Sunday, September 20, 2015

June Baby 02062015

Sunday, September 20, 2015
Hola!

Lama tak update blog. Rindu nak ber-blog.
So lets throw back.
My Belated bufday dinner by my nyet2...

Ceritanya konon nak pergi makan2 before Ramadhan.
So as usual, I la set tempat. Teringin nak makan kat Fullhouse katanya.

Masuk je kat Fullhouse, pilih2 makanan..
Tetiba husband dtg bwk bunga and hadiah.
Ok itu sweet.
Thanks husband.
Thanks darling nyet2 semua yg lain..
Thanks for hadiah.
Me luving it!~








Tuesday, June 2, 2015

hepy bufday to me & grandma

Tuesday, June 2, 2015

Alhamdulillah masih bernafas lagi.
Syukur pada Allah kerana diberi peluang utk terima wish, doa and love dari org sekeliling.

Happy bufday to my nenek too.
Alhamdulillah masih dpt wish from nenek lagi. thanks nenek.



Setiap kali bufday, rasa terharu sbb ramai yg mendoakan aku agar dikurniakan zuriat. Moga Allah perkenankan doa kita semua.

And

sangat bersyukur sbb dikelilingi orang2 yg baik and ikhlas.

moga kalian sentiasa dirahmati oleh Allah.


Monday, May 18, 2015

#Fs2TB2015 ( Petronas Fs2 Teambuilding)

Monday, May 18, 2015
Nilai Spring Resort, (15-16 May 2015)


best! best! best!

Kali ni TB paling best yg penah dorg buat. Committeee memang superb! Tahun nie 1st year utk Fs2 shj! best wehh!!! 
Memang masing2 tak malu buat persembahan ikut kumpulan.

Jumaat, 15 May 2015•
Dinner, theme Retro Night.

Sumpah best gile malam tu, walau pun kecut perut nak buat persembahan sbb takot lupa steps menari, tapi redah gak. hahaha best wehh..Head Fs2 pun selamber persembahan. mmg ohsem! Walaupun ktrg tahu ktrg dpt saguhati but tak kesah. apa je boleh buat dgn lagu 2min 22 saat? hahaha Lagu ktrg malam tu "Gadis Ayu". heee apa pun enjoyy!



•Sabtu, 16 May 2015•
Score Race Activities.

Nie paling letih tapi paling best!
Ada 10 Checkpoints kene habiskan.
2 aktivit kene semua members buat, lebihnya bahagi ikut huruf apa kene buat. Mmg syiokk!

Team ai ols team number 5 "Orange Ollie"
Dapat tempat kedua utk keseluruhan. Rasa ktrg score lebih dkt aktivit Score Race. Sbb persembahan dpt saguhati je. 
hehehe.































Sunday, May 17, 2015

Hubby 28th - Bufday Surprise

Sunday, May 17, 2015

April, 27  2015.

Lambat update. Heee :)

Plan Surprise nie dah lama dgn officemates. Hari tu aku apply cuti konon nak jalan2 dgn dia seharian. Lepas zohor keluar jalan2, before tu pass kunci rumah dekat azza.

Then azza setting semua. beli cake, makanan, sepahkan rumah macam kene rompak. Hahaha.

Pergi jalan2 then makan kt TCR JJ Au2, habis makan gi bayar la konon skali Dayah (Budak Coc) dah byrkan sempena bufday ajez...oh ya, dayah kerja situ..heee Tanx Dayah!

Sampai rumah dkt pukul 9. Balik tu hubby buka pintu, terkejut sbb sofa hilang, and pasu tonggang langgang. Tapi dia kata nasib TV tak hilang. Dia tak tahu sofa lagi mahal dari TV dia. cehh!

Lepas tu boleh lak dia pusing and nampak bini Jep kt tepi penjuru rumah sambil pegang bellon. Dlm kurang seminit gak la dia tenung sbb pelik. 

