Saturday, August 29, 2009

yup...i goooooo

Saturday, August 29, 2009
baru alek dari JJ AU2 jumpe kak dira, hantar CD & Novel memandangkan akak ada KL sampai Isnin..so lepak ngan dia smbil minum A&W float!! yumieee...
hurmm...
entry kali nie pasal aku dah resign dari TIME...gile sedih tinggalkan kawan2 kat sana...sedih amat..cuma tak mampu nk nages or wut..sje kuatkan semagat..gelak2..gurau2..tp sedih sgt2..tak tahu nk ckp cm ne..sedih psl kawan2 je..tapi nk wat cm ne..offer lagi better dah depan mata..kalau tak pergi..sure menyesal..dekat lak tu ngan umah..nek LRT cuma 4 stesen je..kalau mls..suh je babah hantar..hahaha...
lagi satu sedih sbb tinggalkan En.Ruslee sorg2 wat semua kerja tu..aku dah anggap dia cm ayah sendiri..sbb ank dia pun lebih kurang sebaya aku...so, aku bygkan tinggalkan beban yg bnyk kat ayah aku sendiri...waaaa sedih gile..lgi2 ayat last En.Ruslee....
R : hurm..lepas ni kembali pada asal je la....
Me : kenapa kembali pada asal?
R : sebelum semua masuk..sy buat sorg je kerja ni..kerja awak..kerja saya...
Me : owh...ye ke.... (bapak la sebak aku rasa...cm jahat lak..)
So, kat sini saya nk ucapkan..terima kasih kat korg semua lagi2 En.Ruslee sbb bnyk bg peluang kat saya belajar benda baru dan tak jemu betulkan kesalahan sy..dan tak pernah marah saya..serius saya tak tertekan kerja ng En.Ruslee..
Terima kasih gak kat semua...
K.Zaidah : Akak sweet sgt..tanx sgt2 tolong saya...saya tak kan lupe..
K.Najah : Tanx 4 evrytin
K.Dzura : Rindu x dengar suara comel akak bila gelak n sy tak kacau akak dah..mintk sign je..
Liza : Rindu nk buli2 ko..hahaha ko mmg best!
K.Pah : Sye rindu gelak akak..rindu sgt2! plg rindu nnt... :(:(:(
K.Ros : Rindu nk usik2 akak... :(
K.Sham : Sedih bl dpt tau ramai tingglkn akak..tp akak kuat! pedulik org suke o tak kat akak
K.Ruzi : Tanx kak kasi peluang gak..even tak semua..tp sy serba slh..tanx
Samad : Pasni ko nak cari Wayleave..sendiri mau ingat..hahaha...
K. Juju : Sorry terpaksa pergi..tp akak ada k.fari..hehehe..nnt da ada baby roger la..
K. Gee : Pls..Pls..Pls...jg kesihatan & babby akak...!!
K. Fari : Rindu nk kenekan akak nnt..hahaha
A.Man : Sila jaga kak pah!!
Dan tak lupe kat Group RCM!! even tak kenal korang lama mana..tak sedih gak..haha korg BEST! kecoh2 korg sure kite rendu nnt..wawawawa
K.Yati : sy tetap akan jadi pelanggan akak nnt..hehee
K. Nita : yeah.to short la.tp trpksa.sure rindu dgr akak nyanyi..hehejgn lupe majukan Farm
K. Ida : dah bersalin nnt roger..hehe mst cute cm akak! rendu dgn kebisingan akak..wawa :(
K. Rena : psni akk bebel la sorg2.haha..truskan jd penunggu mesin even akak tak jg pun.hehe
K. Zila : hilang teman nk men FAKS2 surat..hehe tanx semua nasihat!
K. June : perasan tak..bl gi toilet sure terserempak..hahaha rindu akak!!
K. Zura : akak sweet n caring...cyg akak!
K. Fiza : sama cm k.yati..sy tetap jd pelanggan akak..hehe
Salem : pasni nk front bank statement..cari sendiri..hahaha
Khalik : kite still leh gado kat FarmVille..hahaha aku ttp 1st!
Raja : stop calling me Bwo...i'm gurl ok! heh!
Bad : baru aku tau ko sewel..hahaha..
K.Taz : rindu kemerengan akak..hahaha...gewdik gituuu!~ i likeee....
Apit : wlupun ko mengong.tp ko tetap sewel.haha.pasni jgn asel bebel je dlm bus psl tingkap!
Nuar : cepat kawen....asek ngorat pompan je ko tu..hahaha..pasni kasi UOB kat org len!
Pablo : anda sunggu sepi tp sweet sbb diam je..haha
A.Azizul : pasni takde da kes2 merayu nk byr kad RM2..hahaha gado la sesorg!
TERIMA KASIH kat semua!!!!
Takan lupekan korg!!

