Saturday, January 23, 2010

103 hari lagi

Saturday, January 23, 2010



haha minggu ni sungguh gile..minggu yg sungguh penat..tiap minggu cat umah..wat slow2 sbb tak larat den wat sekali sehari..dengan keje nye pgi..waaaa penatttttt

103 hari lgi...
gile weh..rasa cm cepatnye masa berlalu...nape la masa ni time2 ni la cepat amat...
masa aku skola dulu..lambat je masa ni jln..adeh..
apa2 pon aku tak ready lg..cuma semangat nk shopping je membara..hahaha
harap2 la semua berjalan dengan lancar...amin..

sokongan semua amatlah aku perlukan..waaaaaaaaaa



*kat umah ina nih..hehe *-*

Tuesday, January 12, 2010

Puding Purple*Itu*Indah

Tuesday, January 12, 2010
Hari ahad tu bosan2 lepas kemas umah kat AU3,terus balik n excited nk wat puding..sj2 je buat sbb proses2 nk belajar masak..so mulakan dengan proses wat manisan dulu..weee!~ tu pun bukan acuan sendiri..yang dah siap perisa pown..sape2 pon leh wat ok! jimat masa utk wanita2 dan isteri2 yg bekerjaya dan sibuk2 nih..hehehe mari kite cuba ramai2 ok..
400ml air masak
masukkan kedlm periuk yg panas ;p
masukkan serbuk puding ke dlm air panas td..


kacau sehingga sebati n tiada ketulan..kacau tau jgn berhenti..bila da mendidih baru matikan api
*pastikan api tu kecik jer..

ok...agih ke dlm apa2 bentuk korg nak..biar nmpk cantik k..

ok then simpan kat tempat sejuk (kalau nk terus di hidang..lepas 3jam ok)
kalau nk hidang utk esok ke..biar dia sejuk kat meja mkn pon tak pe ;p

ok dah siap puding PURPLE ITU INDAH..hahaha..lupe nk snap bl da siap..nyumieee!~










Saturday, January 2, 2010

Kedai Dobi Yang Biadap!!

Saturday, January 2, 2010
Saya tak suke kedai dobi tu!

Penipu dan sangat biadap!!

Kesian free2 kene maki ng saye..dia pk dia garang sgt?

dan dia pk saya takot? boley blah!!

Saya pelanggan dan dia peniaga! So dia beri janji dan perlu lunas kan!

Dia janji siap 1hb dan sye amek 2hb!

Jawapan dia dgn muke belagak dan garang "tak siap lagi lah..."

Sialan..patot ckp la "maaf cik,tak siap lagi..bla bla bla"

LAgi la saya rasa cm nak maki je lagi..

lantas sye ckp kat dia dengan nada yg murni..


Saya :Apsal lak tak siap?Janji hari tu bile?Satu sut punjabi pun kene seminggu ke?Saya dah janji ng orang nk hantar hari ni! So mcm mana?

Dia : Tak siap lg nk wat cm ne?Belum iron!Malam esok la ambek!

Saya : Kepala hotak la! Bak dtg baju tu! Saya nak bayar separuh!

**bagi duit dan terus sambung...

Saya : Lain kali tak yah niaga k?tunggu je report sye kat ketua awak!



Dan psl setan tu,sye terus badmood dan pening kepala..
Saya pergi ke kedai dobi lain dan dengan nada baik sy ckp..+


Saya : Abg,tolong iron kan 1 sut ni leh?Nak esok ok?

Dia : 1 sut je dek?Iron je eh?

Saya : Aah iron je.Sbb tdi saye gi dobi lain. Dia tak tepati janji dan sangat biadap! Saya tak suke service dia yg kurang ajar dan penipu.So abg fhm kan?

Dia : hehe ok dik..sok petang kol 5 abg bentang karpet merah k?

Saya : Karpet purple boleyy?heh k,terima kasih.






*Abg dobi..kalau awk pun tipu..nahas awak!

Friday, January 1, 2010

Dua.Kosong.Satu.Kosong

Friday, January 1, 2010



Alhamdulillah setahun sudah berlalu. Kenangan tu mcm2 la sure ada kan?Cuma ada perlu di simpan..ada perlu dibuang dan dianggap pengajaran ;p


Dan tahun ni mungkin tahun mendebarkan..tahun yg perlu aku beronggeng habes2an..

Juga tahun aku perlu berjimat 2kali ganda dari tahun lepas..


Dan tahun ni gak kami sekeluarga akan move ke au3. Rumah sementara (harap2 dpt jumpe cpt umah idaman)

sedih sgt2 nk tinggalkan rumh sekarang ni..

rumah tempat aku membesar..even dekat je aku nk pindah..

tp kenangan rumah ni tak leh bwak ke umah sane.. ;( ;(

Tapi tak pe..

tahun ni juga akan aku buktikan kat mereka (sape terasa je) buktikan yg aku mampu pikul family ku..dan kami akan buktikan..dan aku bangga sebab mama n babah bangga kat aku sbb aku adalh aku..bukan mcm mereka..aku sedar masa diri aku bergelar pelajar dulu..apa perlu aku wat n apa perlu aku capai..alhamdulillah mmg tercapai...dan kerja ku kini..bukti aku bersungguh dlm bidang aku minat! alhamdulillah...


langkah seterus dgn masih azam yg sama sejak aku skolah..dan azam tu masih belum terlaksana sbb masih dlm usaha lg..azam hny utk mama n babah,,azam yg tak mungkin aku lupe..

azam yg masih belum terbayar dan sentiasa aku jadikan dia azam aku selagi aku tak capai..


huh! tahun ni juga tahun aku dan dia ke langkah seterusnya..langkah dengan ikatan..langkah yg tak leh berundur..dah masa utk kami serius dlm cerita cinta kami. insya'allah jika benar niatnya..


dan


Semoga kita semua sedar yg umur kita makin meningkat dan perlu matang dlm semua hal.

Semoga kite semua tahu apa perlu kita capai dan perlu kite tingkatkan lebih dari sebelum ni.

Semoga kite semua faham erti kehidupan,pengorbanan dan kesusahan.








**salam lembaran baru buat semua makhluk Allah s.w.t