You, -It's You
Baby all I want is You Yeah


It doesn't matter that your car is fly - and your rims are spinning on the side and

It doesn't matter where we go tonight - Cause if I'm with you I'll be alright.
That's cool but I'm lookin for more - Its your love that my heart beats for.

Cause thats me
Don't have to spend a dime
Baby
I just want your time.

lalalala!~

lunch & movie

smlm aku rasa tak best sgt2.cm ne ntah tertinggal 2 urgent payment.kalau tak,.mampos aku.disebabkan aku nnt.semua org petronas dpt gaji lambt.fuhh alhamdulillah setl cpt..

jumaat smlm bosan sbb ramai tak de..MC psl si fire drill tempoh hari tu. klau ikot kaki,mmg aku tak larat nk dtg tp sbb urgent paymt yg membunuh tu.terpaksa melibatkan diri juga! heh!~

bl da kol 11.30 baru aku sedar yg stressnye aku!!!





tanpa ragu2 aku setuju tgok wyg ng akak2 opis aku time lunch. kitrg tgok 'shaver'
mmg nasib la sbb start kol 12.30..hilang stress jap! mmg kelaka gile cite tu! suke amat lakonan fazura n maya..



*taxn to k.basya(wlupun dia mereng), k.aiza (my superduper supervisr), k.salwa(sentiasa ketinggalan..hehe), k.ayu (yg mmg sweet sgt!)..korg best!

fire drill @ petronas,klcc






rabu lepas ada latihan kebakaran kat Petronas Tower 1 & 2..
gila kene turun tangga dari level 57 tu!
tp mmg nasib baek kami turun lewat atas sebb ada payment urgent 19juta! so aku n team aku kene tunggu dulu..termasuk 2-3 org banking pluss Manager n Senior Manager ku..

Tapi lepas 10min cm tu..kami terpaksa gak turun sbb semua kene kumpul kat taman klcc..





file menggeletaq lutut beb! tak warm up tp tros turun membabiss buterr..

tp kesian gile kat sape2 yg turun awal gile..kesian dorg kene turun dari level 57 smpi level G! gile la..cian korg smpi MC dibuatnye,,bengkak betis beb!
kitrg yg dah tersgt lmbt turun kene turun smpi level 40 je..hehe tu la untung turun lewat haha tp kalau betol2 ada kebakaran..hanguss kot.hahaha

mmg la best time ni kan..tp penat gile..then kene berjemur sejam lak tu kat tmn klcc tu..hahahaha



**next time,bwk tisu,kipas & duit..haha pastu leh shoping tros!~ weee!~

Sunday, November 15, 2009

SPAM or REPORT -frm The Kampong Gurlz

Sunday, November 15, 2009





I lupe nk cerita pasal SPAM2 nih..hahaha
Tak sangka I ada pengikut setia blog I ni kan..sampai terasa n panas hati sgt baca..sampai rajin nk SPAM..hahaha
(mungkin dia terasa gile my entry ni,even tak sebut pun nama hodoh n kampung dey olls tu kan..)



hahaha lawak gile..
pasni SPAM je bnyk2..
I tak kesah..sendiri panas sendiri kipas la..



Ye..


I punye suke la kan..blog I..n plg penting jgn usik kawan2 i..lagi2 dia..
"dia kawan I kan?" so wut? go to hell la kampung gurls..







* tanx a lot sbb suke baca blog I..hahaha

Kulit Putih?? cam ne??

kulit ku kemerah2an akibat berenang tanpa henti kat umah cek kesum (fara wani)
nasib tak berkilat n hitam legam or kelabu asap..hahahaha syukur2..
tapi best gile hari tu..lg best dpt mkn air tangan cek kesum..gile sodap..haahaha

nantikan pic2 HOT dari kami..

kalau taksuke sile SPAM..hahahaha






**cepat la hilang merah2..haha

Saturday, November 14, 2009

bubur McD + kerang bakar - hujan = HAPPY!!

