Saturday, August 22, 2009

Malam Ramadhan (semalam) & Kisah Mati Katak

Saturday, August 22, 2009
As usual..dia amek aku pas alek keje..cuma smlm sbb nak keja solat terawikh sbb esok(hari ni) puasa so dia kata amek kat Wisma Time..sbb jem teruk nk ke ampang park tu..

So dgn confidentnye dia tros kata..ok yang..sempat smpi umah ni..

aku pun mengiakan je la..tapi....
sampai je kat area Desa Pandan..hujan lebat sgt2..
so kitrg stop je la kat bustop tu..smpi2 je ada gak sorg uncle kat ctu..


ktrg pun duduk la senyap2 smbil tgok jam..adeh! hujan cm ni mmg lmbt nk stop..

dia kasi pki swetr dia n dia pki bj hujan..tak aci! tp ok la..tanx dia..hehe
pastu aku pndg dia..n dia pndg aku..n kami LAPAR!


nasib mmg baik sbb aku ada tapau kueh vadey(tol ke ejaan?sbb aku slalu pngl kuih india..)


utk pengetahuan..ni mmg kueh fave. aku! tgok ada lebih kat office(sbb ada jamuan fianance ptg tu) aku pun tapau ah semua..da dorg sume tak hingin kueh tu..

dan kami mkn dgn rakusnye..

dia pedas sbb geget cili padi..dgn gaya superwomen..aku hulu mineral water kat dia dgn muke bangga..hahaha *kebetulan je aku ada air..slalunye kene marah sbb asek beli...(yela..kalau aku tak beli..sape nk belikn?kesian org jual air tu) :D

tgah2 syok mkn..lupe ada uncle tu..

kami pun hulur la..memule dia tak nk..tp lepas 3 saat dia amek gak sbb dia kata "oh,vadey aaa..?tq aa.."
bangga aku dia amek hasil tapauan aku..
kalau korg nak tahu..uncle tu indian..sib bek aku tak jawab..ni kueh india,uncle..mkn la...

kalau tak..mst dia ngat aku sindir dia..hehe
lepas abes mkn..ada lak babak mati katak depan kitrg...
dah tau hujan2 lebat tu..
sape suh gatal men tgh jln raya..
kan da mati katak..

dia kata...adoiyai..kan dah mati katak ko..hadoii..dah la baru nk kenal dunia...
uncle tu kata... ayo...mati sudah?...
dan aku hny mampu berserah je..
cian ko Mr.FROG...masih kecik lg..
tak sempat tuan puteri kiss ko..heh!
dan hujan dah reda..
kami pun merempit dan tinggalkan uncle tu sendirian...
tp uncle tu sempat ckp
*hati-hati...
tanx uncle..
lepas hantar aku..dia pun alek..
tp kesian..smpai2 kat Sentul..tak hujan langsung..siap ada org bakar smapah lgi..
dgn selambenye semua org kat situ pelik nape dia basah kuyup..dan dia mampu tersenyum..
wakakaka *padan muke u!

7 commento:

rossoneri said...[Reply to comment]

sian uncle tu gambar dia kecik je..patutnye ko amek pic dia besar2..ni msti kes takut ngan a.gg...wawawawa

chek ezza inchik man said...[Reply to comment]

wakakakaka..
tau tak pe..
kang tak pasal2..
aku kene alek ng uncle tu lak..
adeiii

rossoneri said...[Reply to comment]

laa balik je lah dgn uncle tu.. hahahahahha

chek ezza inchik man said...[Reply to comment]

wakakaka..
aku masih waras..
weee

chek ezza inchik man said...[Reply to comment]

wakakaka..
aku masih waras..
weee

masaklemakrebung said...[Reply to comment]

ooo... dia ni lah perampok yang merampok kueh vadey aritu.... ceh

chek ezza inchik man said...[Reply to comment]

wakakaka..
yumieee....

Post a Comment