Wednesday, April 25, 2012

Selamat Pagi Rabu

Wednesday, April 25, 2012
Assalammualaikum & Selamat Pagi.

Pagi ni rajin berblog pula. So apa saya nak buat pagi nie?


Pagi2 seawal 7 pagi saya sudah pun keluar rumah menuju ke office tersayang di Dayabumi. Sepanjang perjalanan saya menyanyi riang di dalam hati. Tiba di perkarangan Tasik Perdana, saya terlihat beberapa ekor Tupai sedang seronok bermain di atas Dahan pokok. Sungguh berhati2 agar mereka tak Nampak bodoh bila jatuh ke tanah. Meraka ingin buktikan bahawa peribahasa “sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ketanah jua” adalah tidak benar. Maka saya selami hati meraka bahawa mereka betul2 ingin buktikan itu. Selepas tu saya meneruskan perjalanan sambil merancang apa saya nk buat hari ni. Okay! Setibanya di office..saya akan buat hot Chocolate & makan bersama spaghetti panas. Sambil2 tu saya akan buka email dan balas setiap 1 email tu. Kemudian saya akan buka System Process Director dan approve semua payment utk di posting di dalam SAP System utk proses pembayaran. Kemudia saya akan bantu Kak Lini buat kerja dia yg sgt bnyk tu.


Okay cukup berdrama Puan Ezza!

Sebenarnnya..

Pagi2 selewat 8 pagi saya baru keluar rumah menuju ke office yg bosan di Dayabumi tu. Sepanjang perjalanan saya mengeluh dlm hati kenapa kene kerja di situ? Sampai tiba di Tasik Perdana, saya terlihat akan beberapa ekor Tupai sedang seronok bermain atas pokok. Dan saya sangat risau dan marah..kenapa nk main atas pokok? Jatuh padan muke korang n muke aku gak..sbb boleh jadi jatuh atas ku juga. Selepas tu saya meneruskan perjalanan sambil merancang apa nk buat hari ni. Okay setibanya di office saya tak buat hot choc sbb office takde mende tu, so saya buat Milo panas n makan bihun yg kak gee bagi. Sambil2 tengok je tajuk email n balas time free nanti je. Kemudian saya buka System Process Director dan tengok2 mana urgent n dah due je baru saya approve dan masukkn ke dalam SAP. Nanti sebelum pukul 12 saya post la..Kemudian saya nak kacau kak Lini sampai dia stress sbb kerja dia banyak.


Hikhik.sekian utk kali ini.