Saturday, November 14, 2009



baru balik lepas seharian di luar..ngeee
pagi2 kol 8 dah gi opis..ada kerja urgent kene wat before monday..huh! tp alhamdulillah dah siap awal td..then tros gi ronda2 tanpa tujuan sambil borak2 ng dia..dari pns terik smpi la hujan lebat! tp best! hahaa




t'hari lunch bubur mcd dlm kete sbb mls nk kuar..hahaha then lepak kat putrajaya..cm biasa..hahaha gaya cm baru bercenta lak..poyo..!!




paastu mlm lak mkn kerang bakar lg..weeee sodap gile..sungguh tak rugi walau terpaksa berebut tempat duduk..hahaha yang tak leh blah..order la sekali ng Nasi Goreng Hailam..then org tu mebi tak pnh wat..dia kasinye aku kuah mee hailam then cmpur nasi goreng..wakakaka gile sengal..



-itu je utk kali ni-








*bz keje smpi tak smpt nk update ape2..

Sunday, November 1, 2009

My Blog!! So wut?

Sunday, November 1, 2009



Okeh..1stly nk tegaskan kat sini..ada baca tak banner kat atas blog ni?? "blog beta,suka hati beta lah" kan?? so sape nk baca..sila baca..sape nk komen..sila lah..tak paksa..dan sape nk terasa...gi mampos..sbb terasa tu maksudnye betol la dia kan?ok wateva!~

frm now on, beta rasa beta kene ikot nasihat rakan beta..iaitu..wat tak tahu ng makhluk asing yg dah memang terasing..kalau ikot hati kan..mmg nk tulis mcm2 lg..tp kadang2 nasihat rakan yg matang..ada baiknya..so beta ikot je la..senyap,senyum,perhati,dan gelak kalu lawak bodo..ngeh!~

ni last entry psl makhluk asing..
kalau apa2 jadi kat mangsa keadaan sorg ni..siaplah korg!buat hidup jd kucar kacir je..konon bekap kawan sgt..wakluu la weh..

dan penegasan diri aku..even pnh ok dulu..tp aku ttp tak kan nk ingat dan akan aku anggap tu nitemare je..tak perlu aku nk kenang sbb aku bkn selembut pemangsa..

ok STOP!

dan nk juga ucap terima kasih kat kawan2 sbb fikir,lihat dan ikot kata hati sendiri...
bukan ikot kata rakan...

aku pun dah tak kesah dan mls nk kesah lg psl mende yg tak sudah ni dan mungkin pasni jgn terkejut akn jadi lagi..
so,abaikan yg agak menyemak dan teruskan dgn yg membahagiakan...






**tanx to kwan2 skolah ku sbb perangai masih sama..hahah to kawn yg lain..smoga ni mematangkan kita..dan teruskan misi jelajah negeri..

our 6th year :) :)

kek sedap! tanx izzah (click utk tempahan)



hari ni genap kitorg 6 tahun togeda..macam2 dah lalui..pahit manis susah senang..semua kitrg wat sama2 n dia ajar aku hidup sederhana n sabar..dan juga dia mengubah hidup aku jdi betol2 perempuan..dari tak reti paki kasut perempuan..aku da teror skarg!haha

smlm wat kejutan kat dia..hehehe dah lama rancang ngan fara,ata n sarah..
actly dia tak suke kejutan..tp aku nk wat gak..tp before tu aku cari point ng dia gile2..hahaha
dan mmg btol2 dia marah n ngamok..haha tak cye tnye ina..hahaha

plan tu menjadi gak setelah tempat diubah2 akibat hujan..hehehe

kol 9.30 ata amek aku selepas amek yg lain kat umah fara..then kitrg gi amek ina n singgah umah izzah amek cake..cake dia sedap n cantik! tanx izzah!~

