Wednesday, November 24, 2010

pertemuan kami

.
.
jodoh ajal dan maut semua di tangan-Nya. so jgn perah kite mengeluh dengan apa kite ada sekrang..mugnkin tak nmpk elok kat mata hati kite..tp baik di pandangan lain..n pls percaya yg mmg nobody perfect..tp ada baik dan kurangnye juga..so itu terpulang pada penerimaan kite..

dan

cerita psl perkenalan kami..mmg kelakar dan aku yakin yg aku ngan dia kenal cara paling pelik..

masa tu aku form 4. agak sosial la..then nk cemburukan bf time tu..sbb dia wat tak endah je ng aku bile kami lepak ramai2..so aku pns hati la..tak de sapa nk borak ng aku..yg lain masing2 ng couple masing2..bosan! so aku pun mintak kt kawan aku yg rajin chatting ni phone book dia...kalau u all nk tau..phone book dia penuh ngan nama chatterz dia..so aku pun random la amek mana aku nak..

dalam ramai2 tu..dia sorg je pki digi..nak tau nama dlm phone book tu?



JIJI = 016-689****



hahaha lawak je nama tu. so aku pun pilih ah dia..kelaka weh..aku ngan muke selambe call je dia kat public phone..hahaha borak punye borak..kami tukar phone number..

tp masih gak bf aku tak jeles masa tu! grrrr...

tp tak pe..kalau dia jeles time tu...xdenye aku dpt peluang rasa bahagia cm skrg =)

hahaha..tp cara kami kenal mmg kelakar yg tak pat diceritakan time ni sbb da ponat..

ok sambung next episod k..haha

Tuesday, November 23, 2010

Game kat FB ---It Girl





waaaa sungguh taksub men game ni..motif?? sbb leh shopping2..leh bergaya..hahaha..layan weh..
pd sesapa yg berminat..jadi la CLIQUE saya kat game tu k..mwah!~


**sanggup tido lewat tuh..hahaha

Sunday, November 21, 2010

persiapan pertama (I)-perancangan

lama tak menulis..busy ok! memula takmo share apa ku nk wat kat sini...tp lebih baik share smbil2 u oll leh bg pendapat kan.. :)

now dah start wat kira2 n wat2 apa yg patot..memule skali pemilihan warna! ye betul..kami da pilih warna muktamat..belah perempuan hitam purple dan belah lelaki hijau lumut+silver..





insya'allah hujung bln 12 baru beli kain utk nikah..nikah kami pilih warna kelabu gelap...




agak kelam kabot..setahun tu bukan lama mana..so kene start la..hantaran mmg seperti time bertunang..ku buat sendiri sahaja..kali ni simple je tp nice...nak wat sendiri gak...smpai rasa puas hati!! selain kurangkan bajet ku..ngeeee =)
 
mebi nk buat cadangan cm my bestiess ata...alaskan dengan bantal...tp ku pilih bantal nipis sahaja..berwana hitam kelabu2...then ats bantal tu..di keliling bunga purple (3 jenis tone kaler purple) then tengah tu baru letak brang hantaran..simple kan.. =)
*insya'allah barang beli setiap bulan sikit2...

tempat pun dah di atur family..buat kat umah nenek..(permintaan nenekku) so tak perlu khemah..cuma bwh flet nenek je...ok itu nenek akan aturkan then...belah lelaki wat kat dewan area umah dia..sbb family dia tak ramai kat KL..semua kat utara..so umah sebagai tempat berteduh shj...ok itu mereka uruskan la eh..hehe

pengapit??
perempuan dah ada..baju pun dah beli..tinggal nk tempah je=)
lelaki lak ada mamat ni degil naa...takot sgt nk jd pengapit..tp nk gak dia jadi..hahah
 
baju sanding,pelamin,makeup&photographer..
masih survey lg..sesape yg leh tawar harrga berpatutan sila la PM saya ye =)


okay tu je utk entry kali ni...ada apa2 cadangan..sila komen terus ke blog saya..

tanx guyzzz!~ mwah!!

Monday, October 11, 2010

Kemalangan Bas Di Simpang Ampat-11 terkorban..


