Thursday, February 26, 2015

GeeEshhThiii

Thursday, February 26, 2015

Nak bulan April ni memang busy.
Briefing tak habis.
Tapi untuk pengetahuan juga yer Arfaeza.
So layan ajee..huhuhu

Wednesday, February 25, 2015

VIP Doorgift

Wednesday, February 25, 2015

Alhamdulillah dah siap mini tasbih utk VIP Doorgift kawen eka.
Moga lancar semuanya....

Kepada yg nak order..boleh order..murahhhhh baq ang!

boleh click link bawah ni direct ke FB orang tu... Ann Dani nama FB dia..

https://m.facebook.com/profile.php?id=1578620492


-xoxo-
cek.ungu

Tuesday, February 24, 2015

Ho Ho Holiday! Melaka Trip (2-4 Jan 2015)

Tuesday, February 24, 2015

Mood malas kerja.
Mood nak pegi holiday je.
Mood throwback.
Meh layan pic pergi melaka awal tahun baru hari tu..


hari pertama : Tmn Mini Malaysia.


Hari pertama : Layan pergi umbai ikan bakar and lepak tepi kolam je 😘


Hari kedua : Round bandar melaka.


Hari kedua (mlm) : Jongker street & Malacca Cruise.


Hari ketiga : Beca & Menara Taming Sari (tak ikut sbb mls)


Hari ketiga : Check-out bebeh!



habisssss.... see u on August! InShaAllah.


-xoxo-
cek.ungu

mengantuks


mengantuk
mengantuk
mengantuk

start kerja lepas 5 hari cuti, apa kau rasa?

😴😴😴😴

clash of clan...aduhai coc ohh coc




Hello semua!

Malam ni nak cerita sikit pasal game ni.
Setahun aku sabar tak nak main sebab nanti ketagih teruk. Memang aku sabar.
Tapi sabar tu hilang lepas aku tengok budak2 laki kat office main. Apa lagi, balik tu aku download lah. hahahaha
Guess wat?? Aku gi download kt hp lami aku gak. Haha so dat kalau dia bebel, aku suruh dia try main. and now, dia lagi over. Hahaha.

So far, alhamdulillah kami minat benda sama. Orang kata, kalau nk kenal pasangan kita, kenal dgn hobi dia and try masuk dlm minat dia. Dan suamiku yg bukan kaki game pun dah jadi mcm aku.

Tapi jgn salah faham, tanggungjawab masing2 so far tak terabai. Wlupun ada org cakap yg ktrg tak akan ada masa bersama sbb asyek ngadap game..itu tak betul...sekurang2nya salah sorg tak sakit hati bila sorg je yg main kan?

Sememangnya aku ngan suami bukanlah romantik mana. maksudnya romatik ktrg, biar ktrg je tahu. Everytime ktrg date makan kat luar pun still tangan dgn game, mulut bincang psl game. bukan lah 24jam dgn game okayy...ada masa ktrg bahagikan. Takkan masa tak main game ktrg nk kecoh apa ktrg buat kan? 

kepada yg ckp bukan2 psl ktrg, stop je k. tak dpt apa pun. dosa je dpt. better jaga rumahtangga sendiri k? 

cerita psl coc, ktrg satu clan yg sama. Siap ada group wechat utk clan ktrg, and siapa kata game ni melalaikan? cuba fikir sudut positif, dia mengeratkan lagi silaturrahim okay. pernah lah 3-4 org dlm clan tu ktrg jumpa. and utk pengetahuan, budak2 yg main clan tu bukan budak2 biasa okay..kelulusan masing2 tinggi. bak kata babah, game ni buat otak kite berfikir dan berkembang. Babah lah punca aku kaki game. hehe dari kecik duk ajar main game..

Kepada yg tak minat game. jgn pandang org gila game ni mcm org bodoh k?

masing2 ada hobi masing2..chillex!


-xoxo-
cek.ungu

Monday, February 23, 2015

Taman Mini Asben

Monday, February 23, 2015
Lama tak hapdet blog ni u ols. Bersawang sudah...

Ni saja nak share pasal hobby laki ai ols.
Part hias2 rumah ni memang hobby dia, so untung ai ols takyah letih fikir...

Tapi, Ni baru part 1 katanya. haih.

Ohya, kepada sesiapa nak beli karpet rumput ni, ada jual kt festival city. Tingkat atas sekali. Nama kedai tu Kaison. Murah je u ols. Maklumlah duk apartment je, mana nak dtg rumput betul, so beli je yg tipuu hehehe 😎