Sunday, May 1, 2011

jenayah @ DUKE

Sunday, May 1, 2011




fuhh...firstly nak ucap syukur sgt2 sbb kami terselamat dari kes jenayah ragut nie. actually dah lama kami tak lalu duke naik motor sama2 from arah sentul tu. cuma semalam lepas hantar kereta kat kawan dia, dia hantar aku naik motor. kami lalu duke sbb dkat n senang. lepas je tol nk ke jln semarak tu..kami terus la..sampai perasan ada couple ni baru lepas jatuh motor, kami pun patah balik sbb kesian takde sapa berhenti..



sampai je kat dorg..aku lak gigil pale lutut sbb awek dia dah darah2 menitik2 dan aku tak tau nk wat apa...pastu lepas tenang kan awek dia...balak dia lak nk pitam...lg aku tak tau nk wat apa.zizi lak gi cari bantuan kaat tol tu..dah la risau sbb zizi lawan arus gi tol tu...aku mmg sgt la cemas..situ sunyi tak byk kete...nk mtk tolong sapa...call 999 beribu2 kali tak dpt...cuma dpt jwb sekali..aku tak abis ckp dah putus!

lepas 5min cm tu..ada mamat indon ni patah alek kt ktrg...pastu ng mamat lg sorg tu..bile aku tnye cm ne leh jatuh..sbb motor masuk longkang...dia kata elak peragut!!!!! di sempat tendang peragut tu..tp malang sbb dia jatuh...beg selamat. tp nasib dorg kesian lak..luke teruk...

selang berapa minit...ada abg viva ni reverse alek kete kat ktrg...anta dorg p hospital...

dan

aku baru tau dri mamat tu n mamat indon tu..situ mmg kawasan panas....siap ragut bwk parangg!!! mangsa dia attack mmg yg bermotosikal...tak kira la laki ke pompan ke org tua ke..sume dorg rembat1!!1 mamat tu kata...elak jln situ waktu mlm...situ mmg sgt bahaya....dah bnyk kes...tp cm hampeh je takde sudah....


**syukur kami selamat...

0 commento:

Post a Comment