SEREMBAN, Oct 10 — Atleast eleven people died when two express bus,
a van and three cars collided at Km 223, Plus Highway near Simpang
Ampat Tol in Negeri Sembilan tonight.


Sedih n terkejut dengar berita pukul 8 td...al-fatihah buat mangsa yang maut..ngeri dengar..salam takziah buat keluarga si mangsa...semoga roh mereka dia tempatkan dikalangan orang2 beriman...AL-FATIHAH...



sila klik link ini utk info...----> accident at simpang ampat



Sunday, October 10, 2010

Semangat Baru di Office :)



Syukur pada Tuhan sbb gantikan kami dengan barisan bos-bos yg sgt cool..mula2 kami kekok nk pandang or sapa boss2 tu..:)
then sampai ada 1 meeting tu..bos sound..napa tgok dia macam nmpak hantu?haha tengah tunggu lif..leh lah lari nek lif lain..huhuhu...**sorry bos..

sekarang..kami close ng bos2..tp kami tak pijak mereka..kami tau batas dia..kerja is kerja kan....

sampai gathering raya under finance level 57 & 58..terserlah la yg bos kami sgt sporting..dia yg over excited nk bergaambar ng kami... :)

apapun..fun sgt2.....

Wednesday, June 16, 2010

i moved (frm Jelatek,Taman Keramat to AU3 Tmn Keramat)

.
.
secara rasmi saya dah berpindah ke AU3 Taman Keramat. Pada kawan2 yg tak tahu jgn terkejut kalau tempat lama saya dah tak wujud...kang ada la pelik..."eh, umah eza dah musnah...mana dia..tertimbus dlm tanah ke.,,,"

hahha...

apa2 saya update nanti...





*masih rindu susana umah lama..happening je tempat dia berbanding sini yg sunyi sepi :(

Saturday, June 05, 2010

my 23rd CEKODOK bufday!~


1st of all...thanx to olz my fwens yg berjaya 'mencekodokkn' saya k? siap bergabung tenaga antara dak skola+dak kolej+dak petronas+my family....



tanx to kak noly n kak muz sbb dpt teddy bear frm luvlylace :):)




tanx ye..tak kn lupa..tunggu ah korg nnt!!
ngat kot selamat la kan...cetttt!!! hancur rumah AU3 tu..lum duduk da bau teluq!!
plg jahat ni ha click sini------->>> INA GILE & KAK MUZ SENGET


apapun..wlupun penat gile..tpi enjoy sgt!!!


semoga tahun ni lebih berjaya dlm sume bidang yg aku ceburi...
amin amin amin :):)






***tanx to my family,kak noly&ehem2,kak muz,sara&huby,fara,ina,ata,kak zai,nira...speciall tanx to my syg..mwah!~

Wednesday, May 19, 2010

kembali :)


lamanya tak update blog nih..
nnt saya update ok?




*maceh sbb masih menyinggah :)

Sunday, March 28, 2010

Kehadiran Bakal Bonda : Merisik

.
.
 
Kurang 2 jam je lagi mak dia nk bertandang kat umah aku..sungguh cuak..gile tak tau nk wat pe..smlm punye kalut n mls pk..aku gi ajak dorg sume gi midnite movie..aleh2 alek tu..still tak leh tdo gak..cuak! adoyaiii..

Then aku msg2 akak2 yg dah penah lalui masa ni..dorg jez ckp mende sama..
masak,hidang n duk dlm bilik..

hhehe

tp aku wat puding je tuk dorg bwk alek..n mama masak..maceh maaaa...
hahahhahah dlm keadaan cuak cm ni..sure apa jd kalau aku masak..hahah hancusss


apa pun...aku harap semua ok.. :):)





*bermula tahap pertama... :))

