Sunday, March 28, 2010

Kehadiran Bakal Bonda :p

Sunday, March 28, 2010
Kurang 2 jam je lagi mak dia nk bertandang kat umah aku..sungguh cuak..gile tak tau nk wat pe..smlm punye kalut n mls pk..aku gi ajak dorg sume gi midnite movie..aleh2 alek tu..still tak leh tdo gak..cuak! adoyaiii..

Then aku msg2 akak2 yg dah penah lalui masa ni..dorg jez ckp mende sama..
masak,hidang n duk dlm bilik..

hhehe

tp aku wat puding je tuk dorg bwk alek..n mama masak..maceh maaaa...
hahahhahah dlm keadaan cuak cm ni..sure apa jd kalau aku masak..hahah hancusss


apa pun...aku harap semua ok.. :):)





*bermula tahap pertama... :))

Friday, March 26, 2010

FB & SAP

Friday, March 26, 2010

..................................

hny kali ni saya merayu pada kalian berdua..



"..FB..nk mintak jasa baik awk..esok jgn goda saya k..saya nk focus..ni penentuan masa depan..pls pls pls..kamu jgn nakal k?esok jer..saya janji..then pas esok..saya belai awak cm biasa k..tanx FB.. & to my dear SAP..sok pagi jgn bengong k..cyg awak juga..nnt saya bg awak kwn ng FB k..mwah!~.."


ok? Good..Luv u my
.
.
.
.
.
.
.


Facebook
&
SAP Accounting System
...................................................................

Thursday, March 25, 2010

Nak Pitam jer rasa..

Thursday, March 25, 2010
................................................................
Okeh..td aku tak gi keje sbb ada urusan baginda harus di selesaikan..ngee poyo jer ayat..


dan aku tak leh tdo sekarang sbb aku cuak sgt..



td kak aiza,superhero ku..hehe supervisor ku sms..bg tau sok bnyk gile urgent payment..waaa mampos la cm ni..da la sengsorg wat..

lg tensi.. kene anta report to banking unit kol 9 am..mana la sempat..



aku tak leh tdo..takot la tak sempat sok...benci la cm ni....
dah la nk closing year end ni...mampos la..payment biasa pon melambak..
pd hal before cuti aku da clearkan semua..eee bongok la cm ni




tak suke la huru hara pg esok
ok ezza..cool...i noe u can do it bebeh

cayok2,,,




amaran keras : sok jgn goda beta ok wahai FB..beta nk keje keras..huh!~

TAG frm mu beby fara ;)

jez jwb tag frm adekku fara ok!~
1. Siapakah diri anda di rumah?
-pendiam sket.duk dlm bilik jer.haha dan emo ngan adek2 sbb tak nk bg muke ok!-
2. Siapakah diri anda di samping rakan?
-tak pendiam sbb mereka suke weng kan saya..
3.5 benda yg anda idamkan tapi masih belum tercapai?
-hp 15MP, laptop, kereta, rumah,almari penuh dgn beg&kasut
4. Siapakah nama pasangan anda?
-kene eh?awie..hahahah ok2..Azizi Hafiz Samsudin a.k.a ajez..hahaha
5. Ceritakan 5 perkara yg paling anda suka tentang pasangan anda.
-penyabar,matang,kuat bekerja,berduit haha,mata dia
6. Bila tarikh anda couple?
-01.11.2003
7. Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
-tak dapat jumpe pagi2..hahaha boley??
8. Lagu tema cinta anda?
-lagu negaraku ;))
9. Apa perubahan yg ingin anda lihat dari pasangan anda?
-lebih gemok kat pipi,kaki dan tangan pada masa akan dtg..bukan perot k
10. Tag rakan lain.

wOw award frm my sweety fara


tanx to my dear farra sbb award ni :):)

Cara da dpt n nk bg award...


**pengharagaan sahaja dari member2 ok..spe rasa agak poyo.sile abaikan n click je tanda X kat atas belah kanan tu k :P



Tapi ada syarat-syarat ukt dpt n bg award ni:
1.
Thanks & link the person that gave you the award.
2. Pass this award to bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
3. Contact the bloggers and let them know they've won the award.
4. State 7 things about yourself.



7 things about myself ????


1. sungguh pemarah tp sgt peramah (*.^)
2. kadang2 kedekut tp kerap jd sgt pemurah (^-^)
3. pentingkan kawan yg turut rasa aku penting utk dia juga.yg belagak..gi mampos.taksuke! (^.^)
4. tak leh pegang duit bnyk2..nnt hilang or habes (*-*)
5. sangat sensitip tp takde sapa tahu bile aku cm tu (>.<)
6. siyes aku pemalu tp org selalu tak caye (-.-)
7. taksuke dok umah! suke merayap aje (*-^)



dgn bangganye nk bg award ni kat..


fArRaiNafIoNaLiZafaRajOekAkMuZ




sekian utk kali ni...





