Tuesday, December 25, 2012

Happy Bufday Babah!!

Tuesday, December 25, 2012
23Dec2012
TheRoyalChulanHotel

Selamat Ulang Tahun babah! Semoga panjang umur n murah rezki. Thanks for everythingz.. I love you!

Monday, December 17, 2012

I love it!

Monday, December 17, 2012
Ini kerja ku sepanjang kat umah...hubby bwk balek kerja..n i kerjakan game2 nie...

Ngeeeee :)

Monday, November 19, 2012

Hadiah anniversary..thanks syg !!

Monday, November 19, 2012
Thanks in advance sayangg!!

Friday, August 24, 2012

Salam Aidilfitri-2012

Friday, August 24, 2012






Salam Aidilfitri dari saya dan suami. 
Maaf Zahir dan Batin.

Wednesday, April 25, 2012

Selamat Pagi Rabu

Wednesday, April 25, 2012
Assalammualaikum & Selamat Pagi.

Pagi ni rajin berblog pula. So apa saya nak buat pagi nie?


Pagi2 seawal 7 pagi saya sudah pun keluar rumah menuju ke office tersayang di Dayabumi. Sepanjang perjalanan saya menyanyi riang di dalam hati. Tiba di perkarangan Tasik Perdana, saya terlihat beberapa ekor Tupai sedang seronok bermain di atas Dahan pokok. Sungguh berhati2 agar mereka tak Nampak bodoh bila jatuh ke tanah. Meraka ingin buktikan bahawa peribahasa “sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ketanah jua” adalah tidak benar. Maka saya selami hati meraka bahawa mereka betul2 ingin buktikan itu. Selepas tu saya meneruskan perjalanan sambil merancang apa saya nk buat hari ni. Okay! Setibanya di office..saya akan buat hot Chocolate & makan bersama spaghetti panas. Sambil2 tu saya akan buka email dan balas setiap 1 email tu. Kemudian saya akan buka System Process Director dan approve semua payment utk di posting di dalam SAP System utk proses pembayaran. Kemudia saya akan bantu Kak Lini buat kerja dia yg sgt bnyk tu.


Okay cukup berdrama Puan Ezza!

Sebenarnnya..

Pagi2 selewat 8 pagi saya baru keluar rumah menuju ke office yg bosan di Dayabumi tu. Sepanjang perjalanan saya mengeluh dlm hati kenapa kene kerja di situ? Sampai tiba di Tasik Perdana, saya terlihat akan beberapa ekor Tupai sedang seronok bermain atas pokok. Dan saya sangat risau dan marah..kenapa nk main atas pokok? Jatuh padan muke korang n muke aku gak..sbb boleh jadi jatuh atas ku juga. Selepas tu saya meneruskan perjalanan sambil merancang apa nk buat hari ni. Okay setibanya di office saya tak buat hot choc sbb office takde mende tu, so saya buat Milo panas n makan bihun yg kak gee bagi. Sambil2 tengok je tajuk email n balas time free nanti je. Kemudian saya buka System Process Director dan tengok2 mana urgent n dah due je baru saya approve dan masukkn ke dalam SAP. Nanti sebelum pukul 12 saya post la..Kemudian saya nak kacau kak Lini sampai dia stress sbb kerja dia banyak.


Hikhik.sekian utk kali ini.

Sunday, March 18, 2012

Oh shopping! Oh Esprit!

Sunday, March 18, 2012

Kali nie cerita pasal shopping!

Saya mmg suke shopping tapi tahukah anda, setakat ni saya bukan jenis suke beli handbag. kasut, purse dan jam banyak2. Saya akan beli jika barang yang saya ada tu mmg dah jahanam.

Tapi saya ada impian utk miliki handbag, purse, kasut dan jam yg mcm2 koleksi.

Ye satu hari nanti saya akan buat..tapi saya akan berpada-pada.

