Wednesday, July 29, 2009

frennnz (dulula!) - now, i dunt need u!!!

Wednesday, July 29, 2009
hate u!
dont need u!
go! go! go!
berampossss!!
tak suke ko!
gile! gedik! hipokrit!
ko mmg bukan seorg KAWAN.tak layak!
bajet bagos sgt!



p/s :
sekadar melepas amarah!
dan 65% berpuas hati!
jgn sms/call kerana kau perempuan berpura2!

Sunday, July 19, 2009

to PAEHHH !!!

Sunday, July 19, 2009

wakakakakaka

muhahahahaha

hohohohohoho

hihihihihihihihi

kuikuikuikuikui


(gelak ni lagi dasyat dari zaren tau! )


lepas lepak ngan sayam2 ku si ina,fiona,kak ain n meor..

tros pi lepak kat ampang point..

memula plan kat mamak rasyid tp penoh..
so lepak depan EON tu..
sampai2 mmg lucky gile dapat park betol2 depan meja paeh n zaren!

borak punye borak..



gelak punye gelak...



TUPPPPPP....!!!!

air tumpah...

hahaha

paeh tumpah kan airnye...


dan tetumpah tros kene kat tengah2 tutttt nyee



wakakakakaka


suke nye aku!!

padan muke! sejak da couple makin hebat suaranye kedengaran!wakakaka
*tapi ttp tak leh kalahkan si zaren ok*

GeGile MeReKa!


Sabtu (18/07/09) kuar ng Ina,Meor,FIona & Kak AIn..gi KLCC setelah pelbagai rancagan jadi plan lain..maka utk mengelak jd bertambah lain..tros text si ayam(fiona) suh dia gi je tgok wyg ng kak ain n meor dulu sementara aku n ina nyusul kemudian..kami mls tgok wyg cite tu..lagipon cite tu abes kol 8 ++....so tak sempat nk buka nnt!


then lepas buka, mereka pon mencekik kat tmpt kitrg..
teros..


ayam di bahan oleh kak ain n meor..gara2 sbb dia AYAM!

haha cian ayam..tp aku n ina tak salah..dan kami percaya cite mereka..

dlm movie dorg tgok tu..ada watak si ayam ni..

watak sapa ntah..tp mmg dah di label oleh meor n kak ain before tu cuma ayam tak leh terima hakikat smpi ada bukti dialog tu..


(lebih kurang cm ni la ringkasan dia)


watak si ayam tu- seorg MAK AYAM (gelaran binatang dia kan AYAM) n asal ROMANIA (haha si ayam belajar kat sana gak) n MEMBUNUH watak meor (sbb dia salalu gadoh ng meor) dan sanggup berpaling kat meor sbb di ugut hantar ke negara asal ( ayam kalau leh tak nk dah belaja sana!) hahaha




so watak yg meor n kak ain maksudkan sama je ng si ayam (tapi fiona bukan la mak ayam ok!)


walau pun aku n ina blur n tak pam sbb tak tgok..





TAPI





kami puas tgok ayam di kenekan..
n mimik muke selambe dia amat la kami rendukan...
hai la ayam...cian ko..
tapi KEJATUHAN ko..KEBAHAGIAAN kami!


lalala!~


lepas makan.. DIA( tanx dear teman kami) amek depan AVENUE-K



before tu sempat bergambar lagi..hahaha
tapi smpi turn aku...kak ain kata (sbb dia yg snap)
"ala..asal ada lampu terang belakang tu..."

PINNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

arghhhh!!!! memekak tollll!!

dan


kami menyumpah dlm ati..mcm2 la..takde tmpt len ke nk jalan..ktrg kan gengster..haha

teros pandang cm nk pukol je mamat kete tu..


hhaha

tgok2 je..Dia yg dtg..

wakakak

siot tol..cm tau je aku nk bergambar berdua ng meor..wakakaka


tu psl pic aku n meor terang cm limpahan cahaya syurga..haha






lepas tu..tros gi farmasi kat ******* cari budak yg sebar fitnah kononye fiona si ayam ni da kawen..

ktrg gi masok tp Dia n Meor tunggu dlm kete!

ayam tros serang tnpa ragu2..memule ckp nicely la kan..sbb tgok muke dak sial tu..mmg ayam kenal..cm ***** ok!


ayam soal bertubi2 & muke dak tu da pucat..aku da mule nyirap sbb dia tak nk ngaku..n aku tros bg tau minah tu.."ada org ckp budak keje farmasi ni yg sebarkan..so ape cerita?"


tp dia tepis lagi cm pundek...


aku tau ayam cm dah nak lempang dak tu...

kalau aku jd ayam mmg lempang je!


walupun kami sedikit puas..tp masih tak puas 100% sbb dia tak di tendang oleh kami dan dia tak bg tau nama sapa yg di tuduh lak punca tersebar kat dia!

bahaya tol kawan mkn kawan ni...


sbr ye ayam..

kte biar je dia..
mati pon tak kemana pennyebar fitnah tu...
dugaan ko sbb ko da gemok..

wakakakak

:)


pastu tros kami fly ke NZ bawah je..atas ramai sgt..smpi tersebar pic meor pakai ***** dan gelak cm lahanat..

kami pon tros alek..


tpi..

pas anta dorg..aku n dia lepak kat mamak ampang point lak jumpe zaren n paeh...dorg yg sengal tu lg la..hahaha ( tunggu next blog )



MEORR!!!! ko best..so aku bg penghargaan kat ko bawah ni!





*bajet da lama tak mkn nasi!wkaka tp perot ttp boroi!*

Sunday, July 12, 2009

to My Dear - INA & Kak AIN - utk FIONA si Ayam

Sunday, July 12, 2009

Jez woke up 4rm ma sweetsleep- 12pm!!!- (siap mimpi pocong...geeeeee)

then,

mama&babah dah ready ke kenduri kawen sum1 yg aku tak ingin tau sape..

&


jez now fiona-ma darling buzzed me-YM

Cant wait to spent time wit my darlings-ina,fiona&k.ain


wah..pejam celik 2x...
another 2dys my dear ayam ku sayang- Fiona Mahrani alek....

2mrw (isnin-13/07/09 : kol 4 am (waktu mas-9 am) dia OTW frm umah sana ke bucharest,otopeni airport . dia kata kol 12pm time dia..baru smpi airport tu..

then kol 5.30 pm dia flight.. ( bapak lama mencapap kat ctu-mangkoknye ayam!)

den7.35 pm , stop dulu kat Amsterdam- sbb dorg suh ayam bertemu peminat..wakakak

Sejam kemudia tros fly ke Malaysia Tanah Airku-katanya yg da sangap nak balik..

So ikut perancangan kol 3-4 pm (selasa-14/07/09-time malaysia dia tiba dgn bangga..

TAPI.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pastikan ko tak de VIRUS VAVIIIII tu....

kalau tak zizi tak nk jumpe aku seminggu suh kurungkan diri..sialan je.haha


ayam..really cant wait la....si badak n si monyet serta si bear excited gile nk tendang ko..dan kami ingat pesan ko..

"3.00ptg time msia tau? ko salah jam aku tendang ko"
-aku tau, sampi je aku nak makan! (alwyz ask da same ques)

-kerek eh ko..kang ktrg tinggalkan ko kat KLIA tu padan muke ko..sure kurus kang! ok Kak Ain & Ina??
-tak sbr nk makan durian ng korang....!!!!
icantwait!!!!

The Sims + vacation + life

Berabad aku men game ni tanpe jemu dan putus asa..

Game ini lebih membahagiakan aku time aku sedih2..

Game ini nama dia The Sims (ver. VACATION) full set!

Tak tahu cm ne nak ckp best..kepd sesiapa yg fanatik ng benda ni..try la siri ni..best weh..
Lihatlah hasilnya...