then ata drop aku n ina kat JJ au2 sbb aku nk bg zizi panas..kuar konon dari pg tak call2 dia tp suh amek lak tu..kejap aku suh amek kol 8..kejap kol 9 last kol 10..hahaha dan mmg dia bengang..aku wat dia cm driver..sje jee..sory be!~haha

pas drop ktrg..dorg tros gi karok n set tmpt..then..kol 10.30 dia smpi jemput aku n ina..plg best muke dia kerut n masam gile..nak2 aku tak tgur apa2..aku leh gelak2 n borak2 ng ina...hahaha
plg best..dia tak tahu nk gi karok..dia ngat g umah blonde..yela konon2 n celbrt bufdy blonde..hehe bl dia tau gi karok..lg dia bengang..asek tukar2 plan n dia tak tahu..weeeee

adegan ke 2 plg best n kalut...
hahah smpi kat karok..dorg sume nyorok kat blkng yg nk ke toilet...sara jez ckp bilik 21..ok set! mmg kosong..dan2 lak uncle karok tu tahan...

uncle : eh nk gi mana? ( cm tu la kot..tak dgr sgt)
me : takpe uncle..td kawn sy dah tempah bilik ni..
uncle : oh..ok (dan dia masuk gak bilik) eh tak de siapa?kosong saja?
me : tak pe2 uncle..its ok..dorg ada kt blkng..
uncle : ok2..


dah la ngah kalut2 ng uncle tu then zizi lak sebok nk pi toilet..mslhnye..kalau di pi toilet..sure terserempak ng dorg..hahaha
aku pun beranikan diri panggil dia..dia mrah aku alek.."org nk gi toilet laaaa!!!!!"
aku tengking alek...n paksa dia alek bilik gak..dia pun akur..tp muke cm singa jantan n jeling dia..perghhh..hahahaha takot doh!

selang 2-3 min..dorg masok n jerit kat depan dia...dah ah si ata n fara masok mengejut smpi aku pun terkesima..hahahaha siyes cm paparazii yang si sarah n blonde lak..mmg kelaka..sbb blonde pgg kek..pdhal zz pk blonde nye bufday..hahaha

tp best gileeeeeee dia terkejut n tros jadi singa betine yg gatal sbb senyum smpi telinga...hahaha
ms dorg surps kan dia tu..dia siap tgok jam..eh baru 31hb..ada pe?bkn bufday blonde ke?asal aku lak?hahahaha kelaka je..apa pun mmg best...

neway tanx a lot kat korg..




**melangkah ke 1 tahap seterusnya...insya'allah :):)

Thursday, October 29, 2009

'500 days of summer' wit cek kesum

Thursday, October 29, 2009

Baru balik dari movie ng cek kesum (fara) hehe tak sia2 tgok last day dia kan..gile best..
Pas abes movie..shopping sikit..then terus balik..

Lepas anta cek kesum..dating lagi...lepas abes minyak kete..baru balik..hahaha


To my dear Ata...

jgn ah majok..ko jauh..so kitrg cian kat ko nnt lewat balik if amek midnite..sok keje..hehe nnt ko penat n tak keje..spe nk belanje kan..hahaha



Tpi siyes weh cite tu layan...kelaka siot...jalan cite mmg lain la wa ckp lu...hahaha


dan ayat to cek kesum :

takyah pk psl lahanat2 tu..tak perlu pk psl org tak sempurna akal cm dorg pluss tak de masa depan..biasalah bila kelabu asap bergabung ng wak jongos ditambh lak bitch atasan dan tak lupa si lalang dan semua konco2nye...dorg wat cm tu..sbb sakit ati..bl da saket ati..tu je cara dorg..kite leks je..dorg tak aman tu sebenarnye..roh merayap je tak tenang..tu skodeng2 kite nye entry..len kali hide je cm kitrg wat..hahahaha




**terima kasih sbb ikuti perkembangan kami..kahkahkah mungkin nk belajar jd manusia..haha

Monday, October 26, 2009

Shopping :)

Monday, October 26, 2009
Apalah nasib keje dekat KL ni..lg2 area mall2 ni..adeh..makin rasa membazir..tp tak kot..hahah sbb beli n dpt barang dan gunakan..weee

Mengidam beg Carlo Rino Putih tu..Yang tali dia bulat2 ada 3 ke 4 warna..cantekkk
Tp lebar laks..pluss kaler dia putih..adeh..kene pk beratos2 kali ni sbb putih kan..dah tentu ada tentangan hebat dr pelbagai pihak..huh!~

Dia leh beli tp dia kata jgn kaler putih..tp nk gak yg tuh..ala....cm ne nih...