Ada jodoh insya'allah kite jumpe lagi...
Kipin touch...
*mwah!!
*maaf andai terkasar bahasa..yang buruk dari saya, yang baik dari-Nya..

Wednesday, August 26, 2009

Fenin La...Fenin...

Wednesday, August 26, 2009
Apa dah jadi pun aku tak sure..
Yang penting..agak huru hara di sini..
Yang sini kene g sana..
Yang sana kene g sini..
Paling penting..keje makin bnyk..
harap2 kali ni lebih betr dri sebelum2 ni..insya'allah..
dan aku...
mcm nak blah...
tp mmg akan blah...
ntah bile tarikh dia aku tak sure..
tp aku sendiri mintak tangguh sbb keje bnyk lum setl..
tak kan nk blah cm tu je kan...
tp sedh..ada yang dah last day jumaat ni..
ramai yg best2 dah gi..
yang tak best tu..dia alu2kan..
wakakaka..

Saturday, August 22, 2009

Malam Ramadhan (semalam) & Kisah Mati Katak

Saturday, August 22, 2009
As usual..dia amek aku pas alek keje..cuma smlm sbb nak keja solat terawikh sbb esok(hari ni) puasa so dia kata amek kat Wisma Time..sbb jem teruk nk ke ampang park tu..

So dgn confidentnye dia tros kata..ok yang..sempat smpi umah ni..

aku pun mengiakan je la..tapi....
sampai je kat area Desa Pandan..hujan lebat sgt2..
so kitrg stop je la kat bustop tu..smpi2 je ada gak sorg uncle kat ctu..


ktrg pun duduk la senyap2 smbil tgok jam..adeh! hujan cm ni mmg lmbt nk stop..

dia kasi pki swetr dia n dia pki bj hujan..tak aci! tp ok la..tanx dia..hehe
pastu aku pndg dia..n dia pndg aku..n kami LAPAR!


nasib mmg baik sbb aku ada tapau kueh vadey(tol ke ejaan?sbb aku slalu pngl kuih india..)


utk pengetahuan..ni mmg kueh fave. aku! tgok ada lebih kat office(sbb ada jamuan fianance ptg tu) aku pun tapau ah semua..da dorg sume tak hingin kueh tu..

dan kami mkn dgn rakusnye..

dia pedas sbb geget cili padi..dgn gaya superwomen..aku hulu mineral water kat dia dgn muke bangga..hahaha *kebetulan je aku ada air..slalunye kene marah sbb asek beli...(yela..kalau aku tak beli..sape nk belikn?kesian org jual air tu) :D

tgah2 syok mkn..lupe ada uncle tu..

kami pun hulur la..memule dia tak nk..tp lepas 3 saat dia amek gak sbb dia kata "oh,vadey aaa..?tq aa.."
bangga aku dia amek hasil tapauan aku..
kalau korg nak tahu..uncle tu indian..sib bek aku tak jawab..ni kueh india,uncle..mkn la...

kalau tak..mst dia ngat aku sindir dia..hehe
lepas abes mkn..ada lak babak mati katak depan kitrg...
dah tau hujan2 lebat tu..
sape suh gatal men tgh jln raya..
kan da mati katak..

dia kata...adoiyai..kan dah mati katak ko..hadoii..dah la baru nk kenal dunia...
uncle tu kata... ayo...mati sudah?...
dan aku hny mampu berserah je..
cian ko Mr.FROG...masih kecik lg..
tak sempat tuan puteri kiss ko..heh!
dan hujan dah reda..
kami pun merempit dan tinggalkan uncle tu sendirian...
tp uncle tu sempat ckp
*hati-hati...
tanx uncle..
lepas hantar aku..dia pun alek..
tp kesian..smpai2 kat Sentul..tak hujan langsung..siap ada org bakar smapah lgi..
dgn selambenye semua org kat situ pelik nape dia basah kuyup..dan dia mampu tersenyum..
wakakaka *padan muke u!

Selamat Berpuasa



Selamat Berpuasa di ucapkan kepada semua yg dikenali o tak dikenali..


Maaf jika terkasar bahasa secara sengaja or tak sengaja..


Semoga Ramadhan tahun nie lebih bermakna dari tahun2 sebelumnya..


Sama2 la kite kejar pahala di bulan ni sebelum menyesal jika ini Ramadhan kite yg terakhir...





wasalam...











