Sunday, November 21, 2010

persiapan pertama (I)-perancangan

Sunday, November 21, 2010
lama tak menulis..busy ok! memula takmo share apa ku nk wat kat sini...tp lebih baik share smbil2 u oll leh bg pendapat kan.. :)

now dah start wat kira2 n wat2 apa yg patot..memule skali pemilihan warna! ye betul..kami da pilih warna muktamat..belah perempuan hitam purple dan belah lelaki hijau lumut+silver..





insya'allah hujung bln 12 baru beli kain utk nikah..nikah kami pilih warna kelabu gelap...




agak kelam kabot..setahun tu bukan lama mana..so kene start la..hantaran mmg seperti time bertunang..ku buat sendiri sahaja..kali ni simple je tp nice...nak wat sendiri gak...smpai rasa puas hati!! selain kurangkan bajet ku..ngeeee =)




mebi nk buat cadangan cm my bestiess ata...alaskan dengan bantal...tp ku pilih bantal nipis sahaja..berwana hitam kelabu2...then ats bantal tu..di keliling bunga purple (3 jenis tone kaler purple) then tengah tu baru letak brang hantaran..simple kan.. =)
*insya'allah barang beli setiap bulan sikit2...

tempat pun dah di atur family..buat kat umah nenek..(permintaan nenekku) so tak perlu khemah..cuma bwh flet nenek je...ok itu nenek akan aturkan..catering??tak perlu..family nk bergotong royong..(syukur) then...belah lelaki wat kat dewan area umah dia..sbb family dia tak ramai kat KL..semua kat utara..so umah sebagai tempat berteduh shj...ok itu mereka uruskan la eh..hehe

pengapit??
perempuan dah ada..baju pun dah beli..tinggal nk tempah je=)
lelaki lak ada mamat ni degil naa...takot sgt nk jd pengapit..tp nk gak dia jadi..hahah




baju sanding,pelamin,makeup&photographer..
masih survey lg..sesape yg leh tawar harrga berpatutan sila la PM saya ye =)


okay tu je utk entry kali ni...ada apa2 cadangan..sila komen terus ke blog saya..

tanx guyzzz!~ mwah!!

0 commento:

Post a Comment