Saturday, November 21, 2009

♥ baby it's you ♥

Saturday, November 21, 2009
Can somebody explain to me -Why everybody is trying to be
Living like a celebrity -Doing what they see on MTV.
Ice is cool but I am looking for more, -simple things is what my heart beats for.

Cause that's me
I don't ask for much
Baby..
Having you is enough


You ain't got to buy nothing -It's not what I want
Baby it's You
We don't have to go nowhere -Its not what I want
Baby it's you

It's not for what you got -I know you got a lot
No matter what you do -You always gettin Hot
It's You, -It's You
Baby all I want is You Yeah


It doesn't matter that your car is fly - and your rims are spinning on the side and

It doesn't matter where we go tonight - Cause if I'm with you I'll be alright.
That's cool but I'm lookin for more - Its your love that my heart beats for.

Cause thats me
Don't have to spend a dime
Baby
I just want your time.

lalalala!~

lunch & movie

smlm aku rasa tak best sgt2.cm ne ntah tertinggal 2 urgent payment.kalau tak,.mampos aku.disebabkan aku nnt.semua org petronas dpt gaji lambt.fuhh alhamdulillah setl cpt..

jumaat smlm bosan sbb ramai tak de..MC psl si fire drill tempoh hari tu. klau ikot kaki,mmg aku tak larat nk dtg tp sbb urgent paymt yg membunuh tu.terpaksa melibatkan diri juga! heh!~

bl da kol 11.30 baru aku sedar yg stressnye aku!!!





tanpa ragu2 aku setuju tgok wyg ng akak2 opis aku time lunch. kitrg tgok 'shaver'
mmg nasib la sbb start kol 12.30..hilang stress jap! mmg kelaka gile cite tu! suke amat lakonan fazura n maya..



*taxn to k.basya(wlupun dia mereng), k.aiza (my superduper supervisr), k.salwa(sentiasa ketinggalan..hehe), k.ayu (yg mmg sweet sgt!)..korg best!

fire drill @ petronas,klcc






rabu lepas ada latihan kebakaran kat Petronas Tower 1 & 2..
gila kene turun tangga dari level 57 tu!
tp mmg nasib baek kami turun lewat atas sebb ada payment urgent 19juta! so aku n team aku kene tunggu dulu..termasuk 2-3 org banking pluss Manager n Senior Manager ku..

Tapi lepas 10min cm tu..kami terpaksa gak turun sbb semua kene kumpul kat taman klcc..





file menggeletaq lutut beb! tak warm up tp tros turun membabiss buterr..

tp kesian gile kat sape2 yg turun awal gile..kesian dorg kene turun dari level 57 smpi level G! gile la..cian korg smpi MC dibuatnye,,bengkak betis beb!
kitrg yg dah tersgt lmbt turun kene turun smpi level 40 je..hehe tu la untung turun lewat haha tp kalau betol2 ada kebakaran..hanguss kot.hahaha

mmg la best time ni kan..tp penat gile..then kene berjemur sejam lak tu kat tmn klcc tu..hahahaha



**next time,bwk tisu,kipas & duit..haha pastu leh shoping tros!~ weee!~

Sunday, November 15, 2009

SPAM or REPORT -frm The Kampong Gurlz

Sunday, November 15, 2009





I lupe nk cerita pasal SPAM2 nih..hahaha
Tak sangka I ada pengikut setia blog I ni kan..sampai terasa n panas hati sgt baca..sampai rajin nk SPAM..hahaha
(mungkin dia terasa gile my entry ni,even tak sebut pun nama hodoh n kampung dey olls tu kan..)



hahaha lawak gile..
pasni SPAM je bnyk2..
I tak kesah..sendiri panas sendiri kipas la..



Ye..


I punye suke la kan..blog I..n plg penting jgn usik kawan2 i..lagi2 dia..
"dia kawan I kan?" so wut? go to hell la kampung gurls..







* tanx a lot sbb suke baca blog I..hahaha

Kulit Putih?? cam ne??

kulit ku kemerah2an akibat berenang tanpa henti kat umah cek kesum (fara wani)
nasib tak berkilat n hitam legam or kelabu asap..hahahaha syukur2..
tapi best gile hari tu..lg best dpt mkn air tangan cek kesum..gile sodap..haahaha

nantikan pic2 HOT dari kami..

kalau taksuke sile SPAM..hahahaha






**cepat la hilang merah2..haha

Saturday, November 14, 2009

bubur McD + kerang bakar - hujan = HAPPY!!

Saturday, November 14, 2009



baru balik lepas seharian di luar..ngeee
pagi2 kol 8 dah gi opis..ada kerja urgent kene wat before monday..huh! tp alhamdulillah dah siap awal td..then tros gi ronda2 tanpa tujuan sambil borak2 ng dia..dari pns terik smpi la hujan lebat! tp best! hahaa




t'hari lunch bubur mcd dlm kete sbb mls nk kuar..hahaha then lepak kat putrajaya..cm biasa..hahaha gaya cm baru bercenta lak..poyo..!!




paastu mlm lak mkn kerang bakar lg..weeee sodap gile..sungguh tak rugi walau terpaksa berebut tempat duduk..hahaha yang tak leh blah..order la sekali ng Nasi Goreng Hailam..then org tu mebi tak pnh wat..dia kasinye aku kuah mee hailam then cmpur nasi goreng..wakakaka gile sengal..



