Friday, October 24, 2008

♥ malaysia (4) vs mynmar (0) ♥

Friday, October 24, 2008

fuh best gile..lama tak tgok bola kat stadium..td pi ngan dia n rakan2nyer..gile best..biasala lawan kelab ayam2...mst la malaysia score..hahaha puas ah..even masuk 2nd half..huhu game pon ok2 la..ada gak la player msia ni bajet hot..nk bawak bola sendiri2..nk jadi hero la katakan..apa la salahnye pass2 kot..mungkin lg bnyk score leh sumbat..hurm..insya'allah final sabtu ni lawan vietnam kitrg gi lg..hahahah bestt oooooo :)

Monday, October 20, 2008

♥ sick!~ (-.-) ♥

Monday, October 20, 2008
hari ni tak gi keje. MC..demam..demam raya kot..hahaha bosan plak dok umah. tak de mende nk uat..nk tgok tv takde cite best..pas mkn ubat asek nk membute..hahaha actly, pagi tadi ratu dah alek sarawak..hurm..lagi la buhsan.pasni mayap2 aku sesorg lagi pompan..pagi tadi tak pat anto dia sbb wan bangun lambat..tak sempat nk pick up aku..flight dia lak pepagi bute..hadei..tu je la kot tok masa ni..

Sunday, October 19, 2008

♥ i'm back!~ ♥

Sunday, October 19, 2008
lama sagat tak update blog ni..almaklumlah...tersangat la busy. skang ni aku keje kat Time dotCom Bhd as account assistant. dah 4 bulan keje situ. best sangat..bnyk pengalaman dpat..alhamdulillah masuk bulan ke 4 ni aku da jadi permenant staff. tanx to them (kak su, kak najah,en.ruslee) sbb bagi sepenuh kepercayaan kat aku. cite pasal keje ni. mmg keje aku bnyk n tak penah tak de keje..hari2 ada je keje..kene wat bank balance,bank recon.,update bank statment,keyin payment n macam2 lah..tiap hari wat bende sama..tp best ah..insya'allah aku tahan keje situ..aminn..

Thursday, April 10, 2008

♥ syok oooo..... ♥

Thursday, April 10, 2008
ari jumaat mlm pas balek keje aku n ina pi lepak hotel..hahahaha..ni sume meor n fiona nyer pasal ah..hahaha..si meor tu kunun2 da windo gile kat fiona then ajak aku n ina lepak starbuck nk online ng minah tuh..so ina pon nk la join dats y ktorg lepak hotel sbb kalau ina balek mlm kat U dia..mane ah ada bus kan,,so teman ah dia tdo hotel..tak jauh..kat De Palma ampang je..hahaha sblh kolej je sbb sok tu lak ina balek U aku lak pi kolej amek result mongek tuh..huhuhu..best ooo...gi Rasyid kol 12 mlm cari nasik sbb tak mkn nasik seharian tp padahal da bedal pizza dah mase kat ampang park tu..hahahaha..pas mkn ktorg surf.net..memula call la kat loby tnye ada wireless ke tak..dia ckp takdek pastu kitorg try la search mane2 yg murah hati on wireless free kan..at last dpt gak..rupenye ramai rakyat m'sia yg murah hati kan..hahahahaha...pastu esok pagi tuh ktorg search lagi..last2 dpt kat 'klinik kita' kat building sebelah jalan raya kat depan hotel..wahahha...bkn men jauh wireless dia..haih la..tp best ah..lagi best kalau fiona ada,.tak pe fie..nnt ko alek kite tdo 5 hari 4 mlm k..hahahaha (^-*)

♥ sedey shiott..!!!!! ♥

ari sabtu tu dah pi amek result wit ain..ina pon teman..pastu teramatlah kecewa spt apa yg telah dijangka..haih la..da agak da mst dpt B+ punyer ah..dah la poiter turun 0.01..elok2 nk up 0.01 last2 turun lak..mangkok tol ah..argh.........!!!!!!! mongek giler..da la..benda da lepas kan..huh..!!

Wednesday, April 2, 2008

♥ ~debaran~ ♥

Wednesday, April 2, 2008
hadei..patotnye smlm amek result tp keje punye psl disabarkan ati ng ngah berdebar nih..haih la..dgr cite plg power pon A- je..ntah ape aku dpt..rasa cm B sbb diz batch ramai pat B..huh..!! tak kesah la kalu pointer aku naik..kalau turun adeh..terseksanyer..hurmm plan kami (aku,ain,sue,ynaa) nk pi lepak pas amek result.. tak tau nk pi mana..janji kuar..hahaa..mana tau ley hepy2 kan diri..herm makin ari makin berdebar lak tunggu sabtu nih..harap sgt pointer keseluruhan naik..kecewa wei kalo jatuh..da la current pointer 3.49..sape tak frust..lagi 0.01 je..nyampah tol..apepon.tunggu je la sabtu ni ape citer (-_-)