Thursday, March 25, 2010

TAG frm mu beby fara ;)

jez jwb tag frm adekku fara ok!~
1. Siapakah diri anda di rumah?
-pendiam sket.duk dlm bilik jer.haha dan emo ngan adek2 sbb tak nk bg muke ok!-
2. Siapakah diri anda di samping rakan?
-tak pendiam sbb mereka suke weng kan saya..
3.5 benda yg anda idamkan tapi masih belum tercapai?
-hp 15MP, laptop, kereta, rumah,almari penuh dgn beg&kasut
4. Siapakah nama pasangan anda?
-kene eh?awie..hahahah ok2..Azizi Hafiz Samsudin a.k.a ajez..hahaha
5. Ceritakan 5 perkara yg paling anda suka tentang pasangan anda.
-penyabar,matang,kuat bekerja,berduit haha,mata dia
6. Bila tarikh anda couple?
-01.11.2003
7. Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
-tak dapat jumpe pagi2..hahaha boley??
8. Lagu tema cinta anda?
-lagu negaraku ;))
9. Apa perubahan yg ingin anda lihat dari pasangan anda?
-lebih gemok kat pipi,kaki dan tangan pada masa akan dtg..bukan perot k
10. Tag rakan lain.

P E R G I

semalam sgt neves

tadi sangat cuak..




sekarang sgt conpius




...........................................................................................




kalau dapat..harus pergi kah?

sayang nak 'pergi' meninggalkan suasana mcm ni lg..sbb kawan2..

tp

demi masa depan yg lebih terjamin..aku harus pergi k..


semoga 1 aku pohon...

jika betul tu jalan aku..semoga kite semua masih bersaudara..

dan tak lupa antara kite..

:(

Saturday, March 13, 2010

Lima Puluh Shj!

.
.
 
Gile la..lagi sebulan lbh je..nape la aku rasa tak semangat nih!
Hantran tak beli 1 apa lagi..mebi hujung bln ni beli semua kot..ala makanan je kan bg..
Cuma baru kelmarin je try n tempah baju bertunang..& make-up! ok la berbaloi la harga dia sbb pakej ngan baju n make-up. tanx to Liza m darl sbb temankan!

Aku tak tahu nk start dari mana..tak tau nk gi kedai mana 1..
nk gi masjed jamek..sgt tak suke! haha..

mujur mama dulu mmg amek upah wat hantara,,nasebbb bayekk..haha

Tak pe la..tunggu je la ujung bln ni..apa aku beli..harap2 tak merepek..hahaha

bertambah nebes sbb dia da siap semua..gile eh..haha...

Hari aku try baju tu..masa tgok cermin..tros aku rasa cuak mendadak2 lak..haha otak aku cuma pk..thun depan kawen! gile aku takot..tros terbyg muke ina n fiona...np ntah..hahaha tp aku mmg cuak gile..masuk kedai jual hantaran pon..aku cuak...gile gile gile..

npe la aku rasa cm ni...eeeeee






*Tuhan tolong la aku...jauhkan la perasaan kalut ni

Tuesday, March 02, 2010

Chiqa Dlm Kenangan!

.
.
kucing kami-Chiqa dah mati awal pagi semalam. 1/3/10
 
wlupun bkn aku yg jaga tp cukup aku dgr,lihat dan share setiap detik yg terjadi anta dia n chiqa..kami kongsi semua tu..

 

lepas ni tak de dah mms gelagat dia..video dia..pic dia..sedih sgt!
 
pg smlm lepas dia hantar aku ke office dia akan sms yg dia dah sampi umah..tp kali ni,dia call.aku dpt rasa cm ada sumting yg tak sedap di degar..dan aku sangka motor o kereta rosak ke..apa ke..tp aku sahutt panggilan tepon dia dgr esak tangis dia..aku jd cemas..apa yg buat dia btol2 jd cm tu..smpi dia kata.."sayang..chiqa dah mati..."
 
dan aku doa..dia tabah utk semua ni..aku sedih tgok dia cm ni..sentiasa ckp psl chiqa..ingat balik apa chiqa wat utk dia..


dia jadi sayu..kepulangan dia lepas anta aku ke office , kepulangan utk time lunch n alek kerja..dah takde kelibat chiqa yg tunggu kat pintu bl dengar bunyi motor o kerete dia..

takde teman nk mkn,nk borak,nk main time dia ngah bosan
takde teman tido dah
tak dengar loceng kat leher chiqa...
 