Pastu nk shopping kain lak..wah..mcm2 da pk nih...

Then nk move ke AU3..kene lak beli katil n almari..
Gile bnyk aku nk beli nih...

Sib bek ada duit..weee lagi2 duit jimat keje kat bangunan tinggi2 ni..sbb sungguh la mls aku nk turun pi lunch..dah lah kene tukar2 lif lg..adeh...dgn ramainye golongan manusia lg..wahh rela bawa bekal..hehehe

SO..aku nk beli ke tak beg tu..waaaaaaa

Kerjaya + Materialistik = Perempuan

Kali ni nk citer psl kerjaya & Materialistik..










Mmg tak leh tipu..perempuan mmg harus dan memilih penentuan hidup yg terjamin kan..tak yah la korg kata..tak kisah la..mamat tu keje kedai mamak ke apa ke keje pam minyak ke..keje kilang ke....janji aku syg dia n dia syg aku..cett blah la weh...tu sume poyo n poyo la..hahaha mulia nye hati kau...ngat samarinda ke?


Lg 1, harta ni mmg menjamin kebahagiaan ok! kalau tak de kerjaya, mst tak de duit..kalau tak de duit..leh ke beli kebahagiaan,..nk kawen pon kene pki duit..ada anak pon kene pki duit kan..


So duit mmg amat penting..nk ke kawen ng laki takde wawasan?or masa depan yg cerah??wahhh podahhh


Kalau aku..aku akan pastikan..laki tu lebih wawasan dari aku..pendapatan lg masyuk dari aku..leh handle semua urusan kewangan ngan bijak..supaya bukan aku yg tanggung dia ok! mmg kene giv n take tp itu tanggung jwb lelaki kan..


kalau dri couple dah awek yg asek sponser..payah ah an....


Pastu..mesti kene ada jaminan sebelum kawen..
Jaminan tu..mst ada kenderaan ke..rumah ke..apa2 la aset..


kalau tak de kenderaan..takn nk nek bus je..or tren je kan...hahah veryy da demand..heh

&

kalau tak de umah..nk duk mane?numpang umah mak ke?atau ihsan dari sesape?peeeuuiii


So kesimpulan..Lelaki mst lebih berwawasan..bekerjaya..berharta dari perempuan..sbb perempuan akan kumpul harta dia utk sendiri2...bile terdesak je baru leh pakaiii..weee








**kalau tak demand..bukan manusia....

Friday, October 23, 2009

Bitch Bertudung Lilit2..

Friday, October 23, 2009



tak tahu npe aku tak suke tgok muke dia..tak suke nmpk nama dia..tak suke dengar nama dia..kalau dia ada depan aku..


aku nk pijak dia..leh?


tak pon tarik tudung ko..

biar identiti ko tersebar,,wakakakakak
kepada bitch tuu


ko jgn suke bajer suci k?


aku kenal ko lebih dari kawan2 poyo ko tu..

kalau ko leh wat aku cm ni..


aku leh gak wat ko 100kali ganda!!..
yg penting aku tak fitnah ko...
sbb cerita ni ko yg cerita gak..





kenapa aku ckp ko bitch?