Wednesday, March 26, 2008

♥ keje..keje dan keje.. ♥

Wednesday, March 26, 2008


keje..keje..fuh..hari ni da dekat sebulan lebh aku keje..anyway tmpt nie best..bnyk bg aku pengalaman..lagi dlm bdg akaun nih..dah lama aku mimpi2 nk keje bidang ni..alhamdulillah dapat gak akhirnya..now aku accountant assit..hari ni bos aku sehari suntuk kat luar jumpe client..aku lak sesorg kat opis ng mamat2 yg repair air-cond ni..segan lak aku sorg pompan..rasa nk wat keje bwh meja je..huhu..sib bek dorg ni sporting..tak gatal..huhu..so hadiah tok dorg aku banje air..hihi..ari ni bos aku tinggalkan bnyk keje..keje plg susah yg pnah aku wat..wat compny satu tu punye audit akaun..ntah bape zaman dia tak pnh audit ntah..hadei la.,,pening..pening..selain dari aku lom siapkan keje tuh..aku dok men ym ng bebudak..hahaha...mood ngah takde sbb tak de air-cond..panas beb..!!haaa...minah kat pic ni da blah da..dia dak praktikal kat opis ni.,dia gak yg dptkan aku keje nih,,huhu dak serawak..now dia ngah gi holiday kat langkawi..siot tol tak ajak aku..huhu,,k la..nk smbung waat keje..bye2 (^-*)

Friday, March 14, 2008

♥ lawak mlm lak... ♥

Friday, March 14, 2008
haha..smlm aku ada cite psl adengan ejek mengejek kan..wahahha masa on da way balek uma..lalu kat temopat yg sama pastu adegan laen lak kami nmpk..huhuhuh...kat situkan kawasan askar..mase tu jalan jem..pastu kitorg nmpak kat pondok pengawal kat tempat askar tuh..dia ngan kawan dia men cak2..memule kitorg pelik apsal la mamat askar kat luar(tepi jalan) tu dok intai2..rupe2nyer dorg dok men cak2...budus giler..hahaha..ni la askar zaman sekarang..hadoi la..sib bek pagi ni tak de ape2 terjadi..haih la,,,

Thursday, March 13, 2008

♥ kawan-kawanku... ♥

Thursday, March 13, 2008
bosanyer weh kowang tak de kat cini..bl ntah dapat lepak lagi..setahun skali jer dapat kumpul bertiga ek..ni sume salah fie la..sape suh blaja jauh2..ngengade jer..ada minah ni kat cni pon tp mcm jauh..kunun2 bangi tuh jauh lor..mongek tao kowang nih..hadoi..tak sabar tunggu bln 7..ley dating bertiga..kali ni kite ajak kak ain skali..huhuhu,,tak sabar nie...





True Friend

Excitement and fear fill our hearts.

Soon a new way of life will start.

Three years have almost past.

But in our mind the memories last.

We've been through it all.

And realized who are true friends are.

The one that was there.

When no one else seemed to care.

So as our senior year comes to an end.

I want to say, thanks for being a true friend.

♥ pagi yg lawak.. ♥

hahaha..pagi yg klako..tadi masa kol 8,aku nk ke opis nek moto ng dia. lalu kat jalan semarak tuh..pastu ngah syok2 kami borak..ada lak mamat ni nek moto gak..men lintas je depan ktorg..memula kami nk hon la nak marah..last2 tak jadik lak..ley lak dia wat muke tak bersalah..dia pandang muke ktorg pastu tetibe dia ejek kitorg..hahahaha...muke sebijik cm mat rempit..hadoi la...kalau korg tgok muke dia tyme tuh..kompem korg gelak guling2..huduh btoi...haih la...macam2 hal..itula mamat nek moto yg plg sengal aku pnh jumpe..memule ktorg ingt nk kejar la sbb nk ejek dia balek..hahaha tp kang dgn aku2 tak gi keje..cm ne nk kawen kalo tak kje kan...wahahahaha.....harap2 pasni aku tak jumpe mamat yg pagai cm tuh...kalu hari2 aku jumpe..ley gile aku ng pagai dorang tuh...haihhhh la...!! dunia oh dunia...so moral of da story..BERHATI2 DI JALAN RAYA..

Tuesday, March 11, 2008

♥kau ilhamku.♥

Tuesday, March 11, 2008

Beribu bintang dilangit
Kini menghilang
Meraba aku dalam kelam
Rembulan mengambang
Kini makin suram
Pudar ilhamku tanpa arah
Sedetik wajahmu muncul
Dalam diam
Ada kerdipan ada sinar
Itukah bintang atau rembulan
Terima kasih kuucapkan
Izinkan kumencuri bayangan wajahmu
Izinkan ku mencuri khayalan denganmu
Maafkanlah oh...
Andai lagu ini
Mengganggu ruangan hidupmu
Kau senyumlah oh...
Sekadar memori
Kita di arena ini
Kau ilhamku
Kau ilhamku

Monday, March 10, 2008

♥al-fatehah...♥

Monday, March 10, 2008
1stly nk ucp takziah kat kak fatehah..
sabtu lepas (8/3/03) arwah ayah dia meninggal dunia..
arwah meninggal masa dia tgh drive tetibe diserang strok..
mase tu lak kak fatehah masih di sabah sbb dia continue study kat sane..
tengok dia tak henti2 nanges aku rasa sedih sgt..
mlm tu kami call pun dia still nanges lg..
dia lak anak bongsu sbb dia adk beradik 2 org jer..
dia manja ng ayah dia.
may be dia terkilan sbb tak dpt jumpe ayag dia saat2 akhir tuh..
sabar la kak..
so sesape yg baca blog nie..
sedekahkan la al-fatehah kpd arwah..
semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan ditempat para rasul&nabi..
amen~~

Friday, March 7, 2008

♥ pagi yg indah.. ♥

Friday, March 7, 2008
wah..
hari ni best sgt..
pagi2 dapat hadiah..
smlm da dapat..
yeay~~
hari ni dah 2 minggu aku start keje..
keje sini best sgt..
even bnyk keje pun..
aku suka..
lagi2 pegi n balek dia yg amek..
best..
best..