Monday, December 12, 2011

Bertandang : Tmn Dato Senu, Sentul , 11 Dec 2011

Monday, December 12, 2011



tanx to kedua2 belah pihak :)

Bersanding : Ampang, 10 Dec 2011






tanx semua..

Nikah : 09 Dec 2011



Syukur Alhamdulillah semua berjalan lancar..
tanx to semua yg hadir :)

Terima Kasih

Assalammualaikum & Syukur ke Hadrat Ilahi..

Terima kasih yg tak terhingga buat semua family sebelah ku n sebelah huby sbb sama2 jayakan majlis kami ni seperti yg kami rancang..

jasa semua tak kan kami lupa..hanya Allah yg bls keikhlasan setiap korang..



thanks so much!~

Thursday, December 1, 2011

28NOV2011 - Pre Wedding at Tmn Orkid, Tasik Perdana

Thursday, December 1, 2011
done for pre-wedd..alhamdulillah berjalan lancar...




sooooo check it out!~

























ngeee seronok gak men snap2 ni..tanx a lot to Beluncas FotoGrafi n kreadit to him!!



**Lapan Hari Lagi :) smoga semua dipermudahkan oleh-Nya

Monday, November 14, 2011

card ready to flyyyy

Monday, November 14, 2011


Syukur kad jemputan dah siap. 10 hari je okay process dia! bagus kedai tu :)



Paling penting..my beloved GrandMa yg pilih :)



and special tanx to my cousin - Syahira sbb tolong lipat2 card :)
*tinggal 26hari sahaja..wehuu harap2 Allah swt permudahkan segalanya..Amin

Saturday, October 22, 2011

Empat.Puluh.Tujuh.Hari.Lagi

Saturday, October 22, 2011
Assalammualaikum...




Wah agak lama tak update blog. Sooo sorry. Sangat-sangat buzy lately nih. Then tak tau nak update blog frm BB hp. Sapa tau pls ajar :)

Okay just to share n to tempek cerita ni kat my blog for kenangan nnt..hehe

Tadi pagi jumpe kadi kat Masjid Al-Khairiah to setel hal nikah nnt..and Alhamdulillah syukur selamat semua proses. Just tunggu masa je. *pls pray for us yeah!

Before jumpe Kadi tadi..pergi tempah kad ngan zizie n nenek at Ampang. Fuhh mujur org tu leh tolong n wat cpt2..kos pun murah situ..kad tu simple but sangat bermakna sbb My Dear nenek yg pilih pluss today hari jadi Arwah Atuk.. ( al-fatihah )


Sooo happy today sbb benda wajib nih dah setel hari ni :)

Tanx to all yg tak jemu2 support me..semoga Allah swt balas kebaikkan u all..






**My Big day...hope hokeyh semua.. :)

Sunday, August 14, 2011

Ramadhan 2011

Sunday, August 14, 2011

salam Ramadhan,,,

semoga tahun ni lebih bermakna dari sebelum ni, Insya'allah...







**syukur masih lagi dapat rasa Ramadhan..


Friday, July 22, 2011

5 month!!!!

Friday, July 22, 2011

fuhh...


pejam celik pejam dan juga celik cuma tinggal 5 bulan je lagi...

cuak!




papai (*.^)

Sunday, June 5, 2011

juz 24th okay :)

Sunday, June 5, 2011



salam semua. hehe lama tak update. buzy!! kesempatan ni nk ucpkn terima kasih bnyk2 kat semua yg wish my bufday. tanx a lot. speciall tanx to my beloved opish mate :) sudi wat small bufday party to me :) sebenarnye mmg terkejut u ols buat sbb tak terhidu apa pun rancangan korang..hehe n sory sbb tak leh join lama2 sbb bnyk kerja kene setel before 3pm..

tanx to my sis Mas, Kak Sue, Kak Gee, Kak Basya, Kak Lini, Lisa & Benn. luv ya!




tanx too for cute card!! hehehe


& be! tanx for luvly gift!! hehe

Saturday, May 21, 2011

CityVille

Saturday, May 21, 2011

oh kalau dahulu saya sangat taksub main game IT GIRL kat FB..
kali nie saya teruja main FARMVILLE puloks....
sapa2 yang terbaca entry ni..sila la jadi jiran saya yer..hehehe


**hilang bosan bile dpt main game :D

Thursday, May 19, 2011

kereta idaman

Thursday, May 19, 2011
atau





wahh sangat teruja dgn kete2 ni...owh my my...plsss nak kete nih..uhuks..


(^.^)


Tuesday, May 17, 2011

tujuh

Tuesday, May 17, 2011
fuhhh...ada masa lagi 7 bulan je..oh my my...




Ya Tuhan,

permudahkan segala urusan kami. Jauhilah segala yang buruk ya Allah...






sesungguhnya, yang baik tu dtgnya dari-Mu dan yang buruk tu dari kami.

