Sunday, March 18, 2012

Oh shopping! Oh Esprit!

Sunday, March 18, 2012

Kali nie cerita pasal shopping!

Saya mmg suke shopping tapi tahukah anda, setakat ni saya bukan jenis suke beli handbag. kasut, purse dan jam banyak2. Saya akan beli jika barang yang saya ada tu mmg dah jahanam.

Tapi saya ada impian utk miliki handbag, purse, kasut dan jam yg mcm2 koleksi.

Ye satu hari nanti saya akan buat..tapi saya akan berpada-pada.

Berbalik pada tajuk asal. jenama ESPRIT! tahukah anda, jenama nie memiliki mutu yang sangat tahan lama buat sayalah. Dlm bnyk2 jenama..dia ni je yg tahan saya guna berbanding yang lain. Semalam saya cari mcm2 jenis bag. At last, ni gak saya dpt. So mari kita tengok berapa lama akan tahan ye :)

Fakta shopping saya:

-paling susah nak memilih utk beli kasut! sbb tu x de sapa sanggup teman saya nak cari kasut :(
-lagi banyak shopping perfume dari yang lain sbb saya sukakan wangi2an! xkisah apa brand pon. Asalkan more to sweet2 je bau dia!
-saya suke handbag warna dark coklat.
-saya x pernah beli kasut tinggi sbb x reti pakai.
-saya x reti tengok jam tak de number. lambat sket pickup!
-saya sgt suke warna purple tp saya jarang ada baju,bag,jam,kasut warna itu! saya cuma ada skrg purse fosil kaler purple :)


Anda tahu lg fakta shopping pasal saya? sila comment :)

Saturday, March 3, 2012

jalan-jalan

Saturday, March 3, 2012
Jalan-jalan
Jalan-jalan
Jalan-jalan

Ngeee puas! seharian berjalan bergaya dengan kereta baru En Anuar Shukri.

Terima
Terima Kasih
Terima Kasih Anuar

Tengahri buta terus ke Ikea. Jalan punya jalan, penat je dapat sebab apa yg nak semua tak ada. Ku hanya beli bakul letak kain kotor dan Nuar beli roll apa ntah.

Then, kami ke MidValley sambung cari barang. Dan akhirnya dapat gak barang Nuar tu..bantal kereta warna merah!!

Bantal Merah sahaja okay!

Lepas tu, ke rumah nenek jap amek Premium Beautiful (PB)makcik sebab nak tukar size. Then terus ke Jaya Jusco sementara tunggu Abg Fairuz nk tukar PB tu. Kami melantak Chicken RiceShop yang tak berapa sedap tu :)

Pastu terus ke depan sekolah Tmn Sri Keramat. OMG!! anak-anak abg Fairuz sgt cute miut okayy!!

Lepas tu dpt panggilan frm sis n law nak dtg rumah..maka teruslah pulang ke Sentul..


Sekian utk hari nie..

Esok mebi nak tolong huby kerja :)

Hantar adik gi skolah

ngee lama tak lalu sini. bergaya mamat gi skola naik kereta baru nuar..hikhik..

hmm teramatlah rindu zaman skola beb...

Friday, March 2, 2012

01.03.2012

Friday, March 2, 2012

10.30 am

Pengembaraan bermula..hehe naik train frm Setiawangsa - Kelana Jaya

ye..demi Nuar..kami redah naik train..hikhik terigat zaman bercinta :)



12.00 pm - 1.00 pm
Tiba ditempat dituju..Showroom Proton, PJ..hikhik sukee En Nuar..



Tadaaaaa ini la yang dinanti2kan..fuhuuuuu best2



terujaaa kan muka dia..wehuuu...



lepas settel hal dia..terus dia pandu uji kerete terus ke Shah Alam..ke Bangunan Sultan Idris..settel kan urusan kad nikah kami..sambil2 tu lencong melencong..ngeee besh besh,.,terharu org pertama jadi penumpang dia..hikhik



tanx nuar..pastu gi JJ Au2..belanja kami Kenny Rogers.. :)


<3 <3 <3

cucu-cucu Pn Jamelah

hikhik comel kan pic2 nie..hahaha...zaman kanak-kanak semua indah..n kami semua mmg akrab dari kecik..sampai besar..dan badan pun membesar je semua...ermm rajin lak nak senaraikan nama2 mereka..mana la tau ada org baca ni ngah cari nama anak kan..meh2 amek ilham..huhu



Sekian, maceh :)

FullHouse, Wangsa Walk


herm..sesungguhnya 1st time makan western yang tak muak langsung..sungguh sedap!~
dan ice blended choc dia pun terbaek..nanti leh try tempat lain lak..hikhik

comel kan tempat nie?





err ni tak comell (-.-)