Monday, March 30, 2009

♥ isnin yg bodoh ♥

Monday, March 30, 2009
isnin ni paling bodo...bodo sbb 'org' lain..org ke??pagai cam haram! hanjeng yg haram pon sedar diri kot! tahap sabar ada batas dia..jgn smpai si 'org' tu lebih2..
dan
yang penting jgn wat2 tekejut kalu si purple da start kurang ajar..
bile si purple da kurang ajar...so tak kenal sape permata sape sampah!
semoga 'org' di balas kat sana dan di tunjuk bala di dunia..
"manusia gila pangkat tak kemana..!! atau mereka naif smpi pikir pangkat leh bawak usung dorg dlm kubor??leh jawab semua amalan 'baik' dorg?? ingat sket..surau kata pergi,kubor kata mari!!"

Sunday, March 29, 2009

♥ dia ♥

Sunday, March 29, 2009
dia tgh sedih. sedih fikir nasib diri. dia takut kehilangan.

dan

dia kata. aku punca kekuatan.


si dia....

kalau dia nak tahu, dia juga punca semangat aku
dia sedih, aku berganda2 sedih
dia menagis, aku rasa seperti hujan di dunia ku sendiri
dia gembira, aku rasa bertenaga
dia marah, aku rasa ingin mula semula

tapi..

dia kene tahu.
tiap yg hidup, pasti akan kembali.

dan

ingatla wahai si dia...


kita hanya mampu merancang
tapi
hny Tuhan yang menentukan




"semoga si Dia kembali tenang esok dan seterusnya.."

Thursday, March 26, 2009

♥ merepek ♥

Thursday, March 26, 2009
Merepek? ntah la..aku tulis je apa aku pk..sbb nk tdo tp tak lena. hati bnyk saket lol! wat tu tak kene,wat ni tak kene..cm gileZ! teringin nk jd perfect! tp hakikat.."no body perfect"
"no body perfect" tp nape ada gak rasa diri dia bagus hea? ntah la..tak cukup cermin kut..meh aku derma..loL!~
hipokrit?? maksud dia plsss....!!!
org plg payah dlm dunia ni,golongan hipokrit..dia tak jadi diri dia sendiri. contohnye, dia tak suke benda tu, tp terpaksa wat2 suke n ckp mende tu ok! padahal dia mmg tak suke..bodoh eh org cm tu? tak penat ke?
wargh! aku tensyen sbb ramai sgt org hipokrit aku jumpe skang ni smpi aku nk belakon jd hipokrit pon payah! np tak nk jadi diri sendiri ntah..cm aku, aku pon ukan bagos pon..mulut pun ckp ikot suke..tak yah nk cover2 ke, tunjuk alim ke, cover wat sore manje ke..
TAK PERLU OK!
tp ada yg wat2 hipokrit sbb nk tarek perhatian laki..tapi kan..perlu ke perhatian tu?
mungkin nk menonjolkan diri masing2...pelik pelik...yg dah beranak pinak pon kadang leh jadi cm tu..hishhh...penin!
pleaseee!~
menggeletis??? apa ntah maksud dia. kawan aku break ng gf dia pasal dia kata minah tu menggeletis..bl aku tnye..menatang ape tuh? dia dgn selambe kata "pompan gedik yg buat2,& asyek nk perhatian dari laki" ...'perhatian' lagi..bosan!
yarks!~
control macho??perlu ke? macho ke? hah! bg aku, laki control macho ni=laki berpura2 hebat! cara jalan yg agak cover, sikit2 betolkan rambut,senyum pon wat gaya senyum kamben! arhg mls nk pk..mungkin mmg dorg macho or wat2 macho..ntah2 nmpk katak, lari lintang pukang..adeh sian katak..tak pasal2...
eeeeyyyyyuiiiiiiiiiii
bosan dah ni..ntah ape2 merepek da ni..nk lap kipas jap la..
chowwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
"hidup perlu hipokrit tapi beragak la weiii"

♥ da dayz ♥

sepi


senyap


sunyi


dia GILE!

wat GILE.......

