Sunday, October 18, 2009

Kawen :):)

Sunday, October 18, 2009




Lately ni bnyk kad jemputan kawen aku dah terima..semua berlangsung hujung bln ni & awal bulan depan..Dan kesemua mereka sebaya aku n tua setahun dua je..

Kawen muda sgt bagus actly..tp ramai kata tak sbb dorg asek pk negative atau dorg jeles sbb dorg tak dapat kawen awal..ngeeee selalunye begitu la..atau bf dorg tak ajak kawen awal..ngee

Tapi org2 dulu kawen pun lg awal wut..tu semua jodoh n takdir..tp sendiri mau ingat la cam ne nak corakkn sesebuah hubungan tu kan..


Congratzz kat semua rakan2 ku yg bakal bergelar Pengantin Baru ..smoga korg kekal bahagia..


And aku...

Hahahaha cuak bile pk..memula mls pk psl bertunang..tp bl pk alek nape mak dia suh bertunang mebi sbb kitrg dah selalu keluar..dia lak siap ambek n jemput aku pi keje..then kuar tiap hari..dan mestilah sbb tak nk org sekeliling ngata bukan2 kan..sbb mama pun ckp cm tu..mst mak dia risau tu suh tunang..tp aku lum sedia..takut siot..kalau leh nk kawen ke apa ke lagi 2-3 thn dari sekarang..list aku pun lum full semuanye..masih bnyk belum di penuhi..

Apa guna kalau rumah, kereta, motor , kerjaya dah ada tp hati lum sedia kan..

duit pun masih kumpul lg..parents masing2 nk wat kenduri kat 2belah pihak (walaupun kami dekat je kan) tp sbb parents masing2 nak rasa cm mak ayah pengantin..kami terpaksa akur n terus2an mengumpul duit di samping mencari penganjur..wakakaka

tp semua masih dlm perancangan..


dulu2 aku kata genap 10 tahun aku ngan dia..mst time tu kitrg dah kawen n ada anak 1..hahaha gatal je..




neway, lg beberapa hari kitorg dah 6 tahun..sekejap je rasa..dari susah2 smpi senang sekarang kami ttp pikul sama2..tanx God sbb temukan aku ng dia..aku tahu dia mampu pikul semua tanggungjawab..dan alhamdulillah keja dia lebih hebat dari aku..dan tanx dear..u betul2 sediakan semuanye...

insya'allah terbuka hati aku next year akan aku terima kedatangan famlily dia..amin..



*Ya Allah berikan aku petunjuk atas pilihanku ini. Amin..

5 commento:

Anonymous said...[Reply to comment]

smoga korg bahgia eh cek ezza..korg mmg psgn yg best!!!doakan aku juge..hehehe..muah2..amin!!!!

rossoneri said...[Reply to comment]

dah pk nk wat apa on ur anniversary ???

mendung said...[Reply to comment]

heh heh heh .. anniversary ?? kita akan culik ezza sampai ke thailand .. hahaha :P

chek ezza inchik aman said...[Reply to comment]

anonymous : sape hea anda?hahah neway aku doakan ko juga.. :):) thanks..

rosso: dah dah dah..aku nk letopkan sentul..wakakakaka

mendung : ko sebelah spe sebenarnye..ngeh!~

sahabat pena said...[Reply to comment]

wei korg still couple lg?
tahniah wei..bertahan sungguh
anywy,korg mmg hapeng..best gile kenal ng korg..

Post a Comment