Sunday, September 20, 2009

Indahnye Aidilfitri..Salam Maaf Utk Semua..

Sunday, September 20, 2009

-Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin Utk Semua-
Selamat hari raye wehhh!!!!
alhamdulillah tahun ni beta puasa penuh tu...tanx God!

Neway,baru alek dari Kepong..tahun ni raya umah Mumy..semua ada kecuali Mak Tam's Family..dorg alek Pahang..hehehe..

Selepas sesi salam bersalam..hulur & dapat duit raya..makan2..snapin'2..layan tetamu smbil tgok Ghost Rider..pastu alek..beta,mama,babah n mamat je alek..yg lain still kat sana..ktrg nak gi umah w.ipah. (kakak mama)..
now ngah tunggu 'him'

lambat sungguh dia..tak sbr nak pau duit raya..hahaha

neway, ni pic Raya tahun ni.. :) :)
-my family-

-wit mama & babah tersyg-

-wit nenek,mama & ma sis-



-wit pak ngah & arwin-

-mak teh's family-


-mak ngah's family-

-pak uda's family-

-wit fara & syahira-

-big family *candid* -
*bg duit raya kat 20 org sepupu dan dapat alek pulangan modal 50%..weeeeeeeeee!~

Sunday, September 13, 2009

Jawab TAG frm Darlingku Ina Si Momo Jahat

Sunday, September 13, 2009
dipaksa kerana UGUTAN beliau..maka beta buat je lah utk memuaskan hati beliau...


1. Nama timangan..
= dek ba (skola) & ezza..!!~

2. Anda seOrang yG..
=tak kedekut kot..n sgt panas baran tp leh cool dgn tetibe je..!!~

3. Insan teristimewa..
=mama-babah-nenek-azizi hafiz- & rakan2 yg tak tikam belakang..!!~

4. Lagu kesukaan..
=buat masa ni lagu semua hari raya...hahaha..!~

5. Makanan kesukaan..
=nasi briany

6. Sikap Yg membuat anda stress..
=dikelilingi kawan n makhluk yg BODOH tp berlagak pandai..putar alam..plastic & selfish..!!~

7. warna kegemaran..
=tak mungkin lah pink kan...purple purple purple..!!~

8. ape yang ada dalam beg..
=hp,purse,make-up,tisu,sikat,perfume,broadband,segala macam resit..hahaha..!!~

9. bila kali teraKhir menangis..
=last week..nanges utk benda plg bodoh dlm hidup..sumpah menyesal nanges psl lahanat tu..!!~

10. Tag utk rakan..
=sesape je boleyyy..yg penting org tu jujur n bukan plastic..hahaha..!!~

Wednesday, September 9, 2009

-fwenship....end-

Wednesday, September 9, 2009
mood : sekadar lepas geram..sbb aku akan diam dgn harapan dia sedar sapa dia..

kepada : engkau..aku tahu ko terasa aku tujukan ni tuk ko..ko mmg patot dpt..tp tak tau la ko wat2 tak fhm..ko kan bodoh...



frm now on....aku betul2 buang ko..bukan berdua..tp ko sorg..!!
aku tak tahu mana silapnye aku kat ko..mcm2 aku sanggup buat utk ko..
aku sanggup bodohkan diri aku utk ko..sbb aku kesian kat ko..ko perlukan dorg..
aku nekad tinggalkan korg lepas aku dpt tolong ko..tp makin lama..makin aku syg kat korg..
lagi ko!!!
aku pun tak sure npe aku cm tu..pdhal aku tahu apa akan jd akan dtg..benda ni akan ulang lg sbb ko!

semua sbb ko..org luar hny di anggap tembok utk mendirikan semua alasan bodoh..
sebetulnya masa mule2 dulu pun sbb ko...

at last...
aku nekad nak bantu ko dpt kan apa ko nak balik..
tp tak sangka ni balasan ko..
ko sanggup diam walupun ko tahu..
"konon aku nk betulkan keadaan..tp jadi bertambah huru-hara"
WTF????

sape yg huru hara sekarang?
aku tak kesah dorg anggap aku apa..sbb dorg tak nmpk apa aku cuba buat..
tp ko nampak!! ko tahu!!! ko ada ngan aku!!!

tp bile jd hal mcm ni...apa ko buat tuk aku?
ko pun jadi putar alam..
ko bajet ko diam...ko lepas...n semua tak tahu sape ko...
takpe la..lepas je la ko kat ZONE SELAMAT ko...

cuma aku mintak...
ko duduk depan cermin...
ko pikir la..

-cantik ke aku? ..pdahal tak pun..tangkap muat je..
-pandai ke aku?..tak..ko mmg bodoh...dan pura2 tahu semua..
-jujur ke aku? ..semestinya tak..sbb ko nk lindung diri ko je..

lagi satu, ko kene ingat..
dalam berkawan..ko kene give & take..
tapi ko asek take je...ko tak give sbb ko hipokrit nk mati...
ko plastik! engkau ok... bukan dia..tp mmg ko!!
jgn la berkawan atas sbb kebendaan...
ko buat kawan cm lampin pakai buang je..
kejap ng org ni..kejap ng org tu..
tak pat gunakan org ni..ko gunakan org tu..
bl ko da ada semua..ko bajet ko plg hott!!

dan

ko mmg tak hot....nenek aku lg hot!


*semoga Tuhan nmpk sape ko..dan bukakan mata semua org..bukan ko buat aku je..tp ramai..jg mangsa..kawan2 baik ko..sekian.

Tuesday, September 1, 2009

Tempat Baru

Tuesday, September 1, 2009
fuh...rasa lamanye masa berjalan hari ni...

tepat kol 7.30 aku smpi kat depan KLCC...sbb kene lapor diri kol 8 am...
zizi hantar aku...tanx be!
perasaan cm biasa..cam masa mule2 masok TIME dulu...
nk nages je..rasa jauh ng zizi...ngan mama...
hahaha poyo je..tp tu lah aku rasa..campur lak perasaan rindu kat TIME...pehhh nak nages gile2 je rasa...

sib bek toilet jauh n mencabar nk pi sana..
kalau dekat, sure aku asek singgah buang air mata..hahahaha

team aku ada 3 org termasuk aku..saiful & yazid..
ok la dorg..tak pendiam..so ok je...
saiful dari technip & yazid org petronas dulu2 n before tu sime darby kot..

nape ntah tiap kali masok keje baru..
sure aku rasa cm ni...
menchik tol..mst menghitung hari je...eeeeeeeeeeee
padahal org kat sana peramah n baik sgt2..
mebi tak biasa lagi kot...
nak2 tempat plg tinggi pnh aku keje..!!
level 57!! kat sana aku masok bhgian finance -AP side (team CAPS)

mencabar ngan invoice2 yg melambak...
memule kene

asingkan -> scan -> verify -> post to SAP

nmpk cm sikit je step..
tp mencabar abes...
biasalah..
1st time wat AP...

*baru aku rasa apa liza rasa!heh!!

apa pun..korg doakan la aku ok hea...hurm.....



*semoga tak dok bawah meja lagi... :):)