♥ Wahid Dreba Bus Kami ♥

hehe..hny aku n dia je tahu apa jadi dlm bus td lepas wahid (driver bus ktrg) drop yg lain kat wisma time..hahaha memula satu kete honda ni wat lawak je..dia nk potong2 tp cam terhuyung-hayang..kitrg gelak la..pastu leh lak wahid wat lawak..dia bebel la..kununnye org kaya ni bab jalan raya datang lak bodo dia..hahaha yg tak leh blah siap gelarkan diri dia Dr.Wahid! Wakakaka tinggi tol cita2 dia..heh! dan dia teruskan la ceramah dlm bus tu..pasal undan2 jln raya..katanye, "kita kene hayati betol2 jln raya ni,fahami sikit jalan raya ni" wakakaka tak leh blah ayat dia..dia dah pandai wat lawak sengal..dan aku n dia jd mangsa sbb kitr kan dok depan..wakakak
then, ngat kot da abes...
n...
dia jadi lak ustaz wahid..pasal agama lak..hahahah..rupenye, wahid ni mcm2 leh jadi..hehehe pastu tak leh blah kutuk ada cm pondok la kat tepi jln tu, kat area desa pandan. dia marah sungguh! dia kata "ni rumah org pemalas! kalau dia beli satu hari satu batu bata dah leh cantk umah,selesa je duduk" wakakak yg best aku n dia ckp "wahid, tu bukan umah la! tu stor simpan barang" wakakakakaka kali ni dia terkena...
adeh la..
then dok layan2 dia dah sampai ampang park..kitr sambung tgok Spa-Q (last episod) kat McD ampang park..cet! endin' tak best! huh then abes tu tros alek ng beliau. masa tu yg join lepak dia,beliau & kak fiza (rcm) .

Wednesday, March 25, 2009

♥ KETUA PEMUDA ♥

Wednesday, March 25, 2009
nape dia??


nape tak M????



lol! dunia makin terbalik...huh!

♥ akhir zaman? ♥

tibe2 aku rasakan macam dunia ni dah nak akhir zaman..bnyk mende pelik dah jadi..cam pengkid berleluasa..maknyah..haruan makan anak..rasuah..gila pangkat..mcm2 la..n paling dekat aku nmpk..ramai org yg dlm golongan baik2 ni dah meninggal dunia..teringat lak ceramah pasal akhir zaman "dunia ni semakin akan berakhir,bila2 masa Maha Pencipta akan menarik semula segala mende di dunia ni tatkala orang2 beriman dan golongan baik2 telah di jemput-Nya terlebih dahulu"..
.
dan
.
aku jadi takut..takut sbb aku tak cukup amalan lagi.Aku terlalu naif lagi hal ehwal dunia akhirat ni.JUJUR..aku bukan muslim yang sempurna.
kalau ya ol perasan, lately ni masa makin cepat berlalu..dan kita?? dah sedia kah???




bersediakah diri?

kematian itu semakin hampir,
kehidupan pula seakan berakhir..

bersediakah diri dgn tibanya kematian?
bersenangkah diri dgn segala malan?

hampirilah dirimu ke jalan keredhaan,
jauhilah sifatmu dari segala kemungkaran..

bila tiba waktunya nanti..

bersemadikah diri dlm keadaan pekerti??
menyerah diri memikul amalan yang meninggi
tinggikah baik tinggikah keji..
di SANA nnt bertanya la diri..

♥ Ketua Wanita UMNO Malaysia (BARU) ♥

Dato Seri Shahrizat Abd Jalil

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

TAHNIAH....!!!!

Dia mmg bagos..bagos daripada yg lain . Tapi dia yg menang ni mmg sangat berjiwa rakyat! Bagos la dia menang ok!

Yang penting dia tak lupe bekas 'sifu' dia Tun Dr. Mahathir & isterinya!

Tapi kan..kalau dia jadi PM ok gak..wakakaka.. :))

&&&&&

DIA MMG BEST!!!

Monday, March 23, 2009

♥ Dia, Aku, Kami, Kau ♥

Monday, March 23, 2009
Dia,
dia mmg hebat dalam apa jua hal
sbb dia adalah dialah yang masih buat aku rasa di hargai
cara dia memujuk, cara dia melayan kerenah aneh ku
dia mmg hebat masih dapat bertahan
kerana dia adalah dia
♥♥♥
Aku,
seperti anak-anak yg masih butuh perhatian
sbb aku adalah akulah yang buat dia masih ingin mendapingiku
cara aku mendesak, cara aku meminta
aku tetap aku yang masih tidak pernah ingin berubah
kerana aku adalah aku
♥♥♥
Kami,
ibarat kembar, kata mereka
sbb kami adalah kami yang buat kami masih ingin perlu memerlukan
cara kami bergaduh, cara kami berdamai
kami tetap kami yg masih utuh di antara mental dan emosi
kerana kami adalah kami
♥♥♥
Kau,
ibarat pendorong mahupun penghancur
sbb kau tulang belakang kami, sbb kau jua membenci keakraban kami
sbb kau adalah kau yg berhak membuat kami sayang menyanyang atau benci membenci
cara kau menyokong kami, cara kau menjatuhkan kami
kau tetap kau yang masih tetap berdiri
kerana kau adalah kau

