Sunday, July 12, 2009

The Sims + vacation + life

.
.
Berabad aku men game ni tanpe jemu dan putus asa..
Game ini lebih membahagiakan aku time aku sedih2..
Game ini nama dia The Sims (ver. VACATION) full set!
Tak tahu cm ne nak ckp best..kepd sesiapa yg fanatik ng benda ni..try la siri ni..best weh..
Lihatlah hasilnya...
*maaf gambar tak jelas*
 
*ini lah rumah aku-masih dlm proses nak besarkan*
* kaya kan aku? hasil tukar2 kerja dan bonus yg melampau tgok cash aku $ 106,810.00 OK *


* kemahiran aku semakin meningkat-punca dia tgok tu aku men apa?*


*tempat beradu aku! mahal tau katil tu-belah ni lak dapur aku!*
*tempat plg best lepak-depan TV PLASMA aku n toilet!*

rumah masih dlm proses nak besarkan lagi..so tunggu...



Perhatian?



Kenapa ramai yang nk tunjuk sesuatu yg tak matang (mebi)/ buat perangai bodoh or berpura2 bodoh sehingga dpt menarik perhatian semua org?


Aku di tanya soalan itu oleh S bukan nama sebenar :)

Lantas aku pening dan dgn mamainye menjwb..

"mungkin dia kurang kasih sayang or dia nak glamer.."

Tapi tibe2 aku teringat lagi soalan si S tu..


Maka aku terfikir..kenapa?


kalau kurang kasih sayang...cam tak mungkin..family masih ada..kalau nk glamer..for wut? hahaha..bila di fikir dan fikir...


ini hanya lah lakonan dunia..

Bumi ini adalah pentasnye..


Pelakonnya adalah manusia itu sendiri..






tapi mereka tak segan kah?

Wednesday, July 08, 2009

Melalak Bersama







Jumaat 03072009- karok ngan darling2 ku- ajez,ina,lexa & ery! syok gile..even last min terpakse ke Red Box Sogo je..tp ok lah.. 3 jam kami bekerjasama menyumbangkan suara masing2..ternyata..






Ina-lebih terserlah bakatnye sehingga mic 70% miliknya!

Lexa-bakatnye terserlah ke arah merasa makanan2 saja..hahaha!~

Ajez&Ery-tak jemu nk berduet bersama..pasangan Gay la katakan..well.....

Ezza-pendiam je sehingga tertumpahkan air mangga yg sedap tapi manis..



dah selesai melalak tak tentu hala..kami pon alek..kami hantar Ina dulu then ery sbb umah dorg dekat je... then anta darling ku Lexa kat Bangsar..

Tuesday, July 07, 2009

Kisah Gigi dan MC ?



Hari ni beta MC. Beta Gi jumpe dokter Gigi..kerana kemalasan nak ke tempat lain. Maka, dengan gigihnye beta ke Klinik Kerajaan belakang rumah beta je . Betapa berdebar smpi duk SMS sape2 dgn harapan melayan perasaan gementar tu..then bunyik titt titt titt-> appear number 304 kat skrin kaunter tu..so.tu turn beta! Arhg..nape la perasaan tu wujud sejak sekolah bila di paksa ngadap dokter gigi..Ketaq lutut! hish..then alhamduillah dokter tu baik..dia tak mengapa2 kan gigi2 beta yg bagus ni. Dia jez warning..Please stop take CHOC or AKSEM!! ah dokter tu tetibe rasa nk di buat musuh..sampai hati nak menghentikan semua tu..INA..cam ne ni? sib bek dia dokter..its ok..beta maafkan..
 


Then lepas di beri bebelan berharga cuma RM 1 tu..beta teros lepaskan hajat ke tempat pembuangan setelah tahan sekian lama..Maka lepas 10 min, beta keluar tanpa was2..sambil senyum ke arah pak guard tua dgn berkata dlm hati " beta dah bebas!tak hingin beta dtg lg even dokter tu suh dtg afta 5days"
 
Dah sampai rumah babah tnye..cm ne?dokter kata apa? setelah di jelas..maka dtg lg 1 soklan cepukmas..DAPAT TAK MC??
 


WMG!
 
masa tu rasa dunia kelam! Cam ne beta leh lupa????? Adoi..dgn selmaba beta jawab "entah,agaknye dia tak cabot or tampal..tu tak dpt MC kot" then tros beta lepak depan sbb tak berani nk bg apa2 komen lain.

 
SHOT! cm ne ntah leh lupe..haprak tol..


terpaksa bazir AL yg hnya tinggal 10 hari smpi ujung thun ni!