Lps tu baru budak2 ni sprayy dia. hahaha
Lambat gile. Hubby as usual takde perasaan. hahaha tapi dia seronok bila Azza, Apai, Fami and Dd hadiah kan. Ray Ban idaman dia..hahaha huntonglah!

Thanks korg!

Thanks - Azza, Apai, Fami, Dd, Fakhrul, Jep, Sue, Kak Noly & Kak Muzz!






Wednesday, April 1, 2015

• Al- Fatihah •

Wednesday, April 1, 2015

“Dan sesungguhnya Kami akan memberikan dugaan kepada kalian, dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa (nyawa) dan buah-buahan. Dan berikanlah berita gembira kepada orang-orang yang sabar. Iaitu mereka yang apabila ditimpakan dengan musibah, mereka mengucapkan;

 “Sesungguhnya dari Allah kita datang dan sesungguhnya kepada-Nya jua kita kembali.” 

[Al-Baqarah: 155-156]

 •Al-Fatihah•

semoga arwah pakcik ditempatkan bersama orang2 yg beriman dan beramal soleh. InShaAllah.

dan

Harap Cik Eton and anak2 kuat and sabar terima dugaan ni. 

Friday, March 13, 2015

#EyKhairulBigDay

Friday, March 13, 2015
Alhamdulillah syukur majlis berjalan lancar.

Tahniah Eka. Moga jadi isteri solehah and patuh dgn suami.

Nikah : 6 March 2015, Masjid Al-Khairiah AU3.

Sanding : 8 March 2015, Dewan AU5 Lembah Keramat


























Monday, March 2, 2015

Terima kasih Allah.

Monday, March 2, 2015

Jangan bersedih!
Jangan bersedih!
Jangan bersedih!

Allah kan ada...

Tiap berlaku, ada hikmah.
Allah uji sbb Allah sayang.
Allah uji sbb Allah rindu kita puji2 padaNya.
Allah uji sbb nak kita dekat dgnNya.
Allah uji sbb tahu kita mampu hadapi.

Apapun jadi, dah jadi.
Aku tetap percaya Allah ada bersama aku.
Allah tak kejam, kita yg kejam dgn diri sendiri.

Terima kasih Allah atas kesedaran ni. Menyedarkan aku yg sedikit leka hal duniawi.

Terima kasih Allah sbb beri aku pasangan hidup yg sentiasa ingatkan aku yang aku ada Kau - Allah Yang Maha Besar.

Thursday, February 26, 2015

GeeEshhThiii

Thursday, February 26, 2015

Nak bulan April ni memang busy.
Briefing tak habis.
Tapi untuk pengetahuan juga yer Arfaeza.
So layan ajee..huhuhu

Wednesday, February 25, 2015

VIP Doorgift

Wednesday, February 25, 2015

Alhamdulillah dah siap mini tasbih utk VIP Doorgift kawen eka.
Moga lancar semuanya....

Kepada yg nak order..boleh order..murahhhhh baq ang!

boleh click link bawah ni direct ke FB orang tu... Ann Dani nama FB dia..

https://m.facebook.com/profile.php?id=1578620492


-xoxo-
cek.ungu

Tuesday, February 24, 2015

Ho Ho Holiday! Melaka Trip (2-4 Jan 2015)

Tuesday, February 24, 2015

Mood malas kerja.
Mood nak pegi holiday je.
Mood throwback.
Meh layan pic pergi melaka awal tahun baru hari tu..


hari pertama : Tmn Mini Malaysia.


Hari pertama : Layan pergi umbai ikan bakar and lepak tepi kolam je 😘


Hari kedua : Round bandar melaka.


Hari kedua (mlm) : Jongker street & Malacca Cruise.


Hari ketiga : Beca & Menara Taming Sari (tak ikut sbb mls)


Hari ketiga : Check-out bebeh!



habisssss.... see u on August! InShaAllah.


-xoxo-
cek.ungu

mengantuks


mengantuk
mengantuk
mengantuk

start kerja lepas 5 hari cuti, apa kau rasa?

😴😴😴😴