♥ Install Game ♥

Alek keje tros gi umah pak uda kat ampang. Ni kat umah dia la ni.. Si Danial, tasya & amal sebok nk game..hehe lama da janji nk dtg. skang ni free sket. so lepak umah dorg jap. install game smbil online sat..hehehe..pasni donlod bebnyk smpi dorg tak mintak lg..muhahahaha amek korang..tp sory la kalau game tak best. Sbb bg akak, game tu sume best..tak pe la..korg usaha la erk..muhahaha

♥ PENIPU PUNYE POMPAN ♥

heh pagi2 da spoil ma mood..nyampah ngan minah tu. hidup suke sgt nk menipu.ntah apa dia adapat kalau tipu. Pelik..dari hal personal smpi sume mende la nk tipu.Dah miskin wat la cara miskin (haa amek ko.aku da geram) pangai ko tu ntah bile nk ubah!cam udak baru nk up! (tp mmg pon!belasan la katakan!) pasni gi jahanam la ng ko! aku da tak nk amek tau psl ko..ko buzz kat ym pon aku tak hingin nak layan..semua org ko tipu semata2 nk blgak ko tu anak org berada! Org kaya pon tak belagak cm ko! Gile! blah!

Sunday, March 22, 2009

♥ Hari Ini ♥

Sunday, March 22, 2009
Kejap je ari ni..Hari ni tak la bosan sgt sbb di isi sepuas2nye..hahaha
9.00am- Syera call jez citer prob dia! n aku bg la nasihat sikit2 then TERtido alek sbb mlm semalm alek futsal dekat 3.30 pg! heh ngantok dowh!
10.00am- Terkejut sbb mama,babah n mamat memekik suh aku bangun (sbb smlm suh dorg bertiga kejutkan kol 10.00am) then aku terjaga dan menjerit pastu aku TERtido alek! duh!
11.50am- Recvd text frm be jez ckp "Yang,i baru bangun" punye la singkat! heh! yg aku lak letak hp bwh bantal betol2 kat telinga aku! then aku TERtido alek..(padahal ada hal kol 1.00pm ng jes)
12.15pm- Aku baru bangun! kelam kabot aku siap..wakaka tu pun sbb be kata dah nk OTW amek aku..gile la wei! menggelupuh aku siap.
12.35pm- be text " i kat bawah dah" wakakaka aku pun wat2 la tak baca msg then aku pun dengan selambe turun pastu lupe bawak helmet..wakakaka then call mamat suh turun bwk helmet! tak saba nak merempit sbb da lewat.wahaha kalu dia bawak kete kompem aku smapi lambat.ngeh! Moto sgt berguna ok!
1.05pm- Tarrrraaaa.."hi Jes,sory i'm late today!"Jes pon jwp "it's ok,u alwys late!" ngeh! kedebak kedebom! amek ko kene sebijik. Jes i hope next time i cepat.waakkaka :)) Lap u!
4.00pm- Be amek aku sbb da selesai urusan wit Jes. Papai Jes,nnt jumpe lg i cepat hea?haha
Then kitorg tros gi JJ wangsa maju. Kononnye nk belik sandle aku n apa ntah mende be beli tok futsal! Aku frust!!!! sbb sandle tu da abes! Menchiiiiii!!!!!! Frust punye pasal, perot lapa n singgal Old Town kat JJ tu mkn Laksa,BlackcurentSmoothies,IceCream Larva 2scoop..Sedap,yumie..Be lak makan Tomyam wit Huny Lemon Juice! Selesai! Kenyang! Sambung shooping mende ntah ape2..
6.30pm- Sampai umah teros mandi n wat ape patot n tros online..heheh men game sampai la ni...kwang3..