*semoga u kuat!

Friday, February 26, 2010

Salam Maulidur-Rasul


Salam Maulidur Rasul buat semua..
Kebetulan..jatuh pada hari jumaat..penghulu segala hari..
Subhanallah...tinggi martabat nabi muhammad s.a.w kan...


Sedikit saya selitkan URL kisah nabi kita..Nabi Muhammad s.a.w:






Sekian utk kali ini.

Monday, February 22, 2010

Stress + Excited = Sewel

Sabtu lepas aku datang office konon nk siapkan keje semua..& alhamdulillah mmg siap la semua..


dan cam biasa..alek tu dia dtg amek..kali ni special sket sbb Chiqa our baby pon ada!haha dia da debab! dan sgt gedik!!


dan nk di pendekkn cite..sesuai ngat tajuk post kali ni...


punye la teruja nk jumpe chiqa sbb nk bwk dia jln2..bwk dia mkn kat taman!
aku pun tergesa2 turun..disamping perang mulut kat hp ng epit n nuar..
 

maka jadi la kesah ni....

 

 
leh lak kan..ni perkara plg malu dlm idop aku k!

sumpah aku tak perasan langsung..mmg segan tak hengat..aku sedar pun masa dlm kete..


dah depan KL Convntn Cntr baru dia tnye.."u mmg pakai selipar cam tu ke? "



then aku tgok bwh...

apa lg..jerit la aku...malu gileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee










*sile jgn gopoh bl anda tengah stress!!

Saturday, February 20, 2010

Bertunang?

Ok kawan2..
Dengan rasminya saya umumkan..saya mmg kene bertunang 2hb May ni..
korang..jemput dtg yer..lokasi nnt saya bg tahu,,

Tp korang tengok..saya ni cm bersedia ke?tak kan?waaaaa

Saya tak buat apa2 lagi..
Tp pihak dia da wat mcm2...

Hurm..pas bertunang sure kena kawin..
awal sungguh! then lagi berdebar..parents dia nk wat merisik n bertunang lain2 hari..
family saya tak biasa berbuat begitu..kebiasaannya dua majlis tu pada hari yg sama..

ada sapa2 leh terangkan apa patot saya buat masa parents dia dtg merisik tu?
siyess saya tak tahu nak wat apa..nk tdo ke..nk gi clubin ke..nk gi mancing ke..pengasan ke..
waaa help laaaaa bg la tau cm ne plsss..

sy tak tahu n tak ingat langsung majlis2 kawen sbelum ni..sbb last mak cik saya kawen masa tu masih sekolah lg..so tak ingat!
n saya anak sulung..sye segan la nk tnye kat family...so u ols bg la comment kat cni plsss

sye rasa seronok tp saya rasa takot..nape ntah!~

lepas lebih 7 tahun kami couple now dia nk bertunang..np tak tunggu 10 tahun couple dulu kan..
hahaha cita2 saya masih lum tercapai lg..

tp demi parents dia la wat saya rasa kuat!
pd hal mama ngan babah relex je..mebi tu psl saya rasa lengah2 kot..hahaha

ok kawan2..pasni saya akan jd sungguh pendiam ok!haha


*next step!~

Tuesday, February 09, 2010

Kurafat & Hasad Dengki


Baru balik dari kerja. then singgah Mcd pekena bubur panas time2 hujan ni ;p nyumiee

Then borak ngan dia. dan sebab tu aku tulis topik ni utk entry kali ni. Benda ni ada sangkut paut ngan family dia. Besar dugaan Allah s.w.t ke atas mak dia. Tak habis kene buatan org seumur hidup..kena lagi kali ni..benda sama..psl meniaga.Biasalah org kita ni..pantang nampak org lain senang..maju..mula la dengki..tak ke depa pk kesan dia nnt? apa guna dia duk puasa,solat kalau perasaan ni tak dicegah lagi dari mula..
 