*maaf gambar tak jelas*

*ini lah rumah aku-masih dlm proses nak besarkan*

* kaya kan aku? hasil tukar2 kerja dan bonus yg melampau tgok cash aku $ 106,810.00 OK *


* kemahiran aku semakin meningkat-punca dia tgok tu aku men apa?*

*tempat beradu aku! mahal tau katil tu-belah ni lak dapur aku!*

*tempat plg best lepak-depan TV PLASMA aku n toilet!*

rumah masih dlm proses nak besarkan lagi..so tunggu...




Perhatian?



Kenapa ramai yang nk tunjuk sesuatu yg tak matang (mebi)/ buat perangai bodoh or berpura2 bodoh sehingga dpt menarik perhatian semua org?


Aku di tanya soalan itu oleh S bukan nama sebenar :)

Lantas aku pening dan dgn mamainye menjwb..

"mungkin dia kurang kasih sayang or dia nak glamer.."

Tapi tibe2 aku teringat lagi soalan si S tu..


Maka aku terfikir..kenapa?


kalau kurang kasih sayang...cam tak mungkin..family masih ada..kalau nk glamer..for wut? hahaha..bila di fikir dan fikir...



ini hanya lah lakonan dunia..

Bumi ini adalah pentasnye..


Pelakonnya adalah manusia itu sendiri..






tapi mereka tak segan kah?

Wednesday, July 8, 2009

Melalak Bersama

Wednesday, July 8, 2009







Jumaat 03072009- karok ngan darling2 ku- ajez,ina,lexa & ery! syok gile..even last min terpakse ke Red Box Sogo je..tp ok lah.. 3 jam kami bekerjasama menyumbangkan suara masing2..ternyata..






Ina-lebih terserlah bakatnye sehingga mic 70% miliknya!

Lexa-bakatnye terserlah ke arah merasa makanan2 saja..hahaha!~

Ajez&Ery-tak jemu nk berduet bersama..pasangan Gay la katakan..well.....

Ezza-pendiam je sehingga tertumpahkan air mangga yg sedap tapi manis..



dah selesai melalak tak tentu hala..kami pon alek..kami hantar Ina dulu then ery sbb umah dorg dekat je... then anta darling ku Lexa kat Bangsar..

Tuesday, July 7, 2009

Kisah Gigi dan MC ?

Tuesday, July 7, 2009



Hari ni beta MC. Beta Gi jumpe dokter Gigi..kerana kemalasan nak ke tempat lain. Maka, dengan gigihnye beta ke Klinik Kerajaan belakang rumah beta je . Betapa berdebar smpi duk SMS sape2 dgn harapan melayan perasaan gementar tu..then bunyik titt titt titt-> appear number 304 kat skrin kaunter tu..so.tu turn beta! Arhg..nape la perasaan tu wujud sejak sekolah bila di paksa ngadap dokter gigi..Ketaq lutut! hish..then alhamduillah dokter tu baik..dia tak mengapa2 kan gigi2 beta yg bagus ni. Dia jez warning..Please stop take CHOC or AKSEM!! ah dokter tu tetibe rasa nk di buat musuh..sampai hati nak menghentikan semua tu..INA..cam ne ni? sib bek dia dokter..its ok..beta maafkan..



Then lepas di beri bebelan berharga cuma RM 1 tu..beta teros lepaskan hajat ke tempat pembuangan setelah tahan sekian lama..Maka lepas 10 min, beta keluar tanpa was2..sambil senyum ke arah pak guard tua dgn berkata dlm hati " beta dah bebas!tak hingin beta dtg lg even dokter tu suh dtg afta 5days"


Dah sampai rumah babah tnye..cm ne?dokter kata apa? setelah di jelas..maka dtg lg 1 soklan cepukmas..DAPAT TAK MC??


WMG!

masa tu rasa dunia kelam! Cam ne beta leh lupa????? Adoi..dgn selmaba beta jawab "entah,agaknye dia tak cabot or tampal..tu tak dpt MC kot" then tros beta lepak depan sbb tak berani nk bg apa2 komen lain.

SHOT! cm ne ntah leh lupe..haprak tol..


terpaksa bazir AL yg hnya tinggal 10 hari smpi ujung thun ni!