Tuesday, March 2, 2010

Chiqa Dlm Kenangan!

Tuesday, March 2, 2010
Sedih n sayu rasa nk luahkan kat blog ni, tak tahu nk mula.

yang pasti..kucing kami-Chiqa dah mati awal pagi semalam. 1/3/10
Tarikh yang patutnye jadi kebanggaan kami sbb genap 6thn 4 bln hubungan kami. tp tukar jadi sayu..hiba,,sepi..

Kehilagan besar yg aku rasa tahun ni..wlupun bkn aku yg jaga tp cukup aku dgr,lihat dan share setiap detik yg terjadi anta dia n chiqa..kami kongsi semua tu..

lepas ni tak de dah mms gelagat dia..video dia..pic dia..sedih sgt!

dan ujian maha hebat buat dia..

pg smlm lepas dia hantar aku ke office dia akan sms yg dia dah sampi umah..tp kali ni,dia call.aku dpt rasa cm ada sumting yg tak sedap di degar..dan aku sangka motor o kereta rosak ke..apa ke..tp aku sahutt panggilan tepon dia dgr esak tangis dia..aku jd cemas..apa yg buat dia btol2 jd cm tu..smpi dia kataq.."sayang..chiqa dah mati..."

dupppppppppppppppppppppp

aku rasa sesak sgt nk nafas..aku rasa hilang arah n aku rasa kosong je otak aku..mcm aku rasa dpt selami apa dia rasa masa dia kata cm tu..aku tau dia betol2 kosong..dia hilang arah..sbb dia terlalu excited tiap apa yg chiqa buat utk dia..dan terlalu awal utk dia terima benda ni..ye aku dpt rasa semua tu!

dan aku doa..dia tabah utk semua ni..aku sedih tgok dia cm ni..sentiasa ckp psl chiqa..ingat balik apa chiqa wat utk dia..

dia jadi sayu..kepulangan dia lepas anta aku ke office , kepulangan utk time lunch n alek kerja..dah takde kelibat chiqa yg tunggu kat pintu bl dengar bunyi motor o kerete dia..

dia jadi hiba..bila takde teman nk mkn,nk borak,nk main time dia ngah bosan

dia jadi sedih..teman tido dah hilang cm tu je..

dia jadi kosong, bila tak dengar loceng kat leher chiqa...

dia jadi tak keruan duk kat kerusi tanpa gelagat chiqa..

dan aku rasa apa dia rasa!

aku sayu sbb dpt jumpe brape kali je..last enty aku tu..last aku jumpe n main ng dia..
telatah dia tak sama cm kucing lain..betol2 tinggal kesan kat aku,dia n family dia..




*semoga u kuat!

3 commento:

Fafa Rafa said...[Reply to comment]

kak eza.. fara tumpang sedih..
err nak cakap takziah leh ke?

akak kena kuatkan semangat abg ajez.. dia perlukan akak.. lagi2 dgn keadaan dia sekarang..

bila keadaan dah reda sikit, maybe kehadiran adik chiqa boleh mengubat luka?

chill.. :)

chek ezza inchik man said...[Reply to comment]

ntah la dek..sedih gile..even bkn akak jg dia hari2..tp sayu la..sbb selalu je cite psl dia..hari2 dgr cite psl gelagat dia..3G ng dia..mms dia..sedih gile..

abg gg still susah nk lupa..sbb dia manje sgt ng abg gg..baru ni abg gg msg..dia sedh sgt..n duk je kat tmpt makann dia..then panggil2 dia..dgn harapan dia dtg.. :(

hazreen azman said...[Reply to comment]

ezza nak kucing baru tak? my mimi sangat manja... mmg macam baby.. tapi saye kesian dekat diye sebab terpaksa tinggal kat umah sorang2 setiap hari bila saye g keje.. next week saye dah start outstation.. saye tatau macam mana diye.. saya takmo diye tinggal sorang2 so saye decide utk let her go.. kalau berminat ezza call saye ye.. 012 3596244 - reen

Post a Comment