Thursday, April 21, 2016

Kereta kena pecah

Thursday, April 21, 2016
*gambar sekadar hiasan*




.
.
As'salam semua.

Just nak share.
Malam tadi balik rumah mama then singgah pasar malam Ukay Perdana.
Sangat2 tak sangka keluar tak sampai 10minit, kereta kene pecah.
FYI. Memang salah i sebab tinggal kan bag dlm kereta. Walaupun bawah sit and cover dengan benda lain.
TAPI, i tak pernah tinggal kan HP i walau ke jamban opis! And semua org yg kenal i faham, i jenis tak suka org pegang HP i and tinggal merata.
Tak tahu kenapa, semalam tak perasan HP tu dlm bag. Ingatkan dlm purse.
Menjadi kebiasaan tak pernah main phone sambil jalan. So tak terfikir phone tu takde dalam purse.
Takpelah bukan rekzi i.
Dlm tu yg hilang, pas kerja, Watson VIP card, iPhone 5s Gold, powerbank transformers Pineng, Cable2, Perfume, CMD bottle...waaaaaaa semua tu kesayangan!

Takpe anggap bukan rezki i. Mungkin ada rezki lain.

Tapi paling celaka is, anak haram perompak tu bukan 1 kete je dia bedal, malam tu yg buat report sekali 4 kereta. Tempat sama. Masa lebih kurang sama.
FYI tempat tu tak gelap mana. Ramai je org lalu lalang and kenderaan ada.

3 org magsa tu same Apartment dgn i. (Kereta i- Persona, Kereta Getz, Kereta Exora)
1 org lak Apartment sebelah. (Kereta Myvi)

Paling kesian akak Getz tu, hilang RM 4000, HP and Laptop.
Myvi tu baru kerja then hilang Latop opis dia.
Exora lak hilang handbag mahal. Ipad and lain2 anak haram tu tak amek.

i rasa dia mmg target bag.

So utk sesapa terjumpa Bag kaler merah gelap brand Sembonia, pls contact i. kot anak2 haram tu buang tepi jalan. Kot dia tak amek barang2 lain dlm tu...

To anak haram, cari aku kat akhirat nnt k? harap cepat ko kene tangkap. Nak sepak sekali muka tu.
Tak pasal ktrg tak tido malam fikir pasal benda ni. dengan nak ganti cermin lagi. haih!

Moral dia, jangan sesekali tinggal apa2 dlm kereta walaupun sekejap. Walaupun ni pertama kali nak tinggal. Anak2 haram skng ni dah ada alat canggih nk detect gadget kita.

Untuk yang nak cakap i bodoh sbb tinggal barang tu. cakap lah. moga bodoh tu datang balik kat you.
Ni bahagian i mungkin... :(

.
.

Sunday, April 3, 2016

Gerai Air Kelapa Pekaki U-Turn

Sunday, April 3, 2016
.
.

Cerita semalam, layan kerenah si Nik ni. Nak sangat minum air kelapa U-Turn.
Thanks fahmi belanje! 

Lokasi : Diantara Taman Keramat AU3 and AU5.

Dekat sini ada pelbagai jenis air kelapa. Korang boleh refer senarai harga bawah ni.
Cek as usual minum yg original je. hehehe.

Kalau nak lepak sini boleh, nak bungkus pun boleh.
Asalkan datang awal. Ktrg datang pukul 3 pun Q panjang. lepas pukul 3, lagi lerrr weh. 
Ramai gak blah hari tu sbb tak tahan Q pluss panas giler.

Alkisah masa ktrg datang tu sedikit malang la.
Lepas dah Q panjang, elok2 turn kami je, ice habisss.

So total masa ktrg tunggu Setengah jam. 

Memandangkan dah paling depan, so redho je lah.

Total bill  kami RM 49.
-Air Kelapa Biasa 6
-Hotdog & Fish ball cucuk total 10cucuk.
-Cucur Udang 2 Set (Sedap Gile)
-1 bungkus meehun goreng.
-1bungkus kuih seri muka

Oooookayyyylah. Biasa asben tapau kan je sbb cek ni hantu air kelapa.
heheheh.


Ni nama gerai tu. 

layan dua budak ganu ni haa..
nahh senarai hargaa

.
.