sbb ko terdesak nk jantan sgt2..
ko pon gedik yg dibuat2
bajet suara manje la konon...nk bg jantan stim ke..yarkssss


tu pasal ikot je jantan pi mana..pluss asek kene mainkan ng jantan..jantan ni ada yg 'abes madu sepah dibuang' so fhm2 la eh..tp tak semua la..selalu bitch je dpt jantan cm tu


dan

plg sedih..kenekan kawan sendiri..pastu cite kat aku lain..still nk cover diri tu baik...

ko la kwn plg celaka ok! aku tahu ko mmg tak suke dia..sbb dia rampas kwn baik ko kan...

tp perlu ke ko nk kenekan dia..konon tak sempat nk tolong...wakluuuuu

psl jantan sanggup ilang kawan..pelik la ko ni..dlm ramai2 aku kenal n pnh berkawan..siyess ko plg murahhhh

selama aku kenal ko..ko tipu aku sebesar kuman pun aku tahu la..


even ko tua sikit dari aku pon..aku lg kenal dunia ni dari ko..tak perlu nk berlakon ko kwn plg penyayang..plg baik..plg suci ok?

org bodoh je ikotkan perangai ko....
plusss suke cite kat org ko plg hot n kaya...hahah perasan lebih

belum apa2 dah kecoh 1 dunia..at last 1 ape tak jadik..hahaha



















**plg penting..jg maruah eh rakan2 yg lain,..jgn terdesak nk jantan..smpi ikot je pe dorg soh wat..dan plg penting.jgn bg alasan takde bilik kosong..sbb nk tinggal sebilik kt genting.! situ sarang maksiat..nnt runtuh lak genting tu..

Petronas-Finance : Raya Raya Raya

:Rabu
:21/09/09
:Level 40, Tower 1

Sambutan Deparaya kat office..
Meriah giler...dan mereka sungguh sporting ok!
Start kol 11-3 pm..seronok gile weh..

Cabutan bertuah-Persembahan(semua wajib)-Gerai2-Penyampaian Hadiah...

Memandangkan aku baru 2 bln kat situ..takdek kumpulan lg..
& Kak Shery tarik masuk group dia..Group 4 ( Red Killers)
Kitroang nyanyi lagu Warna Warni Aidilfitri & Satu Suara

&

aku pki sut punjabi...meraaa nam heeeyy ezza !! ama...
hahaha

kami dpt 3 hamper ok!hahahah

-Naib Johan : Gerai Terhot...
-Juara : Persembahan!!
-Naib Johan : Carem




*pic lum dpt..nnt upload :):)

Sunday, October 18, 2009

Kawen :):)

Sunday, October 18, 2009




Lately ni bnyk kad jemputan kawen aku dah terima..semua berlangsung hujung bln ni & awal bulan depan..Dan kesemua mereka sebaya aku n tua setahun dua je..

Kawen muda sgt bagus actly..tp ramai kata tak sbb dorg asek pk negative atau dorg jeles sbb dorg tak dapat kawen awal..ngeeee selalunye begitu la..atau bf dorg tak ajak kawen awal..ngee

Tapi org2 dulu kawen pun lg awal wut..tu semua jodoh n takdir..tp sendiri mau ingat la cam ne nak corakkn sesebuah hubungan tu kan..


Congratzz kat semua rakan2 ku yg bakal bergelar Pengantin Baru ..smoga korg kekal bahagia..


And aku...

Hahahaha cuak bile pk..memula mls pk psl bertunang..tp bl pk alek nape mak dia suh bertunang mebi sbb kitrg dah selalu keluar..dia lak siap ambek n jemput aku pi keje..then kuar tiap hari..dan mestilah sbb tak nk org sekeliling ngata bukan2 kan..sbb mama pun ckp cm tu..mst mak dia risau tu suh tunang..tp aku lum sedia..takut siot..kalau leh nk kawen ke apa ke lagi 2-3 thn dari sekarang..list aku pun lum full semuanye..masih bnyk belum di penuhi..

