Thursday, October 29, 2009

'500 days of summer' wit cek kesum

Thursday, October 29, 2009

Baru balik dari movie ng cek kesum (fara) hehe tak sia2 tgok last day dia kan..gile best..
Pas abes movie..shopping sikit..then terus balik..

Lepas anta cek kesum..dating lagi...lepas abes minyak kete..baru balik..hahaha


To my dear Ata...

jgn ah majok..ko jauh..so kitrg cian kat ko nnt lewat balik if amek midnite..sok keje..hehe nnt ko penat n tak keje..spe nk belanje kan..hahaha



Tpi siyes weh cite tu layan...kelaka siot...jalan cite mmg lain la wa ckp lu...hahaha


dan ayat to cek kesum :

takyah pk psl lahanat2 tu..tak perlu pk psl org tak sempurna akal cm dorg pluss tak de masa depan..biasalah bila kelabu asap bergabung ng wak jongos ditambh lak bitch atasan dan tak lupa si lalang dan semua konco2nye...dorg wat cm tu..sbb sakit ati..bl da saket ati..tu je cara dorg..kite leks je..dorg tak aman tu sebenarnye..roh merayap je tak tenang..tu skodeng2 kite nye entry..len kali hide je cm kitrg wat..hahahaha




**terima kasih sbb ikuti perkembangan kami..kahkahkah mungkin nk belajar jd manusia..haha

Monday, October 26, 2009

Shopping :)

Monday, October 26, 2009
Apalah nasib keje dekat KL ni..lg2 area mall2 ni..adeh..makin rasa membazir..tp tak kot..hahah sbb beli n dpt barang dan gunakan..weee

Mengidam beg Carlo Rino Putih tu..Yang tali dia bulat2 ada 3 ke 4 warna..cantekkk
Tp lebar laks..pluss kaler dia putih..adeh..kene pk beratos2 kali ni sbb putih kan..dah tentu ada tentangan hebat dr pelbagai pihak..huh!~

Dia leh beli tp dia kata jgn kaler putih..tp nk gak yg tuh..ala....cm ne nih...

Pastu nk shopping kain lak..wah..mcm2 da pk nih...

Then nk move ke AU3..kene lak beli katil n almari..
Gile bnyk aku nk beli nih...

Sib bek ada duit..weee lagi2 duit jimat keje kat bangunan tinggi2 ni..sbb sungguh la mls aku nk turun pi lunch..dah lah kene tukar2 lif lg..adeh...dgn ramainye golongan manusia lg..wahh rela bawa bekal..hehehe

SO..aku nk beli ke tak beg tu..waaaaaaa

Kerjaya + Materialistik = Perempuan

Kali ni nk citer psl kerjaya & Materialistik..










Mmg tak leh tipu..perempuan mmg harus dan memilih penentuan hidup yg terjamin kan..tak yah la korg kata..tak kisah la..mamat tu keje kedai mamak ke apa ke keje pam minyak ke..keje kilang ke....janji aku syg dia n dia syg aku..cett blah la weh...tu sume poyo n poyo la..hahaha mulia nye hati kau...ngat samarinda ke?


Lg 1, harta ni mmg menjamin kebahagiaan ok! kalau tak de kerjaya, mst tak de duit..kalau tak de duit..leh ke beli kebahagiaan,..nk kawen pon kene pki duit..ada anak pon kene pki duit kan..


So duit mmg amat penting..nk ke kawen ng laki takde wawasan?or masa depan yg cerah??wahhh podahhh


Kalau aku..aku akan pastikan..laki tu lebih wawasan dari aku..pendapatan lg masyuk dari aku..leh handle semua urusan kewangan ngan bijak..supaya bukan aku yg tanggung dia ok! mmg kene giv n take tp itu tanggung jwb lelaki kan..


kalau dri couple dah awek yg asek sponser..payah ah an....