Kisah yg sama mcm dlm drama TV gak..hurm..cian mak dia..moga mak dia tabah setabah dugaan pertama yg masih mak dia harungi sekarang. Ok..mak ayah dia dah tak keje..lalui hari2 tua dgn hobi mereka dari muda lagi.berniaga! bermula kat pahang dulu..ada kedai makan..tp dek kerana hasad dengki..mak dia kene sihir seumur hidup..kesannya..sentiasa lemah..tapi syukur even dah bertahun2 berlalu..tp mak dia kuat lagi..caranya..sentiasa dekatkan diri kat Allah..menngaji..ajar budak2 mengaji..alhamdulillah mak dia bertahan..

 
 
dan sekarang..kena lak lagi skali..



mak dia start dah dekat sebulan meniaga buat mee rebus kat area rumah dia..mmg laku..sbb masakan utara mak dia mmg layan..hari peratama niaga..untung betul..syukur2..

dan hari2 berikutnye makin untung dan pulang modal...


tp hari ni..yg pelik tu..satu bungkus pun tak terlaku..kami mmg tau angkara siapa..tp anggap je ni dugaan..ayah dia tetap nk meniaga..dan tawakal sahaja..org tu buat pintu rezki mereka tutup sampai kan..ada org dtg kedai tu..tp tnye nk laksa 2 bungkus..pdhal terang2 ada tulis MEE REBUS..so nmpk sgt org tu sihir tu kabur mata org ramai cm kedai tu tak wujud..


pdhal org tu pun meniaga gak..tp bukak kedai biasa je..bkn kedai makanan..tp sbb dengki..ntah la..pelik la depa ni..tua nk mati pon masih wat hal cm ni..tp ko jgn risau la org gile...mak dia maafkan..dan harap ko berubah..yg tak leh blah..mmg ketara angkara dia..siap bg tau kat jiran lain psl tak suke ng mak dia niaga kat ctu..kononnye dia yg nk niaga..tp cite lebat dah gak bukak gerai..bl dpt kt org lain..mula lah perangai..then 2 hari lepas..siap balik kampung tetibe je..then hari ni dia alek KL..teros jd cm ni..siap pandang serong kat mak dia..hurm..





*ko akan puas tgok kejatuhan org lain kat dunia..tp ko sendiri akan tengok kejatuhan ko kat sana kelak akibat perbuatan ko ni..semoga Allah membuka pintu hati ko..sbelum ko pergi menghadap-Nya..Aminn..

Monday, February 08, 2010

Pengguna Jalan Raya Di Malaysia


Ingin saya tegaskan disini tentang beberapa persoalan!!
mengenai apa2 kejadian kemalagan yang berlaku di sini,di Malaysia..

Mengapa kerap kali jika berlaku kemalangan antara motosikal dan kenderaan lain, org awan sgt suke menyalahkan kenderaan berat berbanding motosikal?
-baru2 ni ada 1 kejadian menimpa anak officemate sy. dia langgar org yg naik moto tu sehingga mengakibatkan pemboceng motor tersebut meninggal. tapi bila org awan datang melihat..mereka terus membabibuta nk belasah anak officemate saya tu! relex la..sy tak bekap dia sbb dia anak officemate saya..cuma saya terkila jika jadi kat diri saya! kenapa tak dengar penjelasan dulu? kene tak biarkan polis urusakan?masing2 nk tunjuk heroo? kite Malaysia ok! ada undang2...

-punca kemalangan selepas polis buat siasatan dan ada saksi mengatakan..motor tu salah. pandu dlm keadaan laju dan main masok lorong..yg sedih..penunggan motor tu menunggang TANPA helmet DAN lesen! yang pakai helmet pembonceng..tp akibat langgar kuat, dia terpelanting dan helmet pon ntah ke mana..so salah siapa sekarang?

dan jika kes lain pon..kite sbg org awam pls la..apa pon report polis dulu..ingat ye..kite MASIH ADA UNDANG2...!! kite serahkan je ke pihak berkuasa..jgn buat hukuman sendiri..kita tak tahu sapa betol n sapa salah..mcm mana kalau kejadian ni jd kat diri kita or anak kita?
dlm keadaan trauma..gementar..takot..tiba2 terus diserang dan dipersalahkan....