Saturday, March 21, 2009

♥ aku BENCI pompan KEJI cam tu ♥

Saturday, March 21, 2009
tibe2 aku terpikir psl ada satu blog dak pompan tu. cian dia. idop dia selalu dikelilingi org yg dengki (terutama perempuan keji!)..hurm dia ni dah ada BF dan da rancang akan tunang tak lama lg. cam biasa lelaki ni ada gak yg iman cepat goyah..then TERlayan katanye..tp kalu ya ol pk n renung2kan alek..most laki mmg cm tu aite? then da point is..pompan keji yg melayan&start tu..dia da tau laki cepat goyah dgn rengekan manja (konon)..gedik nk mampos! lagi2 bajet ayu! lagi la dia tergediks2..(YA ALLAH..jauh kan la mende ni dari aku&dia)..
aku pompan n masih berpunye dan aku sangat rasa evendo aku tak kenal sgt minah tu tp aku tau sape dia! dia mmg baik,sempurna..lagi sempurna dari aku! dia manis,alim,pandai yg penting CHANTEK dari si keji tu..tp nape bende ni jadi kat dia..n paling aku touching, dia kata "aku terima semua ni sbg ujian-NYA" alhamdulillah dia sedar..dia penyabar! kalau aku dah tampar muke pompan keji tu! (patot takde bf!) perangai cm haram! balak org pon nk try! langsi punye betine! (emo jap!)
aku emo..emo..emo..sbb ada gak budiz aku kene mende yg sama..aku tau kebenaran hakiki bahawa pompan keji tu akan terima balasan kat sana..tp dia tak pk ke bende tu akan pusing alek kat dia? atau dia mmg pompan malang=dah la keji,bodoh lak tu! cian...otak letak lutut ek?poor ya!
so attn to ol guys kat luar sana..!!
bila da ada yg syg,sempurna-pls la celik! hargai la mana kaca mana permata.jgn simply nk redah je..i noe jantan skang dah bijak..tak memilih..tp yg masih lom berubah,pls la pk masa depan..izit pompan keji can be ur "PERFECT" wife? naah! pls pls pls open ur mind! ur heart! bile jumpe pompan cm tu (zikir la sikit) ingat Tuhan..belaja tinggi2 tp takn pasl pompan murahan leh 'down'! nk kene label ke laki jalang or bodo or bengap bl depan pompan? so pls tink bot dat guys!
den, to ol POMPAN KEJI outdere!
insap la weih..tak malu ke jadi pompan keji? tak malu kene gelar PERAMPAS ke? tak cukup laki single ke nk gedik2 ng laki org? cm gila talak! ( talak?? gi mati tak de kaitan!-ngah emo) yg penting! bile ko da tergedik2..senang respon bl laki layan...pk la..laki tak bodo! dia akan pk "wah pompan ni sng layan, mst senang dapat..tak mungkin wat bini" sbb da gedik sgt..mst la kat laki lain pon gedik kan..hahaha (ni pendapat ma frens..sbb dorg laki tulen!) dorg kata pompan keji ni kadaang berguna bl dorg boring..ajak kuar,redah je..janji belanje! so tak ke korg ni ibarat lampin pakai buang??? poor u! heh
to girls yg tabah,
ada hikmah di sebalik semua ni.. :))
so lu pikir la sendiri (agak2 sape baca ni tak de niat ke ape ke..n tetibe tersentap..sila la insaf wahai kaum hawa..dunia ni bukan tok kite je..jadila diri kalian sendiri..kalian yg mencorakn masa depan kalian..jgn semat kan ayat ni dlm hati korh *("ala tak kisah ape org kata aku gedik ke keji ke.rampas bf org ke.aku tak kesah")
betol ke korg tak kisah??? kalau aku, tak nk org benci aku..tak nk org pk aku cm tu..ibarat maruah aku jatuh doh! cm ne korg leh tak kisah? pls la kisah sekali sekala..
*renung2kan dan selamat beramal*

Thursday, March 19, 2009

♥ taksuke LIPAS taksuke ♥

Thursday, March 19, 2009
tadi ngah syok online pastu rasa cam ada bende terbang..benchi sungguh sbb dah tau tu keje chek lipas..waaaa dia sangat besar besar dan besar..aku jerit panggil babah..dia lak kelam kabot dtg sbb ingat pasal ape.. ( fuhhh sib bek dia tak marah sbb aku kecoh sgt ) at last dia ckp "tunggu luar, nak bunuh dia jap" OMG..babah pembunuh mlm ni..harap2 pak polisi tak tau..ngeeee dan setelah tak sampai seminit babah kuar bwk lipas yg dah di lenyek dgn tisu (cian lipas tu)..then aku teros sambung online n men game ng aman.. :)) dan tak perlu aku tidur selubung mlm ni sbb takot lipas tuh..adeh!~
p/s : cik ezza tak la takot lipas..cuma lipas terbang je cik ezza takot.lipas tu mungkin tak de kaki..ada sayap je..cuba bawak lipas biasa yg jalan..mst tak takot! cam bob (dia takot gile lipas) wakakaka...