*yang buruk dtg dari sye,yg baik pula dari-Nya..

Wednesday, August 19, 2009

Sorry Dia..

Wednesday, August 19, 2009
Dia nampak biasa je..
tapi bagi aku, dia hebat!

Dia mungkin dipandang budak tak de apa2..
tapi bagi aku, dia ada mcm2!

Dia bodoh sbb nak aku (org dengki kata)..
tapi bagi aku, dia lah buat aku rasa sungguh bermakna utk dia!

Dia ditinggalkan oleh aku bile aku dgn kawan2..
Tapi bagi aku, dia tetap disisi aku bile kawan2 buat hal ngan aku!

Dia terlalu kongkong pandangan sesetengah org..
Tapi bagi aku,dia jaga aku!

Dia tersangat cemburu pada pandangan lain,
Tapi bagi aku, dia sayang dan takut aku lari!

Dia lurus orang kata..
Tapi bagi aku, dia punca kekuatan aku dgn semangat dia!


terlalu bnyk aku nk bandingkan kata org ng kata aku sendiri..
tujuan enty ni bukn utk riak atau belagak..sekadar memperingati diri aku sendiri juga..
cuba utk yakin kan diri aku ttg kelebihan dia yg hanya aku nmpk..
peduli kata org ttg dia..wlupun aku agak keras tp dia je yg dpt lembutkan aku..
demi Tuhan yg ciptakan dia dan semua..aku bangga sbb jadi girl dia..
sepanjang 6 tahun..semua benda susah kitrg tempuh sama2..
dari jalan kaki, naik bus, teksi, tren smpi dia ada motor..then berhujan2 naik motor, smpi berkereta..alhamdulillah...
dan sekarang, dia buktikan yg dia betul2 nk serius..dia belikan rumah. walaupun tak sehebat banglow tp cukup utk aku dan dia.
dan sekarang..aku sedih sbb selalu buat dia sedih..
lagi2 pentingkan kawan yg tak jamin akan ttp dengan kite time susah n senang..


mmg ada org ckp.."kawan lebih beharga dari boifren/girlfren"
tp bagi aku..
tu cuma istilah..nk sedapkan hati kawan..
ada je org sanggup tinggalkan kawan demi kekasih kan?
sanggup mungkir janji persahabatan utk kekasih kan?
so bl sepanjang mlm aku pk..dia lebih penting utk aku..
lebih jg hati aku..lebih fhm perasaan aku..tp tak makna aku ckp kwn aku tak bagus..
cuma..segelintir..dan kini hny tak lebih 3 org je yg aku yakin akan jd kawan sejati aku..tanx to org tu!




*cermin diri kita dan pasangan dulu sebelum mengutuk pasangan lain..jgn terlalu obses sgt..apa org dpt..kite pun nak..try pk positif dan terima cara org lain walaupun bg kite tu tak betul..tp kite betul ke selalu?-sekian :)

Monday, August 17, 2009

Rizal si sengaltossss

Monday, August 17, 2009
Hari tu lepak ng fara,rizal n ata kat old town ampang point (lepas plan movie tergendala sbb ramai ada hal)
ngeh..sengal si rizal tu...ngat dah berubah tp sama gak wlupun da leh jadi bapak org.,
hahaha...tp syok gak sekali sekala ngan lawak sengal dia tuh...
saje je lepak2 sbb da lama tak lepak..lagi2 fara baru turun KL pas berzaman kat JB..

hehe next time lepak lg..weee...

*cian..dia banje tp byr dgn sume syiling dia..wakkakaka


thanks rijal..belanje kami.weeee...!~
tp tu denda sbb ko da malukan kami..



1. dia melutut kat aku betol2 dpn pintu masok old town..dah la ramai,..wakakaka. aku suh dia melutut sbb dia sje wat2 anta msg kat aku...konon nk mengata aku kat fara tp wat2 send kat aku! dah masak pangai ko! heh

2. dia dajal fara..fara gi toilet..dia selongkar beg fara..kuarkan losyen,deodorn & pencuci muke kot..then dia replace kat tmpt letak sos n lada...ngok tol..lama gak la baru fara perasan..mongok..wakkakaka

3. zizi amek aku time alek tu..elok2 zizi stop betol2 dpn old town..dia leh lari n wat2 zizi langgar dia..wakakak sume org pandang ingat real..bongok tol mamat tu...hahahaha
-wakkaka..lama tak gelak cm tu...