DAN

pls la stop guna ayat " OH PEREMPUAN KE BAWAK..MMG LALAI..KELAM KABOT JE!! "
pls la weh...kejadian kemalangan kecil mmg bnyk punca dari wanita..tp kemalangan besar tu semua..sape yg bawak kete? kan...so kite semua tak leh salahkan sesape..semua sama..dan biarlah undang2 yang mengawal kte...





*buat saya lemah nak bawak kete ;(

Saturday, January 23, 2010

103 hari lagi




haha minggu ni sungguh gile..minggu yg sungguh penat..tiap minggu cat umah..wat slow2 sbb tak larat den wat sekali sehari..dengan keje nye pgi..waaaa penatttttt

103 hari lgi...
 
gile weh..rasa cm cepatnye masa berlalu...nape la masa ni time2 ni la cepat amat...
masa aku skola dulu..lambat je masa ni jln..adeh..
apa2 pon aku tak ready lg..cuma semangat nk shopping je membara..hahaha
harap2 la semua berjalan dengan lancar...amin..

sokongan semua amatlah aku perlukan..waaaaaaaaaa



*kat umah ina nih..hehe *-*

Tuesday, January 12, 2010

Puding Purple*Itu*Indah

Hari ahad tu bosan2 lepas kemas umah kat AU3,terus balik n excited nk wat puding..sj2 je buat sbb proses2 nk belajar masak..so mulakan dengan proses wat manisan dulu..weee!~ tu pun bukan acuan sendiri..yang dah siap perisa pown..sape2 pon leh wat ok! jimat masa utk wanita2 dan isteri2 yg bekerjaya dan sibuk2 nih..hehehe mari kite cuba ramai2 ok..
400ml air masak
masukkan kedlm periuk yg panas ;p
masukkan serbuk puding ke dlm air panas td..


kacau sehingga sebati n tiada ketulan..kacau tau jgn berhenti..bila da mendidih baru matikan api
*pastikan api tu kecik jer..

ok...agih ke dlm apa2 bentuk korg nak..biar nmpk cantik k..

ok then simpan kat tempat sejuk (kalau nk terus di hidang..lepas 3jam ok)
kalau nk hidang utk esok ke..biar dia sejuk kat meja mkn pon tak pe ;p

ok dah siap puding PURPLE ITU INDAH..hahaha..lupe nk snap bl da siap..nyumieee!~










Friday, January 01, 2010

Dua.Kosong.Satu.Kosong


Alhamdulillah setahun sudah berlalu. Kenangan tu mcm2 la sure ada kan?Cuma ada perlu di simpan..ada perlu dibuang dan dianggap pengajaran ;p
 
Dan tahun ni mungkin tahun mendebarkan..tahun yg perlu aku beronggeng habes2an..

Juga tahun aku perlu berjimat 2kali ganda dari tahun lepas..


Dan tahun ni gak kami sekeluarga akan move ke au3. Rumah sementara (harap2 dpt jumpe cpt umah idaman)

sedih sgt2 nk tinggalkan rumh sekarang ni..

rumah tempat aku membesar..even dekat je aku nk pindah..

tp kenangan rumah ni tak leh bwak ke umah sane.. ;( ;(

Tapi tak pe..
 
langkah seterus dgn masih azam yg sama sejak aku skolah..dan azam tu masih belum terlaksana sbb masih dlm usaha lg..azam hny utk mama n babah,,azam yg tak mungkin aku lupe..

azam yg masih belum terbayar dan sentiasa aku jadikan dia azam aku selagi aku tak capai..

huh! tahun ni juga tahun aku dan dia ke langkah seterusnya..langkah dengan ikatan..langkah yg tak leh berundur..dah masa utk kami serius dlm cerita cinta kami. insya'allah jika benar niatnya..

dan

Semoga kita semua sedar yg umur kita makin meningkat dan perlu matang dlm semua hal.

Semoga kite semua tahu apa perlu kita capai dan perlu kite tingkatkan lebih dari sebelum ni.

Semoga kite semua faham erti kehidupan,pengorbanan dan kesusahan.
 
 


**salam lembaran baru buat semua makhluk Allah s.w.t