Yang Benar,








-cek ezza-

P E R G I

semalam sgt neves

tadi sangat cuak..




sekarang sgt conpius




...........................................................................................




kalau dapat..harus pergi kah?

sayang nak 'pergi' meninggalkan suasana mcm ni lg..sbb kawan2..

tp

demi masa depan yg lebih terjamin..aku harus pergi k..


semoga 1 aku pohon...

jika betul tu jalan aku..semoga kite semua masih bersaudara..

dan tak lupa antara kite..

:(

Saturday, March 13, 2010

Lima Puluh Shj!

Saturday, March 13, 2010
Gile la..lagi sebulan lbh je..nape la aku rasa tak semangat nih!
Hantran tak beli 1 apa lagi..mabi hujung bln ni beli semua kot..ala makanan je kan bg..
Cuma baru kelmarin je try n tempah baju bertunang..& make-up! ok la berbaloi la harga dia sbb pakej ngan baju n make-up. tanx to Liza m darl sbb temankan!

Aku tak tahu nk start dari mana..tak tau nk gi kedai mana 1..
nk gi masjed jamek..sgt tak suke! haha..

mujur mama dulu mmg amek upah wat hantara,,nasebbb bayekk..haha

Tak pe la..tunggu je la ujung bln ni..apa aku beli..harap2 tak merepek..hahaha

bertambah nebes sbb dia da siap semua..gile eh..haha...

Hari aku try baju tu..masa tgok cermin..tros aku rasa cuak mendadak2 lak..haha otak aku cuma pk..thun depan kawen! gile aku takot..tros terbyg muke ina n fiona...np ntah..hahaha tp aku mmg cuak gile..masuk kedai jual hantaran pon..aku cuak...gile gile gile..

npe la aku rasa cm ni...eeeeee






*Tuhan tolong la aku...jauhkan la perasaan kalut ni

Tuesday, March 2, 2010

Chiqa Dlm Kenangan!

Tuesday, March 2, 2010
Sedih n sayu rasa nk luahkan kat blog ni, tak tahu nk mula.

yang pasti..kucing kami-Chiqa dah mati awal pagi semalam. 1/3/10
Tarikh yang patutnye jadi kebanggaan kami sbb genap 6thn 4 bln hubungan kami. tp tukar jadi sayu..hiba,,sepi..

Kehilagan besar yg aku rasa tahun ni..wlupun bkn aku yg jaga tp cukup aku dgr,lihat dan share setiap detik yg terjadi anta dia n chiqa..kami kongsi semua tu..

lepas ni tak de dah mms gelagat dia..video dia..pic dia..sedih sgt!

dan ujian maha hebat buat dia..

pg smlm lepas dia hantar aku ke office dia akan sms yg dia dah sampi umah..tp kali ni,dia call.aku dpt rasa cm ada sumting yg tak sedap di degar..dan aku sangka motor o kereta rosak ke..apa ke..tp aku sahutt panggilan tepon dia dgr esak tangis dia..aku jd cemas..apa yg buat dia btol2 jd cm tu..smpi dia kataq.."sayang..chiqa dah mati..."

dupppppppppppppppppppppp

aku rasa sesak sgt nk nafas..aku rasa hilang arah n aku rasa kosong je otak aku..mcm aku rasa dpt selami apa dia rasa masa dia kata cm tu..aku tau dia betol2 kosong..dia hilang arah..sbb dia terlalu excited tiap apa yg chiqa buat utk dia..dan terlalu awal utk dia terima benda ni..ye aku dpt rasa semua tu!

dan aku doa..dia tabah utk semua ni..aku sedih tgok dia cm ni..sentiasa ckp psl chiqa..ingat balik apa chiqa wat utk dia..

dia jadi sayu..kepulangan dia lepas anta aku ke office , kepulangan utk time lunch n alek kerja..dah takde kelibat chiqa yg tunggu kat pintu bl dengar bunyi motor o kerete dia..

dia jadi hiba..bila takde teman nk mkn,nk borak,nk main time dia ngah bosan

dia jadi sedih..teman tido dah hilang cm tu je..

dia jadi kosong, bila tak dengar loceng kat leher chiqa...

dia jadi tak keruan duk kat kerusi tanpa gelagat chiqa..

dan aku rasa apa dia rasa!

aku sayu sbb dpt jumpe brape kali je..last enty aku tu..last aku jumpe n main ng dia..
telatah dia tak sama cm kucing lain..betol2 tinggal kesan kat aku,dia n family dia..




*semoga u kuat!