Berbalik pada tajuk asal. jenama ESPRIT! tahukah anda, jenama nie memiliki mutu yang sangat tahan lama buat sayalah. Dlm bnyk2 jenama..dia ni je yg tahan saya guna berbanding yang lain. Semalam saya cari mcm2 jenis bag. At last, ni gak saya dpt. So mari kita tengok berapa lama akan tahan ye :)

Fakta shopping saya:

-paling susah nak memilih utk beli kasut! sbb tu x de sapa sanggup teman saya nak cari kasut :(
-lagi banyak shopping perfume dari yang lain sbb saya sukakan wangi2an! xkisah apa brand pon. Asalkan more to sweet2 je bau dia!
-saya suke handbag warna dark coklat.
-saya x pernah beli kasut tinggi sbb x reti pakai.
-saya x reti tengok jam tak de number. lambat sket pickup!
-saya sgt suke warna purple tp saya jarang ada baju,bag,jam,kasut warna itu! saya cuma ada skrg purse fosil kaler purple :)


Anda tahu lg fakta shopping pasal saya? sila comment :)

Saturday, March 3, 2012

jalan-jalan

Saturday, March 3, 2012
Jalan-jalan
Jalan-jalan
Jalan-jalan

Ngeee puas! seharian berjalan bergaya dengan kereta baru En Anuar Shukri.

Terima
Terima Kasih
Terima Kasih Anuar

Tengahri buta terus ke Ikea. Jalan punya jalan, penat je dapat sebab apa yg nak semua tak ada. Ku hanya beli bakul letak kain kotor dan Nuar beli roll apa ntah.

Then, kami ke MidValley sambung cari barang. Dan akhirnya dapat gak barang Nuar tu..bantal kereta warna merah!!

Bantal Merah sahaja okay!

Lepas tu, ke rumah nenek jap amek Premium Beautiful (PB)makcik sebab nak tukar size. Then terus ke Jaya Jusco sementara tunggu Abg Fairuz nk tukar PB tu. Kami melantak Chicken RiceShop yang tak berapa sedap tu :)

Pastu terus ke depan sekolah Tmn Sri Keramat. OMG!! anak-anak abg Fairuz sgt cute miut okayy!!

Lepas tu dpt panggilan frm sis n law nak dtg rumah..maka teruslah pulang ke Sentul..


Sekian utk hari nie..

Esok mebi nak tolong huby kerja :)

Hantar adik gi skolah

ngee lama tak lalu sini. bergaya mamat gi skola naik kereta baru nuar..hikhik..

hmm teramatlah rindu zaman skola beb...

Friday, March 2, 2012

01.03.2012

Friday, March 2, 2012

10.30 am

Pengembaraan bermula..hehe naik train frm Setiawangsa - Kelana Jaya

ye..demi Nuar..kami redah naik train..hikhik terigat zaman bercinta :)



12.00 pm - 1.00 pm
Tiba ditempat dituju..Showroom Proton, PJ..hikhik sukee En Nuar..



Tadaaaaa ini la yang dinanti2kan..fuhuuuuu best2



terujaaa kan muka dia..wehuuu...



lepas settel hal dia..terus dia pandu uji kerete terus ke Shah Alam..ke Bangunan Sultan Idris..settel kan urusan kad nikah kami..sambil2 tu lencong melencong..ngeee besh besh,.,terharu org pertama jadi penumpang dia..hikhik



tanx nuar..pastu gi JJ Au2..belanja kami Kenny Rogers.. :)


<3 <3 <3

cucu-cucu Pn Jamelah

hikhik comel kan pic2 nie..hahaha...zaman kanak-kanak semua indah..n kami semua mmg akrab dari kecik..sampai besar..dan badan pun membesar je semua...ermm rajin lak nak senaraikan nama2 mereka..mana la tau ada org baca ni ngah cari nama anak kan..meh2 amek ilham..huhu



Sekian, maceh :)

FullHouse, Wangsa Walk


herm..sesungguhnya 1st time makan western yang tak muak langsung..sungguh sedap!~
dan ice blended choc dia pun terbaek..nanti leh try tempat lain lak..hikhik

comel kan tempat nie?





err ni tak comell (-.-)

Thursday, February 23, 2012

Menara Dayabumi

Thursday, February 23, 2012

Assalammualaikum n selamat pagi.

Dah dekat 2 bulan saya disini. Sejujurnya saya tak happy kat sini. Maybe sbb dah lama kat KLCC kot. Tapi tipulah if xde langsung yg best..hehe yang best tu team saya jauh dari yang lain. so aman n best buat kerja.hehe

Oh ye, lupa nak bagitahu..saya still kerja ngan Petronas cuma kami bahagian Finance Shared Services kene moved ke Dayabumi (sebelah Pejabat Pos Besar tu).

Hmm harap2 semua baik2 je

InsyaAllah..