♥ setiawangsa, McD ♥

tadi alek keje tros gi mkn ng dia kat setiawangsa..yumie :)) dapat askem..hahaha pastu before maghrib tros alek sbb mlm ni kan mlm jumaat..so pam2 la..heh! pastu tros online online online a.k.a men game.. :))

Wednesday, March 18, 2009

♥ sayang saya? ♥

Wednesday, March 18, 2009
bosan. depan PC lepas alek keje. dah makan kat luar ng dia. mkn sup ekor kegemaranku. balik gi Giant setiawangsa beli jem kaya,nutella tok kak sue.

saje2 wat Tag n suh dia jawab.

1. Sayang saya?
-sayang
2. Sayang bnyk mana?
-tak terkira
3. Bagi saya askem or bunga?
-askem
4. Bawa saya gi taman or party?
-taman
5. Sanggup tunggu kalau saya lewat?
-sanggup je tp jgn late sgt ek?
6. Saya boleh berdiri di atas kaki sendiri?
-boleh. tpi perlu di awasi selalu
7. Word kerap saya cakap?
-kenapa! asik2 kenapa :)
8. Nak kawin ng saya?
-harusla nak
9. Bile & kat mana?
-5 thn lagi, kat KL.
10. Kesimpulan psl saya? kenapa?
-Pemimpin (nak org ikut ckp u, nk jd plg terbaik, n gigih usaha samapi berjaya)
*Ayat penutup gedik2 utk mlm ni?*
-good nyte my sweet honey, c u in ma dream, jgn lupe solat sbb i pon tak solat lg, love u mwah mwah!


by, encik Azizi Hafiz Samsudin!

Monday, March 16, 2009

♥ apa jadi hari ni? ♥

Monday, March 16, 2009
duh! hari ni keje cam biasa cuma agak semangat sikit la pasal...hahah rahsia ( kak sue je tahu ) ngeh! Keje jln seperti biasa dgn aman. Bank recon da submit to kak zaida (senior manager)..tinggal keje daily je. hari ni kak pah n kak dira tak dtg lg. bosan! kak pah demam! cian..cepat sembuh ek! then masa hari ni berlalu pantas..tau2 da kol 5.30..balik tu hujan renyai..sampai Sg.Besi tak ujan tp sampai je Wisma Time..gile lebat..sambil tunggu zizi leh bantai snap2 ngan ain..hahah gile tol..mungkin org kata kami buang tebiat..ni pica dia..hahah..

then alek keje tros ke sentul jumpe wan. Sampai je Husin & Bob pon ada. Aku seperti biasa..di buli lagi..memule wan asyek kene kan aku pasal tut..haha then di tambah bob lak..leh lak tumpahkan air mangga sedap tu kat baju aku..cam cibai gile...geram aku..dah la sedap..sejuk la..bertambah sejuk..nak2 aku da melekit..curik air suam si wan..aku lak men jirus..bapak panas air dia.wah malang siot! duh! tpi pas aku bertekak ng bob n majok selama 2 min..bob pon kasi kata putus..dia banje jus mangga & mehon tomyam aku..lalala kenyang den! maceh bob..kalu wat hari2 pon takpe..haha bob cadang beli Gen2 hitam..semoga berjaya! cayok2..


then alek umah around kol 9 smapi uma..before tu ada urusan ngan pakcik cimb..haha jelas kan apa yg patot then before tu cian be kene dera..tuka duit kat mapley then ntah apa dia hot ng mamley tu ntah..mebi mapley tu ngan dia nk merompak..mane taknye..nk tuka duit muke bengis..siap pakai helmet n rainkot lagi..hhehe tabah ye yang...lalala


then balik tros mandi n solat. pastu tak lupe baca yassin tok arwah pakcik Hamzah ( ayah izzah ) meninggal dunia pagi tadi. menurut Nuar, saket buah pinggang kot. Arwah tu baik..dia PIBG skola masa kami skola rendah n skola menegah. Semoga Rohnya di cucuri Rahmat n di tempatkan di kalangan org2 yg diredahi-Nya ( AL-FATIHAH)