Fazihan & Jufry -Congratezzz


wah...alhamdulillah korg dah jadi laki bini...mmg patot kawen ok..umur da tua..weee..
kenal korg dari kolej..kedua2nye senyap n tak bnyk ckp..sgt sweet dorg!
sorry tak dpt dtg ats sbb tertentu..nnt da ada anak..aku dtg melawat hea..hahaha :)
neway, smoga korg kekal abadi...kekal ke akhir hayat n bahagia selalu..
nnti dah jadi mumy n dady jemput la tgok anak korg..
weeeeeeee :D

*sweet kek korg!
- credit to ata&ain..gud job...korg photographer terhebat! ngeeee (dgn harapan dpt % time tunang nnt)

Friday, August 7, 2009

H1N1 @ INFLUANZA A dan azab Allah

Friday, August 7, 2009
Kepada mereka yg tak bersolat dan masih lagi melakukan perkara2 yg dilarang oleh Allah insaflah dan pintalah keampunan dari Allah azzajawalla semoga Allah turunkan rahmat dan hidayat kepada kita dan dijauhkan bala kepada kita semua Amin……

H1N1 Suatu Bala Dari Allah?
H1N1 yang dulunya dikenali dengan nama Selsema Babi terus menggegar bumi Malaysia apabila kesnya telah mencecah yang ke-80,iaitu 69 kes import dan 11 kes jangkitan tempatan di Malaysia.Kes terbaru pelajar dari Johor yang pulang dari Melbourne disahkan positif.Mangsa menaiki penerbangan Singapura SQ0238 yang mendarat di Changi dua hari lepas.

Bagi aku yang paling penting bagi kita semua sekarang ni ialah menjaga kesihatan dan kebersihan diri sebaiknya, supaya kita tidak dijangkiti oleh virus H1N1. Selain itu, kita kena elakkan dari berkunjung atau melawat negara-negara terjejas dengan wabak itu seperti Singapura, United Kingdom, Thailand, Filipina, Australia dan Amerika Syarikat, disamping mematuhi setiap arahan dan langkah pencegahan yang dikeluarkan oleh pihak kerajaan.
Jangan lupa sebagai seorang islam gunakan senjata kita sebagai melawan virus ini iaitu doa, Selain daripada langkah berjaga-jaga. Carilah waktu-waktu yang mustajab untuk berdoa moga Allah selamatkan kita daripada bala ini.


“ Telah timbul pelbagai kerosakan dan bala bencana di darat dan di laut dengan sebab apa yang telah dilakukan oleh tangan manusia timbulnya demikian kerana Allah hendak merasakan mereka sebahagian daripada balasan perbuatan-perbuatan buruk yang mereka telah lakukan supaya mereka kembali insaf dan bertaubat” (Surah ar-Rum : ayat 41.)

BALA??

Imam Tarmidzi ada meriwayatkan bahawa Nabi SAW bersabda yang bermaksud, “ Tidak henti-hentinya bala (bencana) yang menimpa seorang mukmin laki-laki mahupun perempuan, baik mengenai dirinya atau sanak keluarganya, atau harta kekayaannya hingga ia menghadap Allah sesudah bersih dari dosanya”.

Apa yang berlaku sekarang adalah salah satu tanda bala Allah. Sebagaimana apa yang berlaku dizaman bani Israel semasa pemerintahan Nabi Musa dimana Allah menurunkan bala berbentuk belalana, katak dan darah. Bala yang diturunkan akibat dari maksiat yang dilakukan oleh manusia itu sendiri.Lihatlah hari ini betapa banyaknya maksiat yang berlaku di negara kita.Betapa ramai orang yang kufur(ingkar) dengan perintah ALLAH.

"Wahai orang-orang yang beriman dengan Allah dan RasulNYA,dan kitab yang mana Dia telah mengirim kepada Rasul dan Kitab sebagaimana Dia telah kirim kepada orang yang terdahulu.Sesiapa yang mengingkari(megufurkan) Allah,Malaikatnya,KItab-kitab,Rasul-rasulNYA,dan hari Pengadilan,sesungguhnya mereka sesat,kesesatan yang jauh."(Surah An-Nisa';136)

Kaitan Influanza A dan azab Allah

Dalam ayat 58 surah al-Israk, Allah menegaskan bahawa bala itu diturunkan bagi penduduk yang mengingkari Allah. Bolehkah kita kaitkan dengan kemunculan pelbagai penyakit termasuk H1N1 ini dengan peringatan tersebut?Pada dasarnya, penyebab datangnya azab Allah SWT adalah kezaliman, kemaksiatan dan kefasikan.