Apa guna kalau rumah, kereta, motor , kerjaya dah ada tp hati lum sedia kan..

duit pun masih kumpul lg..parents masing2 nk wat kenduri kat 2belah pihak (walaupun kami dekat je kan) tp sbb parents masing2 nak rasa cm mak ayah pengantin..kami terpaksa akur n terus2an mengumpul duit di samping mencari penganjur..wakakaka

tp semua masih dlm perancangan..


dulu2 aku kata genap 10 tahun aku ngan dia..mst time tu kitrg dah kawen n ada anak 1..hahaha gatal je..




neway, lg beberapa hari kitorg dah 6 tahun..sekejap je rasa..dari susah2 smpi senang sekarang kami ttp pikul sama2..tanx God sbb temukan aku ng dia..aku tahu dia mampu pikul semua tanggungjawab..dan alhamdulillah keja dia lebih hebat dari aku..dan tanx dear..u betul2 sediakan semuanye...

insya'allah terbuka hati aku next year akan aku terima kedatangan famlily dia..amin..



*Ya Allah berikan aku petunjuk atas pilihanku ini. Amin..

Welcome Back-My Perfect Life

Bismillahhirrahmannirrahim...

Ngee..Rasa lama tak memblogkan diri. Mungkin tak de benda rasa menarik utk di post sbb

terasa hepy ngan life sekarang..tak perlu susah payah hipokritkan diri lg sbb bitch tu.STOP!







Hidup kembali tenang dgn org2 sekeliling yg ikhlas ng kita. Tak perlu perli memerli or sakit

menyakiti. Lebih hebat kalau diam dan perhati sambil gelak guling2..




Neway,rasa cam susah nk tdo lak. Siyes badan rasa penat amat2 sbb tiap minggu jalan dari tghari ke mlm. Semua sbb gi opn hse.Sorry kat sesape yg tak sempat gi umah dia..Sorry Kak Sha mst baby akak cute cm akak..sorry izmer tak dpt dtg td..bg tau lmbt sgt..sorry megat sbb umah ko jauh amat..sorry ekin sbb aku lupa sgt2..hehe sorry tok korg2..apapun Selamat Hari Raya..hehe


Apapun jez nk bg tau kat semua..Aku hepy ng life aku sekarang..




Tanx kat dia yg selalu ada ngan aku..& sungguh tahan ng aku..wahh lg beberapa hari kite dah 6 tahun..tanx God!

Tanx to mama n babah sbb fhm perangai ezza n cool :)

Tanx kat kawan SMART yg still gile smpi skrg..korang sungguh tulen!HAHAHA

Tanx kat kawan2 kolej yg sungguh fun n matang sejak2 dah bekerjaya yg hebat2 ni...nnt kite wat konsert lg eh..suh cek kesom nyanyi lg..weeee




Tanx sbb korg 'hidup' kan dunia aku...

Sunday, September 20, 2009

Indahnye Aidilfitri..Salam Maaf Utk Semua..

Sunday, September 20, 2009

-Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin Utk Semua-
Selamat hari raye wehhh!!!!
alhamdulillah tahun ni beta puasa penuh tu...tanx God!

Neway,baru alek dari Kepong..tahun ni raya umah Mumy..semua ada kecuali Mak Tam's Family..dorg alek Pahang..hehehe..

Selepas sesi salam bersalam..hulur & dapat duit raya..makan2..snapin'2..layan tetamu smbil tgok Ghost Rider..pastu alek..beta,mama,babah n mamat je alek..yg lain still kat sana..ktrg nak gi umah w.ipah. (kakak mama)..
now ngah tunggu 'him'

lambat sungguh dia..tak sbr nak pau duit raya..hahaha

neway, ni pic Raya tahun ni.. :) :)
-my family-

-wit mama & babah tersyg-

-wit nenek,mama & ma sis-



-wit pak ngah & arwin-

-mak teh's family-


-mak ngah's family-

-pak uda's family-

-wit fara & syahira-

-big family *candid* -
*bg duit raya kat 20 org sepupu dan dapat alek pulangan modal 50%..weeeeeeeeee!~