Sunday, March 15, 2009

♥ afta movie wit kak ain ♥

Sunday, March 15, 2009
Penat giler baru balik dari movie ng kak ain. Hahaha dekat setahun tak jumpe dia (padahal umah dia dekat je,area umah fiona) ! Tapi dia kan bajet artis. Konon2 bnyk keje la,ni la. Haha..Tapi tadi dia belanja. Belanja movie, makan, ice-cream (New Zealand) lagi tau!, choc mahal lagi! Wah bestnyer..ari ni tak kuar duit woo..Pegi balik Zizie drive. Hehehe hari ni di layan cam Princess!! Mungkin hari ni hari tuah aku.lalalala!~ Rugi si Nuar & Affiq cancel date kitorg ari ni..hahaha


Tadi tgok cite yg tak berape nk syok (Syg u can dance)..Mungkin tu citer to teenagers je kot! Yang aku n kak ain dapat sit atas sekali, apa lagi keje kitorg..Jadi pengkritik & ibarat pengarah..Sebab jalan citer dia sebijik cam kitorg jangka! Actly, aku nk tgok cite tu sbb suke tgok org menari..Lagi2 si Samuel tu.Wah gile hawt! haha dan si Ebi (AF) not to bad..hahaha tapi kaku gile cam baca skrip! Tapi dia macho sbb naik moto besar! OMG hensem bah! Tapi buat aku tak suke cite tu sbb si Amani & Dafi ada! Meluat!


Neway, hari ni enjoy! Kak Ain buka alek kisah zaman sekola..sengal je..da la aku kene gile2..hishh dia asyek perasan artis je hari ni..hahaha


To Fiona, Ina & Fara..Jgn jeles..I'm Princess today! lalalala!~

To Kak Ain, Tanx a lot..next time kite belanje kak ain. Mwah!

To Be, tanx amek n anta i hari ni! Luv ya!



♥ movie ♥

macam biasa hari ni hari ahad. ahad mmg bosan. ingat nak bangun lambat td sbb smlm pun tdo dekat kol 4. Tapi babah lak pagi2 dah bagi ceramah free. suh bangun cepat. Mama tak de, dia gi melaka..wah sejak2 dah tak keje..asyek merayap je mama nih. kalau babah tak kasi. muke monyok je.haha kelaka je. Maknenye aku ikot perangai mama la.Wakaka :))
So plan petang ni, kuar tengok wayang ngan kak ain (bear). haha. lama tak jumpe dia. makin 'kering' kot minah tu. Kak ain dak satu kelas ngan aku masa form 4 & 5. Panggil kakak sbb dia tua setahun. dia transfer dari sekolah agama ke skola aku. so dia kene la start form 4 alek masa tu. hehe..cian.kitrg panggil dia bear sbb dia kalau da tdo mmg tak sedar. n asyek skip class je..sbb tak leh bangon pagi.wakaka.
Petang ni wayang start kol 5pm so kitrg janji jumpe kat KLCC kol 4. kalau dia lambat mmg aku belasah dia..hahahaha

♥ LIVERPOOL vs MU suck ♥

baru balik dari uptown td..before tu gi tesco ampang. beli kipas table (RM 89.90). Gile mahal..habeh duit den! hishh..neway topik kali ni psl bola td..wakakakaka puas hati den MU busuk tu kalah..kalah teruk lak tu ng LIVERPOOL ku syg! 4-1 beb..kalah tak de maruah siot..tu la si penyerang MU si poyo tu (rooney)wat kenyataan kat kosmo kelmarin..kononnye benci gile2 kat liverpool..ntah ape yg dia benci..ntah2 mslh dalaman kot..padahal dia lahir kat sana kot.hish2..tu la..akibat terlalu baran..at last kalah..ececeh..kunun kemarahan tu leh wat dia semangat kental la..waakakkaa lawak tol

yang kelakar tu..kat uptown ( danau kota ) kedai2 yg jual jersi..semua dan2 letak jersi liverpool kat depan..hahaha

kalau tak asyek MU suck tu je kat depan..la ni..MU sume kat blakang..hehe and masa kol 2 pg lak..dan2 jersi Liverpool depan bersebelah ngan jersi ARSENGAL..sbb ARSENGAL pon won game td 4-0 rasanye..hehehe

neway, tok MUsuck FC..sila la kecewa dgn kekalahan yg diluar jangkaan tu..actly aku pon jez target liverpool menang 2-1 je..ni 4-1 wah! melampau la wei..hikhik