Allah SWT telah menyatakan hal ini di beberapa ayat. Antaranya adalah firman Allah SWT yang bermaksud: Dan tidak pernah Kami membinasakan kota-kota, kecuali penduduknya dalam keadaan melakukan kezaliman.(al-Qashash: 59).


Maka tidak dibinasakan kecuali kaum yang fasik.(al-Ahqaf: 35).


Kami telah membinasakan mereka, kerana sesungguhnya mereka adalah orang-orang yang berbuat dosa (al-mujrim).(ad-Dukhan: 37).


Ayat-ayat di atas menunjukkan bahawa azab Allah hanya akan dijatuhkan kepada penduduk negeri yang melakukan kezaliman, kemaksiatan, dan kefasikan. Dengan kata lain, azab Allah hanya akan dijatuhkan, tatkala peringatan-peringatan Allah SWT melalui dakwah Rasul-Nya telah diabaikan dan didustakan.
Jika melihat kepada ayat-ayat di atas kita tidak boleh menolak kemungkinan munculnya influenza A ini adalah akibat keingkaran manusia kepada Allah.


Ayuh,kita kembali kepada Islam,kembali kepada paksi kebenaran,jangan kita tergolong dalam golongan orang mengingkari ALLAH dan segala perintahnya.Cukup besar dan berat amanah ini..

Saturday, August 1, 2009

31st July for 30th July !

Saturday, August 1, 2009
July mmg sgt best tahun ni..macam2 jadi tp keseluruhannya..membuang masa ngan dak2 class form 5 cerdas dulu!walaupun semua agak mmg sgt lain..tp perangai masih sama..hahaha
tp syok gile...

mlm semalam je dah membuatkan kepenatan yg terlampau..mana tak nye...
kunun surprise kan Ina la sbb bufday dia 30th July kan..so kitrg dajal dia..amek dia kat UKM bangi....

dari 30/07 tu smpi mlm smlm..kitrg tak layan dia..

tak wish!
tak jwb sms!
tak angkat called dia!
tak layan dia kat YM & FB!

gile seronok..n mmg aku nk wat dia sentap gile..

dan smlm..lepas plan ngan akak n adek dia..plan mmg berjalan sgt lancar!n her mom juge! (TANX macik!)

ktrg (aku,ain & fiona)duk kat tangga bwh hostel dia!
tapi membelakangkan dia..yg pelik...dia tak nmpk ktrg yg bsr2 ni!
tp dia nmpk zizi yg kecik tgh nyorok di sebalik pokok kot!

dia sangka akak dia amek!hahha
tp dia blur nk mati npe zizi lak ada..sorg lak tu! (pdhal dia patot nmpk ktrg dulu!)
bl dia kedepan..baru dgr sore dia cm blur..

"eh...nape korg ada kat cini?"
tp kitrg wat bodo cm tak paham
agak lama la n berkali2 dia tnye smpi nk nages!

n

kak ain kata "erm..fie, fie ckp la...."
fiona lak "sebenarnya..ktrrg nk cite kt ko sumting...."
me...."ktrg nk putuskan tali persahabatan ng ko skrg gak!!!!!"

*sebenarnye sume tak tahu nk ckp pe..sbb dia nk nages!wakakaka

wah! 1st time tgok ina nages!ahahahahhaa

pastu dia membebel lps tau dia dikenekan..
tp still gak tnye..
"bis tu..mana akak aku?"


adoiii..lg la ktrg gelak gile2..hahaha

n ina pun naik jap tuka bj sbb dia bajet akak dia amek..so dia pki ala2 bj tido
sbb fiona pon ckp "eh..ko naik la dulu tuka bj cantik2.."
fiona ni nmpk sgt bj dia tak cantik masa tu..
wakakaka

pastu...surprise ke 2..
ktrg gi isi minyak...n tros amek cake "AC MILAN versi NYET"
kat blakang..
n kasi dia ..masa tu dia sorg je dlm kete..
suke la tu...smpai tak nk mkn cupycake tu..sbb syg!
haha gilez!

then pas smmpi KL.
tros g mkn kat old town ampang point...
sbb kol 1-3 pg dorg ( dak2 laki class kitrgg) ada men badminton

ktrg jg pom2 gurl je
n rasanye cm ktrg plg glamer la baju kat sport planet ampang mlm tu~!

wakakakaka
plusss kene maki ng dorg!

"dekba, ko nk pki skirt ke men badminton?" -nuar
"weh dekba, ko tak pakai suar eh?kata nk men badminton!? -pakdin
"tak kn ko nk men pki skirt?tak bwk suar ke?" -affiq

wakakakak korg kene tipu..
aku tak nk men sebenarnye!
hahahaha