Pastu..mesti kene ada jaminan sebelum kawen..
Jaminan tu..mst ada kenderaan ke..rumah ke..apa2 la aset..


kalau tak de kenderaan..takn nk nek bus je..or tren je kan...hahah veryy da demand..heh

&

kalau tak de umah..nk duk mane?numpang umah mak ke?atau ihsan dari sesape?peeeuuiii


So kesimpulan..Lelaki mst lebih berwawasan..bekerjaya..berharta dari perempuan..sbb perempuan akan kumpul harta dia utk sendiri2...bile terdesak je baru leh pakaiii..weee








**kalau tak demand..bukan manusia....

Friday, October 23, 2009

Bitch Bertudung Lilit2..

Friday, October 23, 2009



tak tahu npe aku tak suke tgok muke dia..tak suke nmpk nama dia..tak suke dengar nama dia..kalau dia ada depan aku..


aku nk pijak dia..leh?


tak pon tarik tudung ko..

biar identiti ko tersebar,,wakakakakak
kepada bitch tuu


ko jgn suke bajer suci k?


aku kenal ko lebih dari kawan2 poyo ko tu..

kalau ko leh wat aku cm ni..


aku leh gak wat ko 100kali ganda!!..
yg penting aku tak fitnah ko...
sbb cerita ni ko yg cerita gak..





kenapa aku ckp ko bitch?

sbb ko terdesak nk jantan sgt2..
ko pon gedik yg dibuat2
bajet suara manje la konon...nk bg jantan stim ke..yarkssss


tu pasal ikot je jantan pi mana..pluss asek kene mainkan ng jantan..jantan ni ada yg 'abes madu sepah dibuang' so fhm2 la eh..tp tak semua la..selalu bitch je dpt jantan cm tu


dan

plg sedih..kenekan kawan sendiri..pastu cite kat aku lain..still nk cover diri tu baik...

ko la kwn plg celaka ok! aku tahu ko mmg tak suke dia..sbb dia rampas kwn baik ko kan...

tp perlu ke ko nk kenekan dia..konon tak sempat nk tolong...wakluuuuu

psl jantan sanggup ilang kawan..pelik la ko ni..dlm ramai2 aku kenal n pnh berkawan..siyess ko plg murahhhh

selama aku kenal ko..ko tipu aku sebesar kuman pun aku tahu la..


even ko tua sikit dari aku pon..aku lg kenal dunia ni dari ko..tak perlu nk berlakon ko kwn plg penyayang..plg baik..plg suci ok?

org bodoh je ikotkan perangai ko....
plusss suke cite kat org ko plg hot n kaya...hahah perasan lebih

belum apa2 dah kecoh 1 dunia..at last 1 ape tak jadik..hahaha



















**plg penting..jg maruah eh rakan2 yg lain,..jgn terdesak nk jantan..smpi ikot je pe dorg soh wat..dan plg penting.jgn bg alasan takde bilik kosong..sbb nk tinggal sebilik kt genting.! situ sarang maksiat..nnt runtuh lak genting tu..

Petronas-Finance : Raya Raya Raya

:Rabu
:21/09/09
:Level 40, Tower 1

Sambutan Deparaya kat office..
Meriah giler...dan mereka sungguh sporting ok!
Start kol 11-3 pm..seronok gile weh..

Cabutan bertuah-Persembahan(semua wajib)-Gerai2-Penyampaian Hadiah...

Memandangkan aku baru 2 bln kat situ..takdek kumpulan lg..
& Kak Shery tarik masuk group dia..Group 4 ( Red Killers)
Kitroang nyanyi lagu Warna Warni Aidilfitri & Satu Suara

&

aku pki sut punjabi...meraaa nam heeeyy ezza !! ama...
hahaha

kami dpt 3 hamper ok!hahahah

-Naib Johan : Gerai Terhot...
-Juara : Persembahan!!
-Naib Johan : Carem




*pic lum dpt..nnt upload :):)

Sunday, October 18, 2009

Kawen :):)

Sunday, October 18, 2009




Lately ni bnyk kad jemputan kawen aku dah terima..semua berlangsung hujung bln ni & awal bulan depan..Dan kesemua mereka sebaya aku n tua setahun dua je..