-itu je utk kali ni-








*bz keje smpi tak smpt nk update ape2..

Sunday, November 1, 2009

My Blog!! So wut?

Sunday, November 1, 2009



Okeh..1stly nk tegaskan kat sini..ada baca tak banner kat atas blog ni?? "blog beta,suka hati beta lah" kan?? so sape nk baca..sila baca..sape nk komen..sila lah..tak paksa..dan sape nk terasa...gi mampos..sbb terasa tu maksudnye betol la dia kan?ok wateva!~

frm now on, beta rasa beta kene ikot nasihat rakan beta..iaitu..wat tak tahu ng makhluk asing yg dah memang terasing..kalau ikot hati kan..mmg nk tulis mcm2 lg..tp kadang2 nasihat rakan yg matang..ada baiknya..so beta ikot je la..senyap,senyum,perhati,dan gelak kalu lawak bodo..ngeh!~

ni last entry psl makhluk asing..
kalau apa2 jadi kat mangsa keadaan sorg ni..siaplah korg!buat hidup jd kucar kacir je..konon bekap kawan sgt..wakluu la weh..

dan penegasan diri aku..even pnh ok dulu..tp aku ttp tak kan nk ingat dan akan aku anggap tu nitemare je..tak perlu aku nk kenang sbb aku bkn selembut pemangsa..

ok STOP!

dan nk juga ucap terima kasih kat kawan2 sbb fikir,lihat dan ikot kata hati sendiri...
bukan ikot kata rakan...

aku pun dah tak kesah dan mls nk kesah lg psl mende yg tak sudah ni dan mungkin pasni jgn terkejut akn jadi lagi..
so,abaikan yg agak menyemak dan teruskan dgn yg membahagiakan...






**tanx to kwan2 skolah ku sbb perangai masih sama..hahah to kawn yg lain..smoga ni mematangkan kita..dan teruskan misi jelajah negeri..

our 6th year :) :)

kek sedap! tanx izzah (click utk tempahan)



hari ni genap kitorg 6 tahun togeda..macam2 dah lalui..pahit manis susah senang..semua kitrg wat sama2 n dia ajar aku hidup sederhana n sabar..dan juga dia mengubah hidup aku jdi betol2 perempuan..dari tak reti paki kasut perempuan..aku da teror skarg!haha

smlm wat kejutan kat dia..hehehe dah lama rancang ngan fara,ata n sarah..
actly dia tak suke kejutan..tp aku nk wat gak..tp before tu aku cari point ng dia gile2..hahaha
dan mmg btol2 dia marah n ngamok..haha tak cye tnye ina..hahaha

plan tu menjadi gak setelah tempat diubah2 akibat hujan..hehehe

kol 9.30 ata amek aku selepas amek yg lain kat umah fara..then kitrg gi amek ina n singgah umah izzah amek cake..cake dia sedap n cantik! tanx izzah!~

then ata drop aku n ina kat JJ au2 sbb aku nk bg zizi panas..kuar konon dari pg tak call2 dia tp suh amek lak tu..kejap aku suh amek kol 8..kejap kol 9 last kol 10..hahaha dan mmg dia bengang..aku wat dia cm driver..sje jee..sory be!~haha

pas drop ktrg..dorg tros gi karok n set tmpt..then..kol 10.30 dia smpi jemput aku n ina..plg best muke dia kerut n masam gile..nak2 aku tak tgur apa2..aku leh gelak2 n borak2 ng ina...hahaha
plg best..dia tak tahu nk gi karok..dia ngat g umah blonde..yela konon2 n celbrt bufdy blonde..hehe bl dia tau gi karok..lg dia bengang..asek tukar2 plan n dia tak tahu..weeeee

adegan ke 2 plg best n kalut...
hahah smpi kat karok..dorg sume nyorok kat blkng yg nk ke toilet...sara jez ckp bilik 21..ok set! mmg kosong..dan2 lak uncle karok tu tahan...

uncle : eh nk gi mana? ( cm tu la kot..tak dgr sgt)
me : takpe uncle..td kawn sy dah tempah bilik ni..
uncle : oh..ok (dan dia masuk gak bilik) eh tak de siapa?kosong saja?
me : tak pe2 uncle..its ok..dorg ada kt blkng..
uncle : ok2..


dah la ngah kalut2 ng uncle tu then zizi lak sebok nk pi toilet..mslhnye..kalau di pi toilet..sure terserempak ng dorg..hahaha
aku pun beranikan diri panggil dia..dia mrah aku alek.."org nk gi toilet laaaa!!!!!"
aku tengking alek...n paksa dia alek bilik gak..dia pun akur..tp muke cm singa jantan n jeling dia..perghhh..hahahaha takot doh!

selang 2-3 min..dorg masok n jerit kat depan dia...dah ah si ata n fara masok mengejut smpi aku pun terkesima..hahahaha siyes cm paparazii yang si sarah n blonde lak..mmg kelaka..sbb blonde pgg kek..pdhal zz pk blonde nye bufday..hahaha

tp best gileeeeeee dia terkejut n tros jadi singa betine yg gatal sbb senyum smpi telinga...hahaha
ms dorg surps kan dia tu..dia siap tgok jam..eh baru 31hb..ada pe?bkn bufday blonde ke?asal aku lak?hahahaha kelaka je..apa pun mmg best...

neway tanx a lot kat korg..




**melangkah ke 1 tahap seterusnya...insya'allah :):)