Sunday, May 8, 2011

Mother's Day At Nenek's hse

Sunday, May 8, 2011
THE MOTHER

The Mother That..
Loves
Cares
Helps
Worries
With You Throught It All
Raised You To Be Who And What You Are
Encourages You
Works Hard For You
Sacrifices
Is Here Only For You
Has Lived All These For You
Is Surviving Only For You
Is Here
Is There, For, Everywhere
Is Kind
Is Warm-Hearted
Is Super-Women

The Mother Of All Mother's







Selamat hari ibu utk semua ibu2 kat dunia.. <3 u oll
Seronok sangat..semalam celebrtz mama's day kat umah nenek..


Monday, May 2, 2011

02 MEI 2011

Monday, May 2, 2011

-last year-


Syukur..hari ni genap setahun kami bertunang. insyaallah bulan 12 ni kami di satukan. amin.....
ramai gak ingat kami kawen bln May..hehehe maaf le yer...seperti perancangan...mmg dah tetap bln 12...


rindu saat2 masa bertunang dulu :)




semoga segalanya dipermudahkan..dgn di iringi doa kalian...semoga semuanye berjalan lancar insya-allah....

Sunday, May 1, 2011

jenayah @ DUKE

Sunday, May 1, 2011




fuhh...firstly nak ucap syukur sgt2 sbb kami terselamat dari kes jenayah ragut nie. actually dah lama kami tak lalu duke naik motor sama2 from arah sentul tu. cuma semalam lepas hantar kereta kat kawan dia, dia hantar aku naik motor. kami lalu duke sbb dkat n senang. lepas je tol nk ke jln semarak tu..kami terus la..sampai perasan ada couple ni baru lepas jatuh motor, kami pun patah balik sbb kesian takde sapa berhenti..



sampai je kat dorg..aku lak gigil pale lutut sbb awek dia dah darah2 menitik2 dan aku tak tau nk wat apa...pastu lepas tenang kan awek dia...balak dia lak nk pitam...lg aku tak tau nk wat apa.zizi lak gi cari bantuan kaat tol tu..dah la risau sbb zizi lawan arus gi tol tu...aku mmg sgt la cemas..situ sunyi tak byk kete...nk mtk tolong sapa...call 999 beribu2 kali tak dpt...cuma dpt jwb sekali..aku tak abis ckp dah putus!

lepas 5min cm tu..ada mamat indon ni patah alek kt ktrg...pastu ng mamat lg sorg tu..bile aku tnye cm ne leh jatuh..sbb motor masuk longkang...dia kata elak peragut!!!!! di sempat tendang peragut tu..tp malang sbb dia jatuh...beg selamat. tp nasib dorg kesian lak..luke teruk...

selang berapa minit...ada abg viva ni reverse alek kete kat ktrg...anta dorg p hospital...

dan

aku baru tau dri mamat tu n mamat indon tu..situ mmg kawasan panas....siap ragut bwk parangg!!! mangsa dia attack mmg yg bermotosikal...tak kira la laki ke pompan ke org tua ke..sume dorg rembat1!!1 mamat tu kata...elak jln situ waktu mlm...situ mmg sgt bahaya....dah bnyk kes...tp cm hampeh je takde sudah....


**syukur kami selamat...

Monday, April 11, 2011

sakit gigi dan dtg bulan

Monday, April 11, 2011
yes dari hari jumaat lagi gigi saket..Ya Allah..memang seksa nk buat kerja! dan hari ni terbaik..pakej sekali dgn haid..ayooo....rasa nk pitam! helppppppppppppppppppppppppppppppppppp

Saturday, April 9, 2011

KAWAN

Saturday, April 9, 2011

1)
kawan tu bkn mcm main FUTSAL. Mula-mula kejar..dah dapat sepak..

2)
kawan tu bkn mcm main SKATE. Mula-mula gosok..lepas tu pijak..

3)
kawan tu bkn mcm main RAGBI. Mula-mula tangkap.. dah dapat tendang..

4)
kawan tu bknnya mcm PAMPERS.. dah pakai, buang..

5)
kawan tu bknnya mcm BARANG KEMAS. Waktu baru beli pakai. Dah sengkek gadai.

6)
kawan tu bkn mcm PELANGI. Hari cerah takde..hujan gerimis baru muncul..

7)
kawan tu bkn mcm KERETA. Rosak skit,jual.. ambik kereta baru..

8)
kawan tu bkn mcm CHIPSMORE.. skejap ade skjp tak..

9)
kawan tu bkn mcm BANK. Bila dah takde duit, pegi kat sana ambik.

10)
lagi.....kawan tu mcm ape ye a ???? Haa.. kawan tu mcm AWAK LA A .. bila saya hantar msg, awak akan baca msg saya dgn teliti sampai habis.





Walau ape pun tanggapan org tentang kawan.. bagi saya, kawan tu penting. Seorang kawan takkan biarkan kawan dia
seorang diri menangis, sedih, berduka dan sebagainya. Kawan yg sejati adalah seorang kawan yang dapat diajak duduk dan berbincang tentang pelbagai perkara. Yang penting, seorang kawan akan sentiasa ...menghadiahkan senyuman .. BERTANYA KHABAR dan MENGAMBIL BERAT akan perihal kwn2nya!