Kawen muda sgt bagus actly..tp ramai kata tak sbb dorg asek pk negative atau dorg jeles sbb dorg tak dapat kawen awal..ngeeee selalunye begitu la..atau bf dorg tak ajak kawen awal..ngee

Tapi org2 dulu kawen pun lg awal wut..tu semua jodoh n takdir..tp sendiri mau ingat la cam ne nak corakkn sesebuah hubungan tu kan..


Congratzz kat semua rakan2 ku yg bakal bergelar Pengantin Baru ..smoga korg kekal bahagia..


And aku...

Hahahaha cuak bile pk..memula mls pk psl bertunang..tp bl pk alek nape mak dia suh bertunang mebi sbb kitrg dah selalu keluar..dia lak siap ambek n jemput aku pi keje..then kuar tiap hari..dan mestilah sbb tak nk org sekeliling ngata bukan2 kan..sbb mama pun ckp cm tu..mst mak dia risau tu suh tunang..tp aku lum sedia..takut siot..kalau leh nk kawen ke apa ke lagi 2-3 thn dari sekarang..list aku pun lum full semuanye..masih bnyk belum di penuhi..

Apa guna kalau rumah, kereta, motor , kerjaya dah ada tp hati lum sedia kan..

duit pun masih kumpul lg..parents masing2 nk wat kenduri kat 2belah pihak (walaupun kami dekat je kan) tp sbb parents masing2 nak rasa cm mak ayah pengantin..kami terpaksa akur n terus2an mengumpul duit di samping mencari penganjur..wakakaka

tp semua masih dlm perancangan..


dulu2 aku kata genap 10 tahun aku ngan dia..mst time tu kitrg dah kawen n ada anak 1..hahaha gatal je..




neway, lg beberapa hari kitorg dah 6 tahun..sekejap je rasa..dari susah2 smpi senang sekarang kami ttp pikul sama2..tanx God sbb temukan aku ng dia..aku tahu dia mampu pikul semua tanggungjawab..dan alhamdulillah keja dia lebih hebat dari aku..dan tanx dear..u betul2 sediakan semuanye...

insya'allah terbuka hati aku next year akan aku terima kedatangan famlily dia..amin..



*Ya Allah berikan aku petunjuk atas pilihanku ini. Amin..

Welcome Back-My Perfect Life

Bismillahhirrahmannirrahim...

Ngee..Rasa lama tak memblogkan diri. Mungkin tak de benda rasa menarik utk di post sbb

terasa hepy ngan life sekarang..tak perlu susah payah hipokritkan diri lg sbb bitch tu.STOP!







Hidup kembali tenang dgn org2 sekeliling yg ikhlas ng kita. Tak perlu perli memerli or sakit

menyakiti. Lebih hebat kalau diam dan perhati sambil gelak guling2..




Neway,rasa cam susah nk tdo lak. Siyes badan rasa penat amat2 sbb tiap minggu jalan dari tghari ke mlm. Semua sbb gi opn hse.Sorry kat sesape yg tak sempat gi umah dia..Sorry Kak Sha mst baby akak cute cm akak..sorry izmer tak dpt dtg td..bg tau lmbt sgt..sorry megat sbb umah ko jauh amat..sorry ekin sbb aku lupa sgt2..hehe sorry tok korg2..apapun Selamat Hari Raya..hehe


Apapun jez nk bg tau kat semua..Aku hepy ng life aku sekarang..




Tanx kat dia yg selalu ada ngan aku..& sungguh tahan ng aku..wahh lg beberapa hari kite dah 6 tahun..tanx God!

Tanx to mama n babah sbb fhm perangai ezza n cool :)

Tanx kat kawan SMART yg still gile smpi skrg..korang sungguh tulen!HAHAHA

Tanx kat kawan2 kolej yg sungguh fun n matang sejak2 dah bekerjaya yg hebat2 ni...nnt kite wat konsert lg eh..suh cek kesom nyanyi lg..weeee




Tanx sbb korg 'hidup' kan dunia aku...