"you'll never walk alone"







Saturday, March 14, 2009

♥ maghrib tiba ♥

Saturday, March 14, 2009
basah diri menjadi suci,menanti tiba waktunye jelma.
rendahkan diri,insafi peribadi.
mencari cahaya, hati tertenang.
sayup2 berkumandang ia,menjadi aman di dada langit.
berlabuh la ia,menjelma lah kelam.
saat ini waktunya tiba,pergi la menghadap.
mengahadap Esa dia yg satu.
memohon petunjuk,menjadi insani.

♥ bufday my girl&my father in law(bakal) ♥

hepy bufday tok mereka. my gal (Qurratu Aini Ramizah) & En.Samsudin. Semoga panjang umur & murah rezki.Insya'Allah.

Hari ni tak dpt raikan di ratu tu sbb thn ni dia kat sana( Sarawak) tp wan (bf dia) dah fly ke sana semalam. Menchi! Bukan nak ajak awal2. So jez kirim hadiah n card je kat Ratu. Takpe la, at least ada org raikan dia kat sana even 3 org je gi teman wan, si bob & acap. Hurm mesti mereka bersuka ria..Siap nak 3G permandangan kat hotel dorg. Lawa katanye! Nyampah tak pat gi!

To En.Samsudin a.k.a bakal bapak mertua ku..hehehe tunggu la ezza jadi menantu mu nnt..akan ku buat gilang gemilang..hahaha (ayat bodek) lalaala!~

♥ hujan hujan hujan ♥

hurm hujan lagi hari ni. plan kitorg nk gi titiwangsa.beriadah cm biasa sambil men badminton or ping pong. tapi hujan lebat lak kat luar tu. so plan A terbatal. Tinggal plan B & C je..plan B, nak gi carrefour beli kipas meja sbb kipas bilik ku dah jahanam oleh sape ntah. Hopefuly jd la..kalau tak mlm ni tdo bermandi peluh or tidur kat ruang tamu..tak mahu!

Plan C lak cm biasa mlm sabtu pegi segambut. Futsal! tp mlm ni tak de geng chitchat sbb bf dia gi sarawak.hadei! musti sungguh bosan! sementara ni..aku nk men facebook jap. membesarkan pet peliharaan ku si 'dek ba' namanye. hehe :))

Wednesday, March 11, 2009

♥ Demam..Sakit Tekak..Selesema..Batuk ♥

Wednesday, March 11, 2009
Semalam&Hari ni tak gi office..demam la konon..wah cam org tak siuman duk umah je..asek2 on internet..men Facebook..kejap2 on myspace..then sambung baca Novel..n novel da katam pun ari ni..bengkak mata aku nages baca novel bawah tu..hadei la..gile tol..tetibe fel lak..huhu..esok keje..bank recon tak siap lg..mst bos ku bising..hadei la..tp bestnye minggu ni 2 hari je keje..laalalala!~ tp kalau keje pon..bukan penat keje..penat duk dlm bus je..bayangkan la hari2 ulang alik dari Ampang Park-Shah Alam..kadang rasa cm nak jejalan je dlm bus tu..kang Wahid(driver) kata aku gile lak..n byg kan lak kak ani,kak shima,kak pah lak bahan2 nnt..adeh la..

♥ Novel : "Lili Buat Najah" ♥

wei korang..cite ni best gile..layan weh..tp Najah dlm cite ni watak lelaki ok..i tau ape korg pk (tuk dak2 office) huh!
actly novel ni pasal kehidupan laki bini yg mcm2 dorg kene tempuh sampai si laki tu mati! wah 100% sedih sgt2..korg baca la erk..kalau nk pinjam..pinjam ah kat kak dira..wahahaha kalau tak korg gi beli..muhahaha








Tajuk : Lili Buat Najah

Penulis : Nazurah Aishah

Terbitan : Jemari Seni Publishing (